Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne mogu prihvatiti kao svoju tu girl power - mi imamo maternicu, posao, diplomu, svoj stan, i sad sve što hoćemo od muškarca je sjeme, ono sljedovanje u čašici. Ako je prošlost pokazivala tendenciju potcjenjivanja i zloupotrebe žene, meni bi ta sperma u čašici bila isto tako okrutna zloupotreba i ponižavanje muškarca, mislim na institucionaliziranje takvog postupka.

Muž i ja smo se jučer drapali - da ja zvučim kao Montipajtoni - every sperm is sacred, ali u osnovi da, oni su pametni pa su dobro ubrali o čemu se radi.

Sperma nije ispljuvak, pa da ga skupiš s ceste ako ti se sviđa i nikom ništa (to zakon nikome ne brani), to je genetski materijal jednog čovjeka, i iz njega postoji potencijal da nastane krv njegove krvi, meso njegovog mesa, potomak, i meni je to ozbiljno - da ga ubiješ.i

Možemo mi indoktrinirati djecu koliko hoćemo, ali vjerujem da će svako dijete osjetiti čežnju, i interes za svoga oca, i vjerujem s pravom tugu - jer njegovom ocu nije dana prilika da ga voli, gleda, čuje, odgaja, da voli njegovu majku, da budu zajedno. Možda se majci ne sviđa tuljan koji ide sa spermom, i ja to mogu razumjeti, ali - uz spermu ide neki tuljan i to ti je to, to je tako. Moraš voljeti tog čovjeka, pa onda sve ima više smisla.

A onda iz drugog kuta - dijete, kao nemoćno i slabo, ima višestruke safety netove (kak se to kaže na hrvatskom, ja ko da sam emigrirani Sansigot, al što ću) - mamu i tatu, pa onda maminu familiju, tatinu familiju - sve je to jako puno ljudi, pa opet Crkva traži i kumove, da se i oni nađu, i još zapovijeda da se udovicama pomaže, siročiće štiti (što bi rekli - treba selo da se digne dijete).

Sve je dobro dok je dobro, ali ako dijete ima samo mamu s familijom koja nije u slučaju zla u stanju preuzeti brigu o djetetu, imamo vrlo lošu situaciju. Kad je uduplo, ipak su uduplo šanse da će se nemoćno dijete zaštititi. Tako da ideja da mi sve možemo, ako samo hoćemo drži vodu - dok drži.

Nema smisla da u interesu dokazivanja temeljnih dogmi liberalnog svjetonazora ugrožavamo najslabije i pritom ponižavamo muškarce, svodeći ih na manje od objekta - na izvor dobra koje nam je potrebno i koje se kupi za štojaznam - 500 kn.

Novi život sjedinjuje ljude i stvara okrilje u kojem, prema učenju Crkve u koje ja vjerujem, svi imaju priliku i trebaju imati mogućnost dozreti u zajedništvu i ljubavi. Recimo da je netko začet doniranom spermom, ili je majka odabrala spermu, a pri tom odbacila muškarca i da dijete spozna da živi u izobilju, lijepo, a da istodobno njegov otac negdje skapava sam i gladan? Koja je to poruka o životu, ljudskim odnosima i ljudima?

Uzmiš to ti paše, a ostalo škartiraj - i to još na uputnicu HZZO-a?

Čovjek nije za upotrebu. Kao što žene ne trebaju biti udavane s 12 i pretvarane u matice koje rađaju svake godine po jedno ni muškarac ne može biti izvor sperme nekome.

Tko tjera muškarce na donaciju?
    Hipotetsko pitanje: Žena ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debela je, dovoljno da je muškarci ne žele za ženu, ne kao posljedicu njena nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je njena se seksualnost ne zna. Može li ona na MPO ili ko je j...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Hipotetsko pitanje: Žena ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debela je, dovoljno da je muškarci ne žele za ženu, ne kao posljedicu njena nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je njena se seksualnost ne zna. Može li ona na MPO ili ko je j...
    500 kn je nekome puno novaca. Imaš one žene u Gajevoj, njima je 50 E isto tako puno novaca, pa to ne ide na uputnicu.
    Imaš razne ljude, ali činjenica da smo takvi kakvi jesmo ne znači da čim netko hoće nešto raditi da je to u konačnici dobro za svih nas.

A za ovu hipotetsku debelu ženu.. ja znam vitke, prelijepe i dobre žene, i zgodne muškarce koji u svojim kasnim tridesetima nisu našli partnera, a nekima od njih je prvotni cilj bio brak i obitelj.

No ma kako velika tragedija bila te osobe, ne opravdava da se svjesno ide u tragediju doniranog sjemena i djeteta odgajanog za nečiju komociju.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

500 kn je nekome puno novaca. Imaš one žene u Gajevoj, njima je 50 E isto tako puno novaca, pa to ne ide na uputnicu.
    Imaš razne ljude, ali činjenica da smo takvi kakvi jesmo ne znači da čim netko hoće nešto raditi da je to u konačnici dobro za svih nas.

A za ovu hipotetsku debelu ženu.. ja znam vitke, prelijepe i dobre žene, i zgodne muškarce koji u svojim kasnim tridesetima nisu našli partnera, a nekima od njih je prvotni cilj bio brak i obitelj.

No ma kako velika tragedija bila te osobe, ne opravdava da se svjesno ide u tragediju doniranog sjemena i djeteta odgajanog za nečiju komociju.
    Da, ali ove vitke i prezgodne imaju bar šansu na klupici u parkiću. Koliko god ti tvrdila suprotno, ni ti nisi imala djecu na slavu Božiju, nego za vlastitu komociju ili su ti tvoja djeca teret koji vučeš radi višeg dobra?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da, ali ove vitke i prezgodne imaju bar šansu na klupici u parkiću. Koliko god ti tvrdila suprotno, ni ti nisi imala djecu na slavu Božiju, nego za vlastitu komociju ili su ti tvoja djeca teret koji vučeš radi višeg dobra?

To s klupicom nije život koji bi si netko pri zdravoj pameti poželio.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne bih se složila da je to tragedija, a još manje da je odgajanje djeteta za nečiju komociju. Vjerujem da mnogi od nas znamo žene koje su majke, a nikad se ime oca ne spominje. I da su to djeca daleko od tragedija, odgajana uz puno ljubavi bez obzira što su narušila maminu komociju.
    Da vidiš to dijete moje poznanice, ma nikad ne bi tako nešto napisala. Vjeruj mi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hipotetski ti odgovaram. Zakon kaže nek' se j...A hipotetski, ako posluša zakon možda na kraju bude imala željeno dijete. Muškarac se može j... koliko hoće, neće imati dijete. Pošteno?

Pošteno ili ne, ali tako je to. Sama žena može imati, sam muškarac ne. Da li moraju biti ravnopravni?

Ustvari, lako je nama koje smo našle svog producenta sperme, pa ako je još upakiran u dobru ambalažu i ima debeli džep...Smijemo li mi diskriminirati one koje nisu to našle? I to zakonski diskriminirati. Zar to nije licemjerno, a možda i zlobno.

Malo me večerašnje "Provjereno" potaklo na ovakvo razmišljanje...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Hipotetski ti odgovaram. Zakon kaže nek' se j...A hipotetski, ako posluša zakon možda na kraju bude imala željeno dijete. Muškarac se može j... koliko hoće, neće imati dijete. Pošteno?

Pošteno ili ne, ali tako je to. Sama žena može imati, sam muškarac ne. Da li moraju biti ravnopravni?
    Prema nekima ovdje, moraju biti ravnopravni. I ako se to omogući ženama, mora i muškarcima. Zvuči pošteno.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Prema nekima ovdje, moraju biti ravnopravni. I ako se to omogući ženama, mora i muškarcima. Zvuči pošteno.
    Naravno da zvuči pošteno, znanost se razvija, pokušavaju napraviti umjetne maternice koje će pomoći ženama koje ne mogu nositi dijete, kao i muškarcima koji to ne mogu zbog svoj osnovnog dizajna, kod nas je i razgovor o tome sajns fikšn.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Ustvari, lako je nama koje smo našle svog producenta sperme, pa ako je još upakiran u dobru ambalažu i ima debeli džep...Smijemo li mi diskriminirati one koje nisu to našle? I to zakonski diskriminirati. Zar to nije licemjerno, a možda i zlobno.

Malo me večerašnje "Provjereno" potaklo na ovakvo razmišljanje...
    !

Kad bih ja napisala listu svega onoga što nisam našla, dobila i što mi fali to bi isto bila potresna lista, pa koga briga. Nitko mi na uputnicu neće dati ono što ja mislim da bi meni trebalo.

Dostupnost MPO-a stvara iluziju da mi možemo i trebamo dobiti sve. Have it all, po svaku cijenu, preko mrtvih, i to doslovce, ako treba.

Pa nije dijete nečije pravo; za dijete treba tata i mama.

U djetetu žive očevi geni; brinemo se da li jedemo pesticid ili hormon straha od zaklane životinje, a genetski kod u čovjeku - glupost, sve dok ja imam koga prošetat parkom, da nisam sama!

Moja djeca se guraju u svaki zagrljaj mene i mogu muža. U svaki ples. Oduvijek, od kad su propuzali. Oni nekako znaju i osjećaju odakle su potakli, i gdje im je mjesto. Uguraju glave između naših trbuha i budu u našem zagrljaju dok se ne pustimo. Oni nekako znaju da nisu ni mamini ni tatini, nego u tom prostoru između nas.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

!

Kad bih ja napisala listu svega onoga što nisam našla, dobila i što mi fali to bi isto bila potresna lista, pa koga briga. Nitko mi na uputnicu neće dati ono što ja mislim da bi meni trebalo.

Dostupnost MPO-a stvara iluziju da mi možemo i trebamo dobiti sve. Have it all, po svaku cijenu, preko mrtvih, i to doslovce, ako treba.

Pa nije dijete nečije pravo; za dijete treba tata i mama.

U djetetu žive očevi geni; brinemo se da li jedemo pesticid ili hormon straha od zaklane životinje, a genetski kod u čovjeku - glupost, sve dok ja imam koga prošetat parkom, da nisam sama!

Moja djeca se guraju u svaki zagrljaj mene i mogu muža. U svaki ples. Oduvijek, od kad su propuzali. Oni nekako znaju i osjećaju odakle su potakli, i gdje im je mjesto. Uguraju glave između naših trbuha i budu u našem zagrljaju dok se ne pustimo. Oni nekako znaju da nisu ni mamini ni tatini, nego u tom prostoru između nas.
    A ti si muža birala baš po genetskom kodu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prekrasno. Tvojoj djeci. Neka djeca se guraju samo mami u trbusinu, neka tati, a neka teti u SOS selu ili u nekom domu. Neka nikome.

I ovi bez mamine i tatine trbusine takodjer odrastaju, vrlo cesto, u sasvim normalne ljude. Meni nista ne fali, stvarno, a odrasla sam u samohranoj obitelji.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sudeći po reakciji Sanje Juras na novi MPO zakon, rekao bih da ne može.
    Sanja Juras. Smatra kako je Zakon pogotovo diskriminativan prema ženama koje nemaju problem s neplodnošću te transrodnim osobama
    I mislim da je to u redu.

A sad da se malo pokušam svidjeti onima koji brinu o diskriminaciji na ovom forumu:

Kad bi se njoj dozvolilo da putem MPO dobije dijete, time bi se diskriminiralo muškarca koji ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debeo je, dovoljno da ni jedna žena ne želi s njime imati spolne odnose a kamo li imati ga za muža, ne kao posljedicu njegova nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je i njegova seksualna orijentacija je posve nebitna.

Jer to bi bilo omogućeno ženi koja je po svemu jednaka kao on, a njemu ne bi bilo omogućeno samo zato što je muškarac. Ne bi li to bilo uvođenje spolne diskriminacije putem zakona?
    Posljednje uređivanje od mujica : 04.05.2012. at 01:18

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A sad da se malo pokušam svidjeti onima koji brinu o diskriminaciji na ovom forumu:

Kad bi se njoj dozvolilo da putem MPO dobije dijete, time bi se diskriminiralo muškarca koji ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debeo je, dovoljno da ni jedna žena ne želi s njime imati spolne odnose a kamo li imati ga za muža, ne kao posljedicu njegova nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je i njegova seksualna orijentacija je posve nebitna.

Jer to bi bilo omogućeno ženi koja je po svemu jednaka kao on, a njemu ne bi bilo omogućeno samo zato što je muškarac. Ne bi li to bilo uvođenje spolne diskriminacije putem zakona?

Nažalost, sve dok se ne osmisle i ne uvedu umjetne maternice u igru, teško da će mu MPO koristiti, osim ako se zakonskom regulativom ne sredi pitanje surogat majki, ovim tempom će se načekati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nažalost, sve dok se ne osmisle i ne uvedu umjetne maternice u igru, teško da će mu MPO koristiti, osim ako se zakonskom regulativom ne sredi pitanje surogat majki, ovim tempom će se načekati.
    Ne prihvaćam to što muškarci ne mogu roditi kao opravdanje za spolnu diskriminaciju.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne prihvaćam to što muškarci ne mogu roditi kao opravdanje za spolnu diskriminaciju.
    Ni ja.Kočenje razvoja reproduktivne medicine uzrokuje spolnu diskriminaciju muškaraca.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

znači mirko i slavko ipak mogu ići na MPO? ajd, de. ipak neki pomak.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    znači mirko i slavko ipak mogu ići na MPO? ajd, de. ipak neki pomak.
    Ako se omogući Slavici, mora se i Mirku.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako se omogući Slavici, mora se i Mirku.

Tako je! Samo je stvaranje okoliša u kojem se dijete može neometano dalje razvijati nešto složenije od pukog spajanja jajne stanice i spermija, i medicina pokušava premostiti taj jaz dok mi palamudimo, treba pripremiti teren, zakonski i moralno, da nema osnova za takvu vrstu diskriminacije tako da, kad medicina bude spremna, Mirko, Slavko, Mare i Kate mogu svi imati jednaka prava i mogučnosti.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Maternicu na uputnicu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sudeći po reakciji Sanje Juras na novi MPO zakon, rekao bih da ne može. I mislim da je to u redu.A sad da se malo pokušam svidjeti onima koji brinu o diskriminaciji na ovom forumu:Kad bi se njoj dozvolilo da putem MPO dobije dijete, time bi se diskriminiralo muškarca koji ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debeo je, dovoljno da ni jedna žena ne želi s njime imati spolne odnose a kamo li imati ga za muža, ne kao posljedicu njegova nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je i njegova seksualna orijentacija je posve nebitna.Jer to bi bilo omogućeno ženi koja je po svemu jednaka kao on, a njemu ne bi bilo omogućeno samo zato što je muškarac. Ne bi li to bilo uvođenje spolne diskriminacije putem zakona?
    Maternica na uputnicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •