Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jedna rasprava koja je mogla biti dobra platforma za razumijevanje je nažalost krenula krivo. Sigurna sam da je santanina intencija bila dobra i da je ona svojim postom ustvari željela zamoliti vas da nas poduprete u našoj borbi za pravo na liječenje kakvo je u svim drugim europskim zemljama. Njen apel je upućen ovom podforumu jer nigdje ne piše odgoj u duhu rimokatoličke crkve, nego vjere, a ne brane sve religije sve mpo metode.

Iako je nedavno Benedikt osudio svako začeće koje se ne događa "spolnom ljubavi u bračnoj postelji", postoji puno mpo metoda koje su katolicima dozvoljene. Ovim zakonom im se također daje pravo na izbor - što koristiti, kako koristiti i je li uopće koristiti. Bilo koja vjera može samo apelirati na savjest i stavove pojedinca, sigurno legislativa jedne sekularne države nije mjesto za implementaciju religijskih uvjerenja i shvaćanja svijeta.

Žalosti me i boli kad nas se naziva ubojicama, hitlerima, mengelovcima - ljiljan@ iskreno se nadam da su ovakvi stavovi (samo) odraz neznanja, kako povjesti, tako i MPO metoda i procedura. Zbog ovakvih izjava imam potrebu napisati par činjenica:

- Nisu se svi znanstvenici složili da život počinje začećem; ono oko čega su se složili je da život JEST. Konstanta, perpetuum mobile. Začećem počinje potencijal života.
    - Nitko se u MPO laboratoriju ne igra Boga ili ludog znanstvenika. Izvan tijela se, uz pomoć biologa, odvija proces koji se spolnim putem odvija u jajovodu, a zameci se vraćaju u maternicu u vrijeme kada bi i inače tamo stigli.
    - Činjenica je da se samo 30% embrija začetih spolnim putem razvije do faze kada se treba implementirati u stijenku maternice, a od tog broja, zbog raznih genetskih grešaka, još 10% (kod zdravih žena) embrija propada.
    - Činjenica je da imamo puno zamrznutih embrija, ali je i činjenica da su zamrzavani u svih fazama razvoja, bez kriterija. Većina tih embrija će odumrijeti pri odmrzavanju, ne zbog zamrzavanja nego iz razloga koje sam gore navela - priroda je napravila prirodnu selekciju.
    - Činjenica je da one slike embrija koje putuju raznim forumima, mailovima, plakatima, nemaju nikakve veze s embrijima koji idu u krioprezervaciju. Drage moje cure koje ste imale prilike biti trudnice sigurno se sjećate svog prvog UZV - vidjela se samo jedna mala točkica, a slike koje vam podvaljuju pod zamrznute embrije su embriji stari 8-9 tjedana, a ne 3-5 dana.
    - Činjenica je da svatko ima svoj sustav vjere i sukladno tome će živjeti svoj život, pa između ostalog izabrati koju vrstu liječenja želi.

Htjela bi se osvrnuti i na ovdje napisanu glupost kako je 500 embrija umrlo kad je nestalo struje u frižideru. Embriji se ne drže u frizeru za kućnu upotrebu, već u tekućem dušiku kojeg na konstantnoj temperaturi od -192 stupnja ne održava struja, već tlak (u tankovima).

Nema ničeg umjetnog u umjetnoj oplodnji, ali da se zakonom zabrane moguće MPO opcije koje možda nisu tako djelotvorne kao krioprezervacija embrija, ali su u skladu s vjerovanjem određenog broja pojedinaca kojima je to jedini način dobiti dijete - ja bi bila prva na "barikadama" i urlala. Jer je to pravo na izbor.

I samo sam se od srca htjela zahvaliti na podršci majkama/roditeljima koji su to imali sreće postati bez medicinske pomoći. Mislim da je senzibilizacija za bol druge osobe ono što nas čini čovjekom i čini život vrijedan življenja.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo koja vjera može samo apelirati na savjest i stavove pojedinca, sigurno legislativa jedne sekularne države nije mjesto za implementaciju religijskih uvjerenja i shvaćanja svijeta.
    Svakako ne, ali, jest mjesto, nadam se ne jedino koje diže glas za zaštitu ljudskog života, bez obzira ima li 3-5 dana ili 8-9 tjedana. Jedno ili drugo, to je pitanje vremena, ne života.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •