mislim da stvarno nema potrebe za ovakvim postovima, pinky. niti za demonstrativnim skidanjem avatara radi diskusije na jednom topiku. koji je postao offtopik, ni prvi ni zadnji put. svaka diskusija je dobra, iz svake diskusije se nešto nauči. evo, meni je prvi glas da postoje teorije koje smatraju da srednji vijek nije mračno doba, npr. da je kršćanska filozofija temelj humanističkih vrijednosti. mislim da su i postovi mc ponudili jedan drugi pogled na cijelu tu tematiku.
ne moramo se složiti, ali zar nije bogatstvo razmjenjivati i argumentirati svoja mišljenja?

osobna uvjerenja, bila ona nama čudna, stroga, nelogična i nepojmljiva - meni su uvijek zanimljiva, otvaraju mi jednu novu dimenziju. većinom nemam prilike se u svakodnevnom životu susresti s ljudima koji ih dijele. a dijele ih.

agresivno nametanje svojeg mišljenja, agresivan pristup kao što je slanje letaka, povici ispred klinika, zahtjevanje prava da meni određuješ kako ću JA živjeti - to je ono što u meni budi revolt.

a ne objašnjavanje temelja zašto netko gaji neka uvjerenja. zašto netko misli da MPO nije njegov put. zašto netko misli da je ab neprihvatljiv, zašto netko misli da je spirala neprihvatljiva, predbračni seks neprihvatljiv itd itd. ili, zašto netko misli da je sve to zajedno - prihvatljivo.