Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja nisam tu došla pisati da mi netko kaže da sam u pravu, pa me ni ne dira ako se misli da sam u krivu, niti sam se došla stilski dopasti. Posve mi je jasno da ne dijelimo svi sva uvjerenja, i to je u redu.

Samo bih mogla primijetiti da nisam baš od puno forumaša pročitala neku cjelovitu sliku njhovih uvjerenja, misli i potreba i kako bi se to demostriralo u zakonima, osim MC koja bi htjela da muškarci rađaju (inače, ja sam mrtvo ozbiljno čula feministička lamentiranja koja i sama znam izvesti iz ozbiljne postfeminističke literature, da muškarci više-manje ne rađaju jer im se ne da i prave su muške sebične svinje), i isvetice, koja bi automatsku maternicu, da radi njezin posao, pa da onda ona nema mučninu i strije, i rado bi u tu svrhu kupila čak i agregat. Okej. Fakat razumijem i jednu i drugu poziciju.

I ja bih da mi muž bude trudan, i da se budi noću i da njega bole cice, i isto bih da meni nije muka i da ne dobim hemeroide, to bi meni išlo fakat na vodu. Samo što iznad onoga što bih sve ja vjerujem da postoji nadređena istina koja meni ipak donosi više dobra, u to sam uvjerena, od toga da nemam striju, hemoroid i da mogu uprijeti prstom u muža i reć - a ha, vidiš sad kako je to.

A što se tiče tih idealnih, slatkastih obitelji i života, hm.. to je posve druga, nova, ogromna tema. No ukratko, i moja je obitelj musava, nedorasla, zakačimo se oko toga tko je usisao, a tko nije, djeca mi se bacaju u šoping centru, a ja skurim i više novca,od onog koji imam, i ljenstvujem i povremeno bih se podvezala u nekoj klinici kad me muž ljuti, dakle posve jedna obična, ako ne i ispodprosječna žena, ali život koji živim, i cijela ta vjerska priča ima dva lica - ono zemaljsko i ono božansko. Kalvariju i Uskrsnuće, grijeh i milost. I dok se svadim kao zvjerčica s mužem u svađi sam, naravno, ali cijelo vrijeme gledamo iza toga, vjerujući da imamo posebnu milost da živimo bolje, što u praksi znači možda milimetar bolje od našeg prosjeka (a moguće i kilometre od lijepe zbilje nekih drugih ljudi koji možda uopće nisu vjernici), ali ajmo reći u toj kozmičkoj, nadnaravnoj ravni ta naša borba i trud ulog je za i građa onoga što zovemo Kraljvstvo Nebesko.

Znam ja kako je i što je, ali možemo bolje, i tko hoće, može. Što bi rekli - čuda se događaju, milost je oko nas, jesmo više nego što nam se čini, i ja sam otvorena za taj faktor života i jednostavno s povjerenjem idem k ljudima, obećavajući im da ako mogu ja - onda oni mogu sigurno.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Samo bih mogla primijetiti da nisam baš od puno forumaša pročitala neku cjelovitu sliku njhovih uvjerenja, misli i potreba i kako bi se to demostriralo u zakonima, osim MC koja bi htjela da muškarci rađaju (inače, ja sam mrtvo ozbiljno čula feministička lamentiranja koja i sama znam izvesti iz ozbiljne postfeminističke literature, da muškarci više-manje ne rađaju jer im se ne da i prave su muške sebične svinje), i isvetice, koja bi automatsku maternicu, da radi njezin posao, pa da onda ona nema mučninu i strije, i rado bi u tu svrhu kupila čak i agregat. Okej. Fakat razumijem i jednu i drugu poziciju.
    osim što svodiš kontraargumente na karikaturu, moram primijetiti da ni ti nisi iskazala bogatstvo osobnih uvjerenja, prije osobna tumačenja različitih suvremenih uputa kako živjeti u skladu sa biblijom.

plus, cjelovit stav o svijetu uopće ne smatram nekim duhovnim bogatstvom, već uskogrudnošću. eto. ja o mnogočemu nemam stav, ne znam ništa, ne pretendiram da na sve imam odgovor. pa si, iz mojih cipela, uzela prevelik zalogaj da bi dokazivala svoju ispravnost.

prorade mi neki drugi, manje sveti hormoni, kad čitam onakve postove.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku

Samo bih mogla primijetiti da nisam baš od puno forumaša pročitala neku cjelovitu sliku njhovih uvjerenja, misli i potreba i kako bi se to demostriralo u zakonima,
    kako nisi?
    jel mogla seni objasniti bolje nego je objasnila?
    zakoni moraju biti takvi da pokrivaju - život. potrebe onih kojih se zakon tiče.
    džaba, sa zakonskog gledišta, da se razumijemo, pričamo o svetosti braka, kad se svaki treći par rastaje. naravno da možemo razglabati o tome zašto je super biti u braku i imati cijele teorije o tome, i kako rastemo jedan uz drugog duhovno i tjelesno i we.

al ovi se svejedno rastaju. i moraju podijelit tu imovinu koju su stekli.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja bih da mi muž bude trudan, i da se budi noću i da njega bole cice, i isto bih da meni nije muka i da ne dobim hemeroide, to bi meni išlo fakat na vodu. Samo što iznad onoga što bih sve ja vjerujem da postoji nadređena istina koja meni ipak donosi više dobra, u to sam uvjerena, od toga da nemam striju, hemoroid i da mogu uprijeti prstom u muža i reć - a ha, vidiš sad kako je to.

Odakle tebi da je meni do izgleda baš toliko stalo? Istini za volju nikad nisam ljepše izgledala nego u trudnoćama, blagoslovljena sam dobrim genima, nemam strija vezanih za trudnoću, a i sviđaju mi se moje cice dojilice, hemeroide imam jer mnogo volim čokoladu...
    Imam manjkav hardver, volila bih da je moje dijete na sigurnom u rukama stručnjaka, nego se tresti 9 mjeseci hoću li se prehladiti, doživjeti stres, prenaglo ustati iz kreveta, doživjeti prometnu, uhvatiti starije dijete u padu... i zato izgubiti dijete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •