Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Puntice

dakle sad bih ja jako rado čula objašnjenje (prvenstveno ali ne isključivo) s vjerničke strane
    koji bi razuman razlog, izuzev mogućeg propadanja dijela zametaka, mogao biti razlog protivljenja mpo-u od strane kc?

i pojasnite mi što se točno podrazumijeva pod terminom "bračno sjedinjenje"
    ako je to sinonim za seks u braku, nije mi logično da se kaže da do toga neće doći ako se ide na mpo

niti mi je logično,
    premda ste me do sada uvjerili kako kc ipak mijenja stav prema seksu,
    koji bar u okvirima crkvenog braka nije više nečist,
    da crkva toliko inzistira na održavanju spolnih odnosa?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Puntice

dakle sad bih ja jako rado čula objašnjenje (prvenstveno ali ne isključivo) s vjerničke strane
    koji bi razuman razlog, izuzev mogućeg propadanja dijela zametaka, mogao biti razlog protivljenja mpo-u od strane kc?

i pojasnite mi što se točno podrazumijeva pod terminom "bračno sjedinjenje"
    ako je to sinonim za seks u braku, nije mi logično da se kaže da do toga neće doći ako se ide na mpo
    Crkvene stavove najbolje objašnjava ronin, ne kao svoje osobne niti za svakog ona treba nalaziti opravdanje, nego ih jednostavno izlaže za one koji u njih nisu upućeni, da znaju kako stoje stvari. Mislim da je svima objasnila sve, neovisno o tome što osobno misli ili osjeća.
    Eto, ti si napokon shvatila da je Crkva protiv svega vezano uz MPO, pa i ostavljanja uzorka u čašicu.
    Draga, dobro ti jutro, nisu samo embriji u pitanju, sad ti je puno lakše, jel'da?. (a mislila si da nisu toliko zadrti)

Mislim i da je mujica u pravu, ako se zna tko s kojeg polazišta ide, u kojoj polazišnoj točki netko smatra da počinje život, ali ne život samo kao životna klica, koju imaju i sve biljke, sjeme ili potencijal života,
    nego zaista duhovni i duševni ljudski život, onda nam je jasno i zašto se gorljivo zalaže za očuvanje toga života.
    Ako je Crkvi bjelodano jasno da Bog usađuje duše u svaki embrij u laboratoriju, vrlo je logično da se bori za svaku tu dušu.

Ako je pak meni, kao pojedincu, to izvan svake logike, meni bi to značilo silnu inflaciju duša, preko svake mjere (kao što je cubana rekla), onda mi je logično i da ću se zalagati da se sačuvaju djeca koja dušu i duhovnost dobivaju tek u majčinu tijelu, tek u tom duhovnom biću u kojemu jedino imaju i šansu razviti se.
    Ne može se nijedno dijete od 3 mj. izvući iz majčine utrobe i smrznuti pa vratiti pa oživjeti, ne može se nijedan drugi cjeloviti život smrznuti pa odmrznuti, čak se i organi za presađivanje što prije presađuju, što žurnije,
    a smrzava se ili drži u dušiku samo plazma, krv i drugi "polupripravci".

Tvorac koji savršeno upravlja prirodom ne može samo tako "rasipati duše" naokolo na zbir stanica koje tek u određenom trenutku presadnje u "duhovno okruženje", kao što je majka, mogu krenuti i u taj dio života, ne samo onaj tjelesni.

Ako polazim s te točke gledišta, jasno vam je zašto ne mogu smatrati da su laboratoriji prepuni nekih duša.
    Ako neka religija pak polazi s druge točke gledišta, onda je jasno da će se boriti za ono za što smatra ispravnim.
    Bez obzira što bih im ja savjetovala da se klone uplitanja u zakon.

Ima puno, jako puno toga u svojim redovima za što bi se Crkva trebala boriti i truditi.
    Nevjerojatno veliki broj vjernica vrlo olako shvaća abortus, da se Crkva drži pravila izopćenja iz svojih redova zbog toga grijega, desetkovala bi svoje redove. Ima posla preko glave na svim poljima i stvarno treba jako puno truda uložiti da se vlastito stado dovede u red, bez prevelikog uplitanja u život onih koji s tim veze nemaju niti ih zanima.

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    premda ste me do sada uvjerili kako kc ipak mijenja stav prema seksu,
    koji bar u okvirima crkvenog braka nije više nečist,
    da crkva toliko inzistira na održavanju spolnih odnosa?
    O da, spolni je bračni život vrlo IN. Aktivan, redovan, ispunjen, nije mu svrha samo što veći broj djece (iako se sposobnost prirodne prokreacije tj. novgo rađanja nikako ne smije umjetno ograničavati). Treba se osloniti isključivo na prirodne metode kontracepcije pa sad, tko je malo "preplodan" pa mu to kalkuliranje savršeno ne uspijeva, neka rađa, Bog mu šalje darove, neočekivane. Eto meni, sva su mi djeca zaista željena iako moram priznati da ne baš i planirana. No, kako netko bolje planira od mene, prihvaćam, ionako je pametniji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •