Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MC, razumijem tvoju frustriranost zakonima koji dozvoljavaju usvajanje parovima i heteroseksualnim ženama, a ne dozvoljavaju homo/trans/interseksualnim ženama.

To je stvarno glupa situacija.

Može se popraviti na način koji ti predlažeš - jer se radi o "ljudskom pravu" koje se nikome ne smije uskratiti, a može se popraviti na način koji ja predlažem - jer se ne radi o "ljudskom pravu" već o pravu para na zajedničko dijete.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ne radi o "ljudskom pravu" već o pravu para na zajedničko dijete.
    Eventualno tako.
    Makar na dijete nitko nema "pravo".
    To je blagoslov, dar i čudo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Eventualno tako.
    Makar na dijete nitko nema "pravo".
    To je blagoslov, dar i čudo.
    MC veli da je ljudsko pravo, koje se nikome ne smije uskratiti, otići u sirotište i izabrati si dijete (?)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    MC veli da je ljudsko pravo, koje se nikome ne smije uskratiti, otići u sirotište i izabrati si dijete (?)
    Mujice moj, ne znam koliko pratiš nebulozne zakone koji se donose po svijetu i koliko je zapravo sve otišlo u bananu!

Ne viču Katolici jer su zatucani, nego npr. imaš zakone po kojima djeca ne smiju govoriti mama i tata nego roditelj 1 ili roditelj 2 - da se ne bi diskriminiralo djecu koja su posvojena od homo-obitelji - jer oni nemaju mamu i tatu. Taj zakon je nedavno ukinut u Španjolskoj i mislim da je bio u Kanadi (provjerit ću još).

U Britaniji je bila obveza da se u studentski dom u hodnik stavi aparat s kondomima - zakon! Bez toga su ti zatvorili dom. Moje poznanice, Katolkinje, su imale lijep uredan dom, i nisu željele kondome u svom hodniku. Je li to ljudsko pravo? Da nemaš kondome? Možda ne moraš zabraniti drugima - ali da ti ne vise u hodniku? E pa u GB nemaš to ljudsko pravo.

Ne bih željela lamentirati previše o tome što je to i kako je to s posvajanjem i pravu na dijete od homoseksualaca, samo mogu izraziti svoju tugu zbog toga svega. Pokušava se izmaknuti ljudima ono zdravorazumsko tlo na kojem stoje. A onda kad ljudi to povjeruju, onda se može uvesti i još dijaboličnije zakone o tome što se sve s ljudima može raditi.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ifigenija, radi se o promjeni u zvaničnim dokumentima, nitko neće djeci braniti da svoje roditelje i dalje oslovljavaju kako žele. a vezano za španjolsku jedino što mi pada na pamet je krađa i prodaja 300'000 beba od strane časnih sestara i kc. a papa nek veselo dalje trkelja o kondomima srca.

Ali kad tu napišem da je prirodno pravao imati dijete samo heteroseksualnim parovima, pa ak ne uspiju, treba im dati pravo na usvajanje - a drugim kombinacijama ljudi i samcima ne - ja ne tumačim postojeće zakone, već samo iznosim svoje mišljenje o tome što bi bilo ispravno.
    ne, dušo, nisam te pogrešno razumijela. da bar jesam. zato sam gore i napisala da je pametnom dosta.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku

ne, dušo, nisam te pogrešno razumijela. da bar jesam. zato sam gore i napisala da je pametnom dosta.
    Što mi ona citiraš zakone?

Lijepo si mi napisala što ti o tome misliš i to je to.

Mišljenja nam se očito razilaze. Nisu to stvari kje se mogu izmjeriti i dokazati, da samo jedna strana može biti u pravu.

Ti si in, ja sam out. Pa kaj onda?

Ali ne lupetaj da ikoga diskriminiram.

Diskriminirao bih kada bih nekome nešto uskratio.

Moje mišljenje o tome nikome ništa ne uskraćuje.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma ni monogamija nije prirodna, bar ne takva kakvu KC promice (prije neka serijska mongamija kakvu danas pretezno prakticiramo). Kao ni famozna "prirodna" kontracepcija (koji oksimoron - prirodna kontracepcija). A mozda kako seni pise ni briga o tudjoj djeci nakon smrti roditelja isto nije prirodna? Nisam o tome dovoljno razmisljala.

KC nesto jako voli definirati "prirodno" i "neprirodno", samo ne kuzim zasto je za roditelja ok "prirodna" kontracepcija a za klerike neprirodni celibat (ovo pisem bez navodnika jer jest). Ne razumijem uopce ni kriterij po cemu nesto proglasavaju prirodnim a nesto neprirodnim, a pogotovo ne zasto su onda dalje neke prirodne stvari ok a neke ne i isto tako neprirodne stvari. Npr masturbacija... jel tvrde da je neprirodna? Ili prirodna? Znam samo da tvrde da nije ok...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •