Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovako; mislim da je ova diskusija savim bespotrebna..problem nije Crkveno stajalište već različita stajališta ZNASTVENIKA! Na jedne se poziva Crkva ne samo katolička, a na druge onima kojima je MPO-potreban.
    Crkva kao institucija ima pravo iznjeti svoje stajalište, kao i sve ostale religijske institucije i raznorazne udruge itd.
    Ne vidim u čemu je problem ako živimo u demokraciji i svatko ima pravo na svoje mišljenje, a pogotovo ne vidim u čemu je problem kada znamo da u ovoj zemlji Crkva, katolička,pravoslavna, jehovih svjedoka, protestanata,pravoslavaca....živovska, islamska itd. nije na vlasti, pa tako ni ona neće donositi zakon.
    Ako svatko ima u ovom društvu pravo polemizirati o ovoj temi ne vidim zašto i religijske zajednici shodno tome ne bi imale isto pravo-i ne vidim problem ako se ne slažu oko nečega s nekim drugim-nije li to normalno kada polemiziraju ljudi različitih stajališta?

Mislim da svi moramo razmisliti o stajalištima znastvenika, a čak i oni su složni oko činjenice da život započinje oplodnjom jajne stanice. Ako se takva stanica poslije uništi ili ne usadi u majčino tijelo da bi se to "zamrznuto" dijete rodilo-kako to nazvati?

Evo ja se fakat ne kužim u ovo sve, ne gledam to s stajališta Crkve, nego pomalo čitam mipljenja raznih znastvenika, pa pokušavam doć do nekakvog zaključka;kada je dijete dijete, ondmah pri oplodnji, s 1mj..s 5 mjeseci trudnoće ili tek s 9mj. kad se rodi.

Da su se svi znastvenici složili oko toga da npr. život ne počinje začećem, spajanjem muške i ženske spolne stanice i da embriji "nije čovjek"(pitanje je s koliko to postaje u trbuhu majke)...da bi Crkva ne bi imala ovakvo stajalište kao danas. Ali ako znastvenici tvrde da život počinje odmah pri oplodnji, i da su takve oplođene jajne stanice "živa djeca"- onda je logično da zakljuće da je uništavanje ili ne rađanje takvih zametaka-"ubojstvo"!

Po meni iskreno, bio vjernik, ateist,humanisti bilo koje vjere, čovjek umojstvo ne može odobriti niti opravdati osim u slučaju samoobrane.
    I ako shvaćam npr. žene koje abortiraju i da su to jako kompleksne situacije- nemožemo reć da to nije ubojstvo-ako djetetu srce kuca, ima ruke noge, živo je i raste- ne osuđujem ljude koji rade abortus, nikad neznaš što te čeka u životu, ali stvari moramo nazivati pravim imenom.

Kao što je netko rekao stavljati svoj život ispred tuđeg je za mene neprihvatljivo.

Slažem se i s tim da se Crkva nemože Državi nametati svoje zakone ali ne i stim da nema pravo reći svoje mišljenje.
    I drugo bez obzira na Crkvu kako netko tko se naziva humanistmo može izjavit "da u pojedinom slučaju odobrava ubojstvo"...eto M.C oprosti ako sam te pogrešno citirala ili shvatila...uopće ne mogu shvatiti da bilo koji čovjek na svijetu može "odobriti ubojstvo" u bilo koju svrhu?...daj mi to malo objasni...ovo je pitanje nevezano za ovaj zakon o MPO (jer nemam mišljenje o njemu...tek promišljam)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ....
    Evo ja se fakat ne kužim u ovo sve....
    Točno.

Izvadila sam iz konteksta, ali je točno tako. Ne kužim se ni ja.

Zato državna vlast ne bi trebala ni slušati one koji se ne kuže kad se priča o medicinskim postupcima, a osobito ne one na koje se ti postupci neće ni odnositi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •