Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cvijeta, moram primjetiti i komplementirati da dobro vladaš materijom tj crkveno učenje ti nije baš strano
    No ja se slažem sa sirius - mislim da ovaj topic nije najprimjerenije mjesto za ovu diskusiju

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    No ja se slažem sa sirius - mislim da ovaj topic nije najprimjerenije mjesto za ovu diskusiju
    I ja.
    Najbolje bi bilo otvoriti neki dr. podforum/temu na kojoj bi mogli nastaviti s ovakvom raspravom.

Činjenica da je tema Odgoj u duhu vjere stavljena u okviru Kutka za filozofski trenutak, dana je poruka da se vjera smatra pukom filozofijom i da nije odlučujuća niti važna za odgoj djece.
    To je moje mišljanje i ne tražim da ga odmah svi "iksaju". Bili teisti ili ateisti ili agnostici ili budisti.

Dakle, tko vjeruje ili ne vjeruje - stvar izbora.
    Tko želi primjenjivati kontracepciju (uključujući i cvijetinu spiralu) ili ne - stvar izbora.
    Tko želi podržati Zakon o MPO po svojoj savjesti ili ne - stvar izbora.
    Tko želi biti samohranom majkom, nek' izvoli ili ne - stvar izbora.
    Tko želi negirati ili odobravati istine vjere - stvar izbora.

Ne pada mi napamet uključivati se u teme na kojima parovi iznose svoju bol i probleme s neplodnošću e da bi im ja pametovala što bi oni i kako trebali i je li to u skladu s učenjima KC ili bilo koje druge denominacije.
    Suosjećam s tim ljudima koji nose veliku bol, pate i učinili bi (gotovo) sve kako bi u svom naručju držali svoju bebu, čemu teže parovi koji se vole.

Negdje (unutar teme) je netko napisao da je lijepo da se na ovoj temi piše o vjeri, o našim iskustvima življenja vjere u obitelji i kako su dobrodošli svi ljudi vjere da iznesu svoja iskustva i time otvorimo put ekumenizmu - međusobnom poštivanju i uvažavanju.
    K tome težim, tome se nadam.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, tko vjeruje ili ne vjeruje - stvar izbora.
    Tko želi primjenjivati kontracepciju (uključujući i cvijetinu spiralu) ili ne - stvar izbora.
    Tko želi podržati Zakon o MPO po svojoj savjesti ili ne - stvar izbora.
    Tko želi biti samohranom majkom, nek' izvoli ili ne - stvar izbora.
    Tko želi negirati ili odobravati istine vjere - stvar izbora.
    Evo, na ovo bih sad rado odgovorila, ali u duhu tolerancije čekat ću da se tema splita

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku

Ne pada mi napamet uključivati se u teme na kojima parovi iznose svoju bol i probleme s neplodnošću e da bi im ja pametovala što bi oni i kako trebali i je li to u skladu s učenjima KC ili bilo koje druge denominacije.
    Suosjećam s tim ljudima koji nose veliku bol, pate i učinili bi (gotovo) sve kako bi u svom naručju držali svoju bebu, čemu teže parovi koji se vole.

Negdje (unutar teme) je netko napisao da je lijepo da se na ovoj temi piše o vjeri, o našim iskustvima življenja vjere u obitelji i kako su dobrodošli svi ljudi vjere da iznesu svoja iskustva i time otvorimo put ekumenizmu - međusobnom poštivanju i uvažavanju.
    K tome težim, tome se nadam.
    Marna, ovaj prvi pasus, to je jako lijepo i da je tako, ne bi nikakvih problema bilo. Da se svi drže toga kao ti, vjernici bi postupali kako im nalaže vjera, oni drugi kako im nalaže njihovo poimanje života. Nitko se tu nikome nema šta miješati.

No, jesi primijetila da vjerske organizacije baš rade to što si navela, pametuju drugima što trebaju raditi, oni žele krojiti zakon o MPO, ma ne krojiti nego ukinuti, jasno je da im je sve to apsolutno neprihvatljivo, ne samo da traže da se postupa u skladu s vjerskim učenjima, nego se još i vrijeđa ljude koji idu na postupke? Eto, to je problem. Radi svoje, OK, izrazi se, ali nemoj težiti da se zakonski uvede za sve ono što ti smatraš ispravnim i moralnim (pod -ti- mislim na vjerske organizacije).

Glede drugog pasusa, a nastavno na moje ranije postavljeno pitanje kad je misa u sklopu seminara u Taboru, dobila sam ih jutros telefonom, u 18 i 30 je, pa ako još koga zanima, mi idemo, osim ako se što ne izjalovi, a nadam se da neće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •