Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    točno to. živimo u dobu u kojem žene čine 70% nepismenih u svijetu, u kojem je 1% vlasnica svjetskog imetka, u kojem obavljaju 67% svjetskog rada, u kojem 1,3 milijarde ljudi žive u potpunom siromaštvu, a od toga su 70% žene, u dobu u kojem se upravo pomoću religija perpetuiraju patrijarhalne strukture moći koja se sastoji od opresije žena - u takvom okružju mi imamo obraza nekome govoriti što je grijeh ili ne.

p.s. pro-life implicira da oni koji nisu za tu struju su anti-life, što nije istinito. ali pro-life jesu anti-choice. idemo na dekonstrukciju riječi.

čuj, a o kojim vjernicima to pričamo i o kojem bogu? pa vjernika i bogova je bilo i bit će i ima ih sada na tisuće raznih struja i mišljenja, pa i samih bogova.

zašto bi se sad upravo i ovdje morali oslanjati što kršćanski bog ima za reći?

što bi ujedno bio i odgovor pikuli.
    MC, nemoj se ti opet skrivati ispred tih žena iz Afrike. Kad one dođu ovdje, pa će nam one reći nešto o svojoj situaciji. Ako ti osobno imaš nekoga tko je u poziciji da razmišlja o pobačaju jer je gladan, zlostavljan i opresiran, javi mi, ima nas koji smo spremni pomoći. Ali nekako mi se čini da su ti siromasi i te neke pretpostavljene žene samo "dummy content" jedne ideologije koja u konačnici i rađa zlo, nasilje i neprijateljski svijet.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ali nekako mi se čini da su ti siromasi i te neke pretpostavljene žene samo "dummy content" jedne ideologije koja u konačnici i rađa zlo, nasilje i neprijateljski svijet.
    koje to ideologije?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •