Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: kontracepcija

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno kontracepcija

Sta koristite kao kontracepciju? Posebno me interesuje sta koriste zene koje vise ne zele djece? Znaci, koje su se isporadjale (moja omiljeni izraz )
    Posto lako ostajem trudna , nakon poroda cu se morati malo bolje pozabaviti ovim pitanjem. Moj ljekar preporucuje hormonalnu spiralu. Da ne bi bilo zabune, to su neke nove spirale sa minimalnim hormonskim uticajem. Ovdje kostaju 400 Euro i traju pet godina.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja stvarno ne znam sto bi ti rekla. najbolja je kontracepcija apstinencija - salim se.
    probala sam hormonalnu kontracepciju u svrhu lijecenja neredovitih ciklusa (kratko i nikad vise!), obicavamo koristiti kondome (nekad se i zaboravi kupiti ). pa sve nekako mislim da je najbolje kontracepcija vazektomija. nije mi jasno zasto se uvijek ocekuje od zena da nesto "koriste" ? trebali bi se malo i muskarci brinuti o tome. samo, imam jedan mali problemcic. MM bas ne smatra to dobrom idejom .

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja spiralu ne mogu- da mogu- bi, moja mama ju ima otkad je mene rodila ( ne istu ) i nema problema.
    ja cu pilule ( pila sam ih prije i nisam imala problema)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ovo izgleda niko kontracepciju ne koristi

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A šta će im. Kaj nisi vidla odgovore na pitanje" Koliko često se sexate?"

Ja sam isto u dvojbama ko i ti i čekam neke odgovore.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    A šta će im. Kaj nisi vidla odgovore na pitanje" Koliko često se sexate?"

Ja sam isto u dvojbama ko i ti i čekam neke odgovore.
    Pocet cu da vjerujem da djecu donose Rode

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Pocet cu da vjerujem da djecu donose Rode
    Pa nisi valjda sumnjala??? :shock: :shock: :shock:

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi koristimo kondome, kod mene ništa drugo ne dolazi u obzir, grozim se i pilula i spirala :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Oba puta sam tako lako (prelako) ostala trudna, da sam nedavno muzu rekla da se poslije ovog poroda nikako necu moci opustit. :/
    Cula sam za slucaj zene koja poslije trece trudnoce nije imala keks 2,5 godine. Toliko ju je bilo strah da ponovo ne ostane trudna. :shock: Zena je imala trudnocu iza trudnoce i stvarno ju je smorilo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I sigurna sam da cemo imati troje djece (dvoje smo planirali), ali trece za nekih 4-5 godina Takav me osjecaj drzi vec izvjesno vrijeme. :/
    Mene ne bi opustila ni trodubla zastita (spirala, tablete, prezervativ)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Snorki,pogledaj pod Mirenu.To je ta horm.spirala.o njoj smo nedavno razglabale.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prije Luke pila pilule gotovo 3g...zatrudnila čim sam prestala piti i nikakvih problema nisam imala...
    sad sam poslije ovog poroda opet počela piti pilule Logest i prezadovoljna sam s njima...nikakvih popratnih poremećaja...nikakvizh problema...bilo je jedino prvi mjesec lagano krvarenje između dva ciklusa ali ad je i to prestalo...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni se desavalo da zaboravim popit tabletu. Jos ono moras ciljat priblizno u isti sat :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    Snorki,pogledaj pod Mirenu.To je ta horm.spirala.o njoj smo nedavno razglabale.
    Ja taj topic uopće nisam čitala.
    Zakaj?
    Ja sam umjesto mirena pročitala "mrena" i mislila da se radi o mreni na oku.

Ali sad kad sam pročitala nešto o tome na njihovim stranicama, mislim si da bi to možda bilo nešto za mene jer i kod mene je problem s pilulama upravo zaboravljivost, a problem kod obične bakrene spirale su mi obilne bolne menstruacije.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo procitala sam. I sve sto sam cula o Mireni, nije lose. Mislim da je glupo stavljat ako ste planirale jos jednu trudnocu, a ako niste, onda je OK. Jedino me buni sto moj ljekar ovu spiralu preporucuje tek nakon pet mjeseci od poroda, a koliko vidim kod vas odmah nakon prvog posporodjajnog pregleda. :?
    A Boze moj, nekom nece odgovarati, kao nekome tablete, prezervativi i sl. :/

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Svi pricate o nekoj zastiti. A prekinuti odnos? Kod nas to ide super vec par godina. Kondomi? Fujjjjjjj.A sveg ostalog me strah - pilule i spirale. Mada kak mi se cini cu morat na pilule - iz zdrastvenog razloga.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj suncemojemalo prvotno napisa
    Svi pricate o nekoj zastiti. A prekinuti odnos? Kod nas to ide super vec par godina. Kondomi? Fujjjjjjj.A sveg ostalog me strah - pilule i spirale. Mada kak mi se cini cu morat na pilule - iz zdrastvenog razloga.
    Koliko ja znam prekinuti odnos je jako nepouzdana metoda zaštite, a osim toga MM ga ne želi primjenjivati. Možda je OK za parove koji teško zatrudne ili žele imati još djece, ali mi ne želimo više djece i ja lako zatrudnim.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja taj topic uopće nisam čitala.
    Zakaj?
    Ja sam umjesto mirena pročitala "mrena" i mislila da se radi o mreni na oku.
    a ja sam mislila da je rijec o migreni

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i mi smo ga primjenjivali,ali pošto je to nepouzdana metoda,a ne želimo više djece,morali smo se baciti na pravu kontracepciju.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Onda mi imamo srece Jer kad smo odlucili imati bebu desilo mi se od, vjerujte doslovno prve. Jedan jedini put. Mada me nakon poroda bilo smrtno strah, ali me MM uvjeravo da je sve pod kontrolom. I bio je u pravu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Onda mi imamo srece Jer kad smo odlucili imati bebu desilo mi se od, vjerujte doslovno prve. Jedan jedini put. Mada me nakon poroda bilo smrtno strah, ali me MM uvjeravo da je sve pod kontrolom. I bio je u pravu.
    ja se stvarno ne bih usudila. M
    moja prijateljica i njen suprug su tako osam godina, te kada su ponovo hteli bebaca, desilo im se iz prve. Vise nece djece, pa me zivo interesuje hoce li krenuti sa ovim nepouzdanim nacinom zastite.
    :/ ja ne bih. Sto je sigurno, sigurno je

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E ovo je tema koja i mene jaaako interesira :D
    I ja sam završila sa rađanjem, i još uvijek se dvoumim koju kontracepciju odabrati....Bitno mi je da bude bar 99% sigurna...više se neću "igrati" jer sam sad iz prve dobila blizance... pa da idući put ne bi dobila trojke :/
    Naime, bila sam nekidan kod ginekologa i sad čekam nalaz papa-testa pa ćemo vidjeti koju kontarcepciju će mi preporučiti s obzirom na to da kod svkae treba biti uredan papa-test :/ Sva sam na iglama, a moram to riješiti što prije (muž mi je odustan, a uskoro dolazi, paaa.. )!!!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi nikad nismo koristili nikakvu kontracepciju. Sve dok nismo odlučili imati bebu čuvali smo se "prekinutim odnosom" . Kad smo krenuli pravit bebu uspjelo nam je za 2 mjeseca. Sad se opet "čuvamo" na isti način. Drugu bebu bi htjeli negdje za 3 godine, ali ako se dogodi i prije nije bitno. Nakon druge bebe možda i počnem razmišljati o nekoj trajnijoj kontracepciji. !

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam se odlučila za Mirenu. Moj ginekolog ih je postavio stotinjak, od toga je dvije izvadio (prije roka). Trudnoća nije bila ni jedna.

lea

Početno

Zanima me koliko košta ta Mirena, ako netko možda zna. Hvala :?

lea

Početno

Ako snorki misli na Mirenu, onda joj je cijena oko 400 EUR-a, ili?

Početno

Ja ju prosli tjedan u NL platila 130 eurica. Sumnjam da je u Hr bas tri puta skuplja.

lea

Početno

E, super ste cure, stvarno informirane, puno hvala. Krećem u akciju zaštite, čini mi se kao dobra metoda.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

u apoteci 1100kn.doktor je "besplatno ugrađuje"na pregledu.

kak sam ja to napisala,zvuči kao da dođeš kod mehaničara da ti ugradi novi dio

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U kojoj je to apoteci? Meni su rekli u Sigetu 1600 kn?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je dr rekla ako hoću nek prvo isprobam neku jeftiniju, da li će mi tijelo uopće prihvatiti, pa onda da se bacim u trošak s mirenom 8)
    Iako MM nije uopće za spirale, one veli da bi rado pio tablete kad bi ih bilo (netko je spominjao da ih ima) da se ja mogu opustiti
    Sad mi je baš bad poslije trećeg, ne bih voljela da se zalomi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam probala s"obicnom", ali sam imala nob stop krvarenja pa mi je moja dok preporucila mirenu....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj manc prvotno napisa

U kojoj je to apoteci? Meni su rekli u Sigetu 1600 kn?
    u sevetama i to prije godinu i pol.
    kod mog ginića je tada bila 1500,a sad je i kod njega cijena jeftinija.

znate li da na mirenu možete dobiti povrat poreza :D

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prije sam pila pilule i bila sam super zadovoljna, ali mi vise nisu opcija. Em sto namjeravam opet dojiti, em so se nekad zaboravim i umiti, a kamoli popit pilulu

Sto se tice prekinutog odnosa - kod mene to ne radi..Oba puta mi se upravo taj prekinuti odnos "dogodio"

Moj ginic isto preporucuje Mirenu i kaze da moze odmah poslije poroda. I ja sam razmisljala o tome, jer kako mi mama veli: Bome si plodna :shock:
    A trece.....za 4-5 godina kao i Snorki (ako se i dotada uspijem naspavat)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja nikad nisam koristila nikakvu kontracepciju osim prekinutog snošaja, kao nepouzdana metoda nije me se ticala, jer smo ionako mislili imati više djece, a i nije mi godila pomisao na ikakve hormone. No, unazad godinu dana, kada smo definitivno odlučili ne imati više djece, otkrila sam pilulu. Isprva puna predrasuda, sad bih odma dala Nobelovu onome tko ju je smislio. Preporodili smo se, sex nam je sjajan i moram reći gotovo svakodnevan. Ne bih to smatrala toliko bitnim da se baš zbog tog sexa ne slažemo bolje i u drugim stvarima. Ono, kad se sjetim kakav je sinoć bio lav, nekako prešutim bačene čarape ispod kreveta, a i vidim da sad on ne jamra što stiskam kaladont gdje mi se hoće.
    Enivej, samo naprijed, nemojte kao ja imati predrasude apriori.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Od početka samo prekinuti snošaj, kada smo poželjeli bebu prestali smo "paziti" i trebalo nam je "samo" godinu dana da zatrudnim . Nakon poroda ista situacija, ista kontracepcija i nikakvih problema. Kada sam pročitala da je to najnepouzdanija metoda, čak sam se ponadala da će nas jednog dana iznenaditi , ali još ništa. Očito je u pravim rukama ta metoda pouzdanija od apstinencije - poznate i kao " nemoj se, neboj se". Trenutno planiram novu trudnoću i nadam se da nam, kada jednom krenemo, neće trebati opet godina dana za +.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bomballurina, ne kontam uopste kako ti moze pomoci pilula da imas bolji sex s muzem :? :shock: Je li da si opustena vise ili sta?

Sto se tice nas mi smo koristili prekinuti snosaj koji u pocetki i nije bio uvijek prekinut i zatrudnila sam nakon 4 mjeseca. Nazalost, bio je spontani i sada prekidamo uvijek i evo godinu dana nije se nista zakacilo. Znaci da kod nas funkcionise. Znam ih dosta kojima ova metoda ide dobro i koji kada odluce bebu imaju je brzo. Nadam se i kod mene da ovako bude onda kada pocnemo na njoj da radimo.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pratimo plodne dane + kondomi u funkciji. Do sada nije bilo omaske, a prilicno smo plodni (1-2-3 meseca bez zastite i eto bebe). Kad zavrsim sa radjanjem ,mozda cu ugraditi Mirenu. Jos ne mislim o tome, sad sam u fazi sto se radujem jer vise ne kupujemo kondome. Pocinje period NE-cuvanja!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš zbog zaboravljivosti ja sam na flsteru, zalijepim jednom tjedno i mirna sam. a i ne sjeda na jetru kao klasična pilula.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ono, kad se sjetim kakav je sinoć bio lav, nekako prešutim bačene čarape ispod kreveta, a i vidim da sad on ne jamra što stiskam kaladont gdje mi se hoće.
    Enivej, samo naprijed, nemojte kao ja imati predrasude apriori.[/quote]

Suze su me oblile od smijeha :D

mi smo na prez....ma. A planiram Mirenu narednih mjeseci.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hej Marči!Malo sam neuka po tom pitanju flastera, :/ mislim to sam tek nedavno pročitala da postoji.
    Koliko je to sigurno?Kako se koristi i to?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

baš danas sam na njemačkoj televiziji vidjela da se ispostavilo da ti flasteri imaju neke gadne nuspojave, ali se ne mogu točno sjetiti o čemu se radi :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Meni je dr rekla ako hoću nek prvo isprobam neku jeftiniju, da li će mi tijelo uopće prihvatiti, pa onda da se bacim u trošak s mirenom 8)
    mene čude rijeci tvog dokice jer jeftinija tj. obična spirala je nešto sasvim drugo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="Ljubicica"]Bomballurina, ne kontam uopste kako ti moze pomoci pilula da imas bolji sex s muzem :? :shock: Je li da si opustena vise ili sta?

Da, definitivno sam opuštenija, a i taj prekinuti....mislim da je malo za njih traumatičan. Ne znam, kada bih ga prije pitala, rekao bi da ga ne smeta, a ipak vidim da je i njemu sad bolje.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma daj, pa što to nisi rekla prije. Ja sam naravno račun izgubila . Da sam barem sačuvala za povrat.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma daj, pa što to nisi rekla prije. Ja sam naravno račun izgubila . Da sam barem sačuvala za povrat.
    Bas sam razmisljala o tome kad sam ispunjvala ovogodisnju projavu...
    Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pričaj mi
    i ja sam saznala prekasno.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni nitko da odgovori o flasterima za kontracepciju... :/
    Pa ako nije problemos, može li mi netko reći nešto o tome... neugodno mi je pitati u ljekarni ...bas blentavo..ali eto..

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj zea prvotno napisa
    Meni nitko da odgovori o flasterima za kontracepciju... :/
    Pa ako nije problemos, može li mi netko reći nešto o tome... neugodno mi je pitati u ljekarni ...bas blentavo..ali eto..
    ukucaj u google "flasteri za kontracepciju" i dobit ćeš hrpetinu korisnih stranica o tim flasterima. I kako se koriste i zašto su opasni i sl.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ukucaj u google "flasteri za kontracepciju" i dobit ćeš hrpetinu korisnih stranica o tim flasterima. I kako se koriste i zašto su opasni i sl.
    Hvala brigita2, već jesam. Malo me više zanimalo kakva su iskustva od onih koji ih koriste, onako iz prve ruke, ali dobro, snađoh se..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •