Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
ima smisla. ali znaš kad? kad je sve po ps-u. evo, npr - ti. ili - mujica. ili - ja, glatko bih ja mogla prihvatit te teze o teologiji tijela. lako nama. imamo bračnog druga, ispravnog je spola bogu hvala , više-manje se volimo, lijepo nam je zajedno, ne varamo se, zdravi smo, djecu dobijemo čim malo ne pazimo...ajd ta masturbacija i nije baš toliki grijeh, a i ako se baš mora, kad se ima seksa, odrekneš se masturbacije za više dobro, neš ti.
što bi se reklo - imamo sreće. lako tako.

e, a kad nemaš te sreće, odmah si u grijehu. i nisi više u sjedinjenju s bogom. ili se moraš patit. ili, ako ne patiš, nego si malo potpomogneš, imaš grižnju savjest jer si u grijehu
Pa je, ali nije to tako strašno Tako je svima. Uvijek se netko s nečim pati, pa zgriješi i sve je dobro dok razlikuje dobro i loše pa se trudi popraviti i ide na dobro. Ispovijed isluži tome da ne hodaš okolo shrvan krivnjom i freudovskim traumama, nego da se lijepo ispovjediš, ispraviš grešku, odradiš pokoru i Bog te veseli.E sad svatko ima izazov na nekoj strani,mi smo možda sretni po pitanju teologije tijela, ali opet netko ne može prestati papati neumjerno, netko pohlepan na novac, netko lako plane pa zgriješi sve po spisku... Sve je to za ljude. Da nije odmah bi se po rođenju lansirali u svece. To je život, to je križ, hod od ljudskog i zemaljskog nesavršenstva ka Božjem savršenstvu. Nije ga lako porihvatiti, ali i kad ga uprtiš ponekad posrneš, samo je važno da se digneš i nosiš ga dalje, radosno jer znaš da imaš happy end