-
I još nešto što me smeta u današnjem Svijetu...svi smo humani, moderni širokih pogleda imamo suosjećanja za sve i borimo se za svakojaka prava....ali jedno pravo zaboravljamo a to su prava djece, možda nismo ni svjesni da ženska prava, homuseksualna prava, prava životinja, prava ona ili ova stavljamo ispred njihovih, predpostavljamo svoja prava na uštrub njihovih- a nisu li i oni ljudi, nemaju li i oni osnovna ljudska prava i dječija prava koje propisuje deklaracija UNICEF-a?
Zašto mislimo da im imamo pravo oduzeti pravo na identitet?
Nije problem samohranog roditelja!
Po meni je problem taj da žena koja može normalno začet ide u kliniku spreme, i kaj misli da tamo spermu ostavljaju nuklearni fizičari- a ne zna kakvi tipovi s tko zna kojim bolestima i genetskim nasljeđima, koji to sve radi za lovu i nije ga briga za svu svoju djecu koju nikad neće upoznati? Kakav je to muškarac pitam ja vas?
Kakva je to ženea koja može ostati trudna s "bilo kim" i bar bi dijete jednog dana ako bi htijelo moglo saznati tko mu je otac, oduzima pravo na baku,djeda, indetitet,porijeklo?
Naravno da možemo iz neke perspektive govoriti da to nije bitno, jer kakvih danas sve ima roditelja i obitelji možda je bolje da ih dijete nikad ne upozna? Ali pitam ja Vas tko smo mi da u ime njih zaključimo da oni ne žele poznavati takvog oca i rodbino? Tko smo mi da im u ime neke ljubavi i želje za dijetetom, ustvari sebično oduzmemo tu mogućnost?
Zakon o posvojenju će se mjenjati, zašto ako netko toliko želi djeci,zašto ne posvoji?
Nije li sebično da ti dijete bude samo neko tvoje ostvarenje?
Šta kad takvu majku djete jednom upita, tko mi je otac, zašto neznam tko sam, zašto bar nemam tu mogućnost? Zašto nisi mislila na mene moj život, šta ću kad me jednog dana djeca budu pitala, tata tko su mi baka,djed, rodbina, od kuda potječu?
Ja to malo onako logički,životno pokušavam razmišljat, a ne kao neki u nekom idealnom svijetlu kao da ne živimo svi zajedno u ovome ružnome svijetu i neznamo kaj se događa.
Još će nekim (nevinim) ženama pasti na pamet da idu u kliniku spreme pa začmu-pa će još brijat da su kao djevica Marija, "začele po Duhu Svetom"!!!!
Sorry na ovakvom glasnom razmišljanju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma