Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
...time se mislila na žene koje nemaju problema s plodnošću ali eto ne mogu naći odgovarajućeg partnera pa bi išle u "banku sperme" (ružna riječ.)...
Zašto mislite da neće tamo dolaziti razne žene, možda i "psihički bolesne" koje inače ne bi mogle nači partnera i ostati trudne?
Možemo razgovarati i o ovome drugom dijelu rečenice (kao i o tome što je to ružno u banci sperme), ali hrvatski zakon u niti jednom trenutku nije predvidio mogućnost single ženama na donaciju ako ne boluju od neplodnosti, pa to stvarno ovdje nije u pitanju.

Zanima me smatraš li žene psihički bolesnima jer odlaze u banku sperme, ili se bojiš da bi psihički bolesnici imali djecu?

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
Mene zanimaju konkretne stvari a ne "uljepšana stvarnost na papiru"
Stvarnost je draga moja da u ovoj državi šira javnost šuti, znanstvenike i liječnike se ne pita i ne cijeni, jer o njihovim sudbinama odlučuju ljudi koji bi najradije vrijeme vratili za barem tristotinjak godina. Roditelji i dalje tužno gledaju praznu kolijevku gurnutu u kut sobe dok ih se naziva ubojicama svoje djece, egoistima koji iz objesti drže djecu po raznim frižiderima. I čekaju "čudo" - pravo na optimalno liječenje.

Na njihovoj se grbači grade političke i ine karijere, na njihovoj se čežnji ubiru kamate za kredite kojima plaćaju liječenje u inozemstvu, na njihovoj tuzi raste gnjev onih koji su se svjesno odrekli djece i medicinski pomognutu oplodnju posprdno nazivaju umjetnom.

Živimo u društvu koje misli da je više u pravu ako glasnije viče. Mi šutimo jer je sa svakom izgovorenom riječi otvaramo i svoju dušu. I znamo kad ovi urlajući glasovi utihnu, nama će ostati samo praznina.

Vama koji niste u MPO vodama možemo dati samo jednu, jedinu neprocijenjivu stvar – znanje, da odlučite sami za sebe.

@moia: frka je mpo pacijentica; mislim da je htjela reći kako je uspjela napraviti distinkciju između vjere i crkve, ali sam sigurna da će ti se i sama javiti