Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    ...ali se ne čini ubojstvo.što ona smatara da se u drugonavedenim problemima čini.

ne treba miješati kruške i jabuke i toliko relativizirati.
    moje brane padaju ovdje

FET-om (transferom prethodno zamrznutog embrija u maternicu majke) se ne čini ubojstvo i doista ne treba miješati kruške i jabuke.
    vjerske zajednice nastoje održati zakon koji zabranjuje FET ( odnosno zamrzavanje embrija kao preduvjet za FET).
    izbor samohranog roditeljstva nije ubojstvo, a ipak se nastoji zakonom spriječiti.
    pa ovo gore objašnjenje za džamihirizaciju hr pada u vodu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    moje brane padaju ovdje
    ne znam zašto je tebi konkretno brana ovdje pala?
    dobro znaš da Crkva embrije smatra novim i jedinstvenim bićima, nisu to jedanput rekli.
    i u tom smislu su protiv propadanja istih

kako je to isto s predbračnim seksom?u kojem dakle propada jedino moral?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dobro znaš da Crkva embrije smatra novim i jedinstvenim bićima, nisu to jedanput rekli.
    embrij transferiran u maternicu nije propao/ubijen. čak ni po učenju KC
    opravdavaš donošenje zakona koji sprječava zamrzavanje embrija koristeći se pri tom laži da se radi o ubojstvu.
    valjda zato, jer embriji mogu propasti, ali ne moraju, a čitava poanta MPO je da se iz embrija ( zamrznutih/nezamrznutih, nebitno) osigura rođenje djeteta i spriječi propadanje.

paralela: zabranite trudnoću jer je ostvarena trudnoća nužan uvjet za počinjenje abortusa ( ubojstva, jel)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    embrij transferiran u maternicu nije propao/ubijen. čak ni po učenju KC
    opravdavaš donošenje zakona koji sprječava zamrzavanje embrija koristeći se pri tom laži da se radi o ubojstvu.
    valjda zato, jer embriji mogu propasti, ali ne moraju, a čitava poanta MPO je da se iz embrija ( zamrznutih/nezamrznutih, nebitno) osigura rođenje djeteta i spriječi propadanje.

p
    mislim da je došlo do problema u komunikaciji, jer si me prilično pogrešno shvatila, nisam govorila o transferu embrija, već o embrijima koji ostanu smrznuti. također sam naznačila da je to stav Crkve.

i nemoj implicirati što ja opravdavam ili ne, jer me u tom smislu ne poznaješ.
    Posljednje uređivanje od ronin : 19.04.2012. at 12:19

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da je došlo do problema u komunikaciji, jer si me prilično pogrešno shvatila, nisam govorila o transferu embrija, već o embrijima koji ostanu smrznuti. također sam naznačila da je to stav Crkve.
    možda imamo problema u komunikaciji,
    jer pokušavam iskomunicirati da kad zakonom zabraniš zamrzavanje embrija ( a o tome je ovdje riječ), onemogućio si njihov transfer u maternicu, i rođenje djeteta.
    a opravdanje su eventualni trajno smrznuti embriji? u hr se prije donošenja ovog zakona godišnje na taj način rađalo 150 djece ( ranije su bili zamrznuti embriji).
    i nemoj implicirati što ja opravdavam ili ne, jer me u tom smislu ne poznaješ.
    ne kužim te? kažeš crkva traži takav zakon jer se radi o ubojstvu, ne sviđa ti se što santana traži od vjernika da ne podrže svoje vjerske organizacije vezano uz njihove aktivnosti oko ovog zakona.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako je to isto s predbračnim seksom?u kojem dakle propada jedino moral?
    zbog cega je onda ok cijepiti djecu cjepivima uzgojenim upravo na embrijima?

svim vjernicima koji se bore sa neplodnoscu zelim da nadju mir u sebi i da se izbore do kraja. nije crkva iskljucivi autoritet i put do boga. kroz povijest se pokazalo da su iz samo njima znanih razloga kocili napredak (u principu su se svojom konzervativnoscu mijesali u znanost i upravo tu radili najvecu stetu)

svako nosi svoj kriz, neko se bori sa neplodnoscu a samo bog zna zbog cega je nekome odredio tako tezak put

palim svijecu za uspjesne postupke, skolske trudnoce i lagane porode...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    zbog cega je onda ok cijepiti djecu cjepivima uzgojenim upravo na embrijima?
    Kad god ovo pročitam zamislim si film Matrix.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    a sada nastavljamo u revijalnom tonu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    a sada nastavljamo u revijalnom tonu
    Ozbiljno, odmah imam u glavi onu prostoriju u kojoj leže nekakvi fetusi (embriji mi nisu dovoljno dramatični) spojeni na nekakve cijevi, vegetiraju, a u njima se uzgajaju virusi, cjepiva... Onako, nepregledna hala, roboti i jadna mala dječica.
    Istina je naravno skroz drugačija, ali zato i nimalo dramatična. Pa onda nema smisla ni pisati o njoj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •