Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Ne dobiva na težini!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ne dobiva na težini!

Dakle, da krenem od početka......
    Ena je danas napunila mjesec dana. Rođena je s 3190 gr., a danas ima 3530 gr. No, svašta smo do sada prošle...Odmah po rođenju prebačena je na neonatologiju gdje je šest dana bila u inkubatoru. Nakon silnih dobrih nalaza dijagnosticirali joj tranzitornu leziju jetre! ( navodno nekakav virus koji sam joj ja mogla prenijeti u trudnoći prošao kroz još nerazvijenu jetru i ostavio posljedice!). Samo šest dana nakon dolaska kući opet smo završile u bolnici!!! Bakterijska infekcija!!! Nisu uspjeli pronaći koja je bakterija i gdje, ali nakon deset dana terapije antibiotikom ( Meronem) stanje se poboljšalo i Ena potpuno izliječena došla doma. No, izgleda da je u bolnici pokupila rota virus jer već tri dana ima rijeđu, sluzavu i smrdljivu stolicu, pedijatrica kaže da nema razloga za brigu dok nema temperature i ne povraća...
    Više ju ne dojim jer od tih silnih bolesti nije htjela vući sisu i iako smo se danima trudile na kraju smo prešle na moje izdojeno mlijeko iz bočice. Po obroku pojede od 40 do 80 ml, oko 8 obroka na dan - dakle, puno manje od školskih primjera!!
    Ena je sada živahno, zadovoljno dijete! Muče ju jedino kolike i to za vrijeme jela, dok posisa cca 30 ml. počne plakati i grčiti se i dok se smiri završi obrok. ( naravno, nije tako svaki obrok).
    Trebam li se brinuti što je u mjesec dana dobila samo 340 gr. ili je to tek reakcija na bolest!!!!? Ima li netko sličnih iskustava?
    Pozdrav od mene i mog malog anđela!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobitak na tezini gleda se od najmanje izmjerene tezine, dakle ne od porodjajne...

koliko je imala na otpustu iz bolnice poslije poroda?

koliko ima mokrih i pokakanih pelena u toku dana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz bolnice nakon poroda imala je 3170 gr., a prije tjedan dana, dakle nakon drugog izlaska iz bolnice 3500 gr, što znači da je ovaj tjedan dobila samo 30 gr.
    Inače ima 3 - 4 pokakane pelene i 6-7 mokrih!

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bitno je da se dijete vaga na istoj vagi, to je meni činilo velike probleme, kojih u stvari nije ni bilo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja je imala drugih problema, povraćala je mlijeko, i nije dobila nego oko 250 ili 300 grama prvi mjesec, koliko se sjećam.
    Rečeno mi je onda, ako je zadovoljna i vesela i živahna, ne pokazuje znakove dehidracije, ne moram ništa previše brinuti.
    Danas je to komad cure, pravi pubertetlija sa kojom se cijeli dan svadjam oko nezdrave hrane.

Zeki

Početno

bez brige! moja mrv ica je u prvih mjesec dana vratila samo porodjajnu tezinu. rodila se s 333o g a iz bolnice je izasla s 3020g. pedijatrica se nije zabrinula vec smo samo pojacale dojenje. slijedeca 2 tjedna smo dojili non stop, po danu svaka 2 sata po noci 2,5 do 3 sata i u 2 tjedna je dobila 300g. i u slijedeca 3 tjedna jos 300-400g. ali sam ja nakon 2 tjedna uvela bocicu jer je malo dobivala, a malo je dobivala jer je mala ljencina pa joj se nije dalo vuci pa nikad nije ispraznila dojku do kraja i nije pojela zadnje najmasnije mlijeko. tako da danas kad ima 4,5 mjeseci svako hranjenje pocne s dojenjem 5-7 min ( a u ovoj dobi djeca u prvih 5 min pojedu 90% obroka-rekla nasa pedijatrica) i onda jos 120 ml bocice.

bez brige mama sve ce to nadoknaditi u slijedeca 2-3 mjeseca a cura je odlucila od pocetka drzati liniju da poslije s tim ne bi imala problema!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •