Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
Kako neplodna single žena ustanovi da je neplodna?
Ma ne mora uopce pokusavati ostati trudna u nekim prethodnim vezama. Moze, na primjer, koristiti kontracepciju, 'prirodnu' ili 'neprirodnu'. Svejedno. Ili ne mora nikad u zivotu ni pokusati biti seksualno aktivna.

Moze kao ja (a i muz mi) otici doktoru, napraviti par pretraga i prije nego sto je ikad pokusala (pokusali) ostati trudna, saznati da se to vrlo vjerojatno (najvjerojatnije ili posve sigurno) nece dogoditi. Tako smo mi saznali, na primjer. Ok, nismo dosli doktoru kao dvije blazene djevice Marije (ili neke druge), ali imali smo nula iskustva u pravljenju bilo kakvog podmlatka (ja na zlu od hormonalne kontracepcije, religiozno). Sve u svemu, poucen nasim primjerom, predstojnik klinike na kojoj smo se pojavili odlucio ponuditi paket dijagnostike neplodnosti/smanjene plodnosti parovima ili pojedincima koji se u datom trenutku uopce ne trude imati djecu. Ono, informativno. A u znanju je spas. (Osim poprilicnog cuda prirode, glavni razlog moje trudnoce je upravo to znanje. Da nisam pitala, jos uvijek bih cekala... a limune, valjda. Kojih za koju godinu najvjerojatnije stvarno ne bih bilo.)