Dakle, da krenem od početka......
Ena je danas napunila mjesec dana. Rođena je s 3190 gr., a danas ima 3530 gr. No, svašta smo do sada prošle...Odmah po rođenju prebačena je na neonatologiju gdje je šest dana bila u inkubatoru. Nakon silnih dobrih nalaza dijagnosticirali joj tranzitornu leziju jetre! ( navodno nekakav virus koji sam joj ja mogla prenijeti u trudnoći prošao kroz još nerazvijenu jetru i ostavio posljedice!). Samo šest dana nakon dolaska kući opet smo završile u bolnici!!! Bakterijska infekcija!!! Nisu uspjeli pronaći koja je bakterija i gdje, ali nakon deset dana terapije antibiotikom ( Meronem) stanje se poboljšalo i Ena potpuno izliječena došla doma. No, izgleda da je u bolnici pokupila rota virus jer već tri dana ima rijeđu, sluzavu i smrdljivu stolicu, pedijatrica kaže da nema razloga za brigu dok nema temperature i ne povraća...
Više ju ne dojim jer od tih silnih bolesti nije htjela vući sisu i iako smo se danima trudile na kraju smo prešle na moje izdojeno mlijeko iz bočice. Po obroku pojede od 40 do 80 ml, oko 8 obroka na dan - dakle, puno manje od školskih primjera!!
Ena je sada živahno, zadovoljno dijete! Muče ju jedino kolike i to za vrijeme jela, dok posisa cca 30 ml. počne plakati i grčiti se i dok se smiri završi obrok. ( naravno, nije tako svaki obrok).
Trebam li se brinuti što je u mjesec dana dobila samo 340 gr. ili je to tek reakcija na bolest!!!!? Ima li netko sličnih iskustava?
Pozdrav od mene i mog malog anđela!!!