pikula prvotno napisa
Ima li napretka po ovom pitanju?
Mene fascinira kako se pojedine forumašice stalno čude i čude tim vjerskim uvjerenjima pa sve pitaju i pitaju godinama, a zašto ovo, a zašto ono.... Aj više bona ili pročitaj katekizam kad te toliko zanima ili odustani i pošteno reci ja bih to sve rješila jednim dobrim starim Golim otokom i zabranom tog nazadnog opijuma za narod. Ko čo'ek. Čemu više ova sprdačina od rasprave? A najbolje su mi one koje otvore raspravu na odgoju u duhu vjere i onda ustvrde da se s tim zbitoglavicma od vjernika nema smisla razgovarati i to treći put. E sad da sumnjam u inteligenciju ili u dobre namjere? Ja ne bi smrzavala nikog živog nikad, ali neću otić na MPO dio foruma i čuditi im se kako oni to mogu ili na samohrane roditelje ići proganjat one koji će svojom voljom lišiti dijete jednog roditelja i razuvjeravati ih. Pa ja bih se sakrila u špajzu od srama, časna riječ.
Dijete nastaje spajanjem muškog i ženskog materijala i živo je, a bubreg, krv za tranfuziju itd nisu. Dakle liječenje i transplatacije organa nemaju nikakve veze s zajednicom u kojem će liječena osoba živjeti dok dijete itekako ima pa time analogije uopće ne stoje. Ma dobro je Jul jednom rekao u intervjuu kad je bio kod nas (po sjećanju) :već trideset godina liječim posljedice raspadnutih obitelji i djece izgubljene u procjepu ili traženju svojeg identiteta i vrijeme je da društvo podrži obitelj, stabilno okruženje za odgoj djece.
A ne, ajmo ne slušat mudre ljude, patnje samohranih roditelja, djece koja traže svoj biološki identitet, ajmo ignorirat temelje svih civilizacija koje ikad vidjela ova planeta, ajmo rasturit ikakvu ideju obitelji, roda i spola, stvarat djecu kako god, gdje god nam znanost omogući, donirat ih ,selektirat i oodgajati kako god nam i s kim dođe pa da vidimo što će biti. Možda bude zabavno!Baš me zanima tko bi sam sebe prijavio za ovakav eksperiment. Pa ko što je netko spomenuo da je lako tuđim po gloginju mlatit, je - pogotovo je lako nerođenim koje još nitko nije vidio.