-
Ne dobiva na težini!
Dakle, da krenem od početka......
Ena je danas napunila mjesec dana. Rođena je s 3190 gr., a danas ima 3530 gr. No, svašta smo do sada prošle...Odmah po rođenju prebačena je na neonatologiju gdje je šest dana bila u inkubatoru. Nakon silnih dobrih nalaza dijagnosticirali joj tranzitornu leziju jetre! ( navodno nekakav virus koji sam joj ja mogla prenijeti u trudnoći prošao kroz još nerazvijenu jetru i ostavio posljedice!). Samo šest dana nakon dolaska kući opet smo završile u bolnici!!! Bakterijska infekcija!!! Nisu uspjeli pronaći koja je bakterija i gdje, ali nakon deset dana terapije antibiotikom ( Meronem) stanje se poboljšalo i Ena potpuno izliječena došla doma. No, izgleda da je u bolnici pokupila rota virus jer već tri dana ima rijeđu, sluzavu i smrdljivu stolicu, pedijatrica kaže da nema razloga za brigu dok nema temperature i ne povraća...
Više ju ne dojim jer od tih silnih bolesti nije htjela vući sisu i iako smo se danima trudile na kraju smo prešle na moje izdojeno mlijeko iz bočice. Po obroku pojede od 40 do 80 ml, oko 8 obroka na dan - dakle, puno manje od školskih primjera!!
Ena je sada živahno, zadovoljno dijete! Muče ju jedino kolike i to za vrijeme jela, dok posisa cca 30 ml. počne plakati i grčiti se i dok se smiri završi obrok. ( naravno, nije tako svaki obrok).
Trebam li se brinuti što je u mjesec dana dobila samo 340 gr. ili je to tek reakcija na bolest!!!!? Ima li netko sličnih iskustava?
Pozdrav od mene i mog malog anđela!!!
-
dobitak na tezini gleda se od najmanje izmjerene tezine, dakle ne od porodjajne...
koliko je imala na otpustu iz bolnice poslije poroda?
koliko ima mokrih i pokakanih pelena u toku dana?
-
Iz bolnice nakon poroda imala je 3170 gr., a prije tjedan dana, dakle nakon drugog izlaska iz bolnice 3500 gr, što znači da je ovaj tjedan dobila samo 30 gr.
Inače ima 3 - 4 pokakane pelene i 6-7 mokrih!
-
bitno je da se dijete vaga na istoj vagi, to je meni činilo velike probleme, kojih u stvari nije ni bilo
-
Moja je imala drugih problema, povraćala je mlijeko, i nije dobila nego oko 250 ili 300 grama prvi mjesec, koliko se sjećam.
Rečeno mi je onda, ako je zadovoljna i vesela i živahna, ne pokazuje znakove dehidracije, ne moram ništa previše brinuti.
Danas je to komad cure, pravi pubertetlija sa kojom se cijeli dan svadjam oko nezdrave hrane.
-
bez brige! moja mrv ica je u prvih mjesec dana vratila samo porodjajnu tezinu. rodila se s 333o g a iz bolnice je izasla s 3020g. pedijatrica se nije zabrinula vec smo samo pojacale dojenje. slijedeca 2 tjedna smo dojili non stop, po danu svaka 2 sata po noci 2,5 do 3 sata i u 2 tjedna je dobila 300g. i u slijedeca 3 tjedna jos 300-400g. ali sam ja nakon 2 tjedna uvela bocicu jer je malo dobivala, a malo je dobivala jer je mala ljencina pa joj se nije dalo vuci pa nikad nije ispraznila dojku do kraja i nije pojela zadnje najmasnije mlijeko. tako da danas kad ima 4,5 mjeseci svako hranjenje pocne s dojenjem 5-7 min ( a u ovoj dobi djeca u prvih 5 min pojedu 90% obroka-rekla nasa pedijatrica) i onda jos 120 ml bocice.
bez brige mama sve ce to nadoknaditi u slijedeca 2-3 mjeseca a cura je odlucila od pocetka drzati liniju da poslije s tim ne bi imala problema!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma