Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Draga ronin, kao što vidiš ja nisam vjernica, pa papinsko mišljenje mogu i ne moram uvažiti. U svakom slučaju mogu ga saslušati s kritičkim odmakom. Mene boli kad se ljudi oko mene, koji dijele isti problem neplodnosti, "lome" između dvije intimne i bitne stvari - djeteta i vjere - nečeg što za njih ide toliko zajedno.

Mislim da s religioznog aspekta ovo iz članka koji si postala "Kao što kao vjernik znate, Crkva uči da svaka tehnička medicinska pomoć kako bi se došlo do začeća djeteta mora završiti tako da se djelovanjem treće osobe poništava ili razara zajedničko roditeljstvo ili začeće postaje tehnički zahvat izvan spolnog sjedinjenja u braku. Zbog toga Crkva – iz poštovanja prema ljudskom dostojanstvu – odbacuje začeće djeteta umjetnom oplodnjom, ali Vi pogrešno tvrdite da bi ona zbog toga odbacivala i Vaše dijete (pišete: »očito ne dovoljno dobro kao ostala djeca«) jer je i Vaše dijete, kao i svako drugo dijete, bez obzira na način kako je začeto – dar Božji i Crkva ga kao takvoga i prihvaća, a Vas i Vašu ženu potiče da ga i dalje odgajate u katoličkoj vjeri, bez obzira na to što ste u ovome času »ušli u nesporazum« glede ispravnog razumijevanja katoličkih stavova." može na određeni način biti utjeha parovima koji su u MPO da crkva ne odbacuje niti njih, niti njihovo dijete.

Svaki MPO put je jako težak; mislim da je vjernicima još teži.

O senzacionalnom novinarstvu po bilo kojoj temi nije vrijedno ni slova napisati ovdje. Za to je stvarno primjerena neka druga tema...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    Draga ronin, kao što vidiš ja nisam vjernica, pa papinsko mišljenje mogu i ne moram uvažiti. U svakom slučaju mogu ga saslušati s kritičkim odmakom. Mene boli kad se ljudi oko mene, koji dijele isti problem neplodnosti, "lome" između dvije intimne i bitne stvari - djeteta i vjere - nečeg što za njih ide toliko zajedno. Mislim da s religioznog aspekta ovo iz članka koji si postala "Kao što kao vjernik znate, Crkva uči da svaka tehnička medicinska pomoć kako bi se došlo do začeća djeteta mora završiti tako da se djelovanjem treće osobe poništava ili razara zajedničko roditeljstvo ili začeće postaje tehnički zahvat izvan spolnog sjedinjenja u braku. Zbog toga Crkva – iz poštovanja prema ljudskom dostojanstvu – odbacuje začeće djeteta umjetnom oplodnjom, ali Vi pogrešno tvrdite da bi ona zbog toga odbacivala i Vaše dijete (pišete: »očito ne dovoljno dobro kao ostala djeca«) jer je i Vaše dijete, kao i svako drugo dijete, bez obzira na način kako je začeto – dar Božji i Crkva ga kao takvoga i prihvaća, a Vas i Vašu ženu potiče da ga i dalje odgajate u katoličkoj vjeri, bez obzira na to što ste u ovome času »ušli u nesporazum« glede ispravnog razumijevanja katoličkih stavova." može na određeni način biti utjeha parovima koji su u MPO da crkva ne odbacuje niti njih, niti njihovo dijete. Svaki MPO put je jako težak; mislim da je vjernicima još teži. O senzacionalnom novinarstvu po bilo kojoj temi nije vrijedno ni slova napisati ovdje. Za to je stvarno primjerena neka druga tema...
    Draga Bigblue u potpunosti si shvatila što sam željela potcrtati ovim linkovima i hvala ti na tome.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •