Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iskreno, ne znam kakve bi to bile okolnosti u kojima bi se utvrdilo da je samohrana ili homoseksualna osoba najbolji izbor za neko dijete, uz brojčani odnos bračnih parova koji žele posvojiti i djece koju je moguće posvojiti.
    Zakon i sada dozvoljava da samohrana majka posvoji dijete ako je to od posebnog interesa za dijete - pa taj posebni interes mora biti zaista jako poseban da bi se tako nešto ostvarilo (kad se radi o djetetu "iz sirotišta")

Realne, postojeće životne situacije su nešto sasvim drugo, i sasvim je izvjesno da postoje homoseksualni parovi koji zajednički odgajaju biološko dijete jednog od partnera - i radi takvih situacija zakon mora omogućiti posvajanje, jer zakoni trebaju postojati zato da ljudima olakšaju život, a ne da ga kompliciraju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

Realne, postojeće životne situacije su nešto sasvim drugo, i sasvim je izvjesno da postoje homoseksualni parovi koji zajednički odgajaju biološko dijete jednog od partnera - i radi takvih situacija zakon mora omogućiti posvajanje, jer zakoni trebaju postojati zato da ljudima olakšaju život, a ne da ga kompliciraju.
    I ovo potpuno razumijem.
    U takvim situacijama je to nužno dozvoliti jer bi bilo stvarno besmisleno zabraniti slavku da usvoji mirkovo dijete iz ranijeg braka.

Ali to trebaju biti iznimke.

A ne reći da svi u startu imaju jednaka prava na usvajanje (ili na MPO)neovisno o tome koliko su se "potrudili" imati vlastito dijete.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, ne znam kakve bi to bile okolnosti u kojima bi se utvrdilo da je samohrana ili homoseksualna osoba najbolji izbor za neko dijete, uz brojčani odnos bračnih parova koji žele posvojiti i djece koju je moguće posvojiti.
    Možda ako to dijete nitko drugi ne želi, možda ako je dijete već na neki način uspostavilo vezu i povjerenje s osobom koja ga želi posvojiti (evo jednu takvu priču sam ja čula)...

pretpostavljam u velikom broju slučajeva vrijedi tvoje mišljenje, ali hajde da pretpostavimo da postoje iznimke.
    Koje bi bile i puno češće kad bismo imali mogućnost zanemarivanja faktora "okoline", no nažalost, još čekamo taj dan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •