Ja bih željela odgovoriti na ovo.Koliko mogu, najbolje što ću uspjeti, pa još četvrti put zaredom!
Katolici smatraju da je tijelo vidljivamanifestacija, znak, simbol, entitet... Božije ljubavi i milostikoja je iskazana nama i onima oko nas, i u tom smislu ništa okopenetracije ili masturbacije (ako ću bit prizemna) nije slučajno,neki random, neki odvojeni element života o kojem ne treba pričati.Ili se nema što reći, ili nema veze s ničim. To je dio cjeline,više ili manje skladne, više ili manje formirane da donese maksimumradosti, užitka, ljubavi i zajedništva.
Mi kao osobe imamo niz svojihsvojstava, a jedno od bitnih svojstava je naš spol, i naša potrebada se sjedinimo s drugom osobom, da stvorimo zajednicu i novi život.
Bračna zajednica se stvara okotjelesnog sjedinjenja, i Katolici smatraju da je svaki bračni odnosobnova zavjeta. To znači da svaki put kad vodimo ljubav sa svojimbračnim drugom govorimo cijelim tijelom da ga želimo, prihvaćamo ivolimo svim razinama svojega bića.
Bračni odnos je put Božije milost zabračni par i kao takvo ima snagu molitve; možda i jaču snagu odmolitve. To je zajednica u kojoj Bog umnaža ljubav, blagoslov, a ukonačnici ponekad daje i novog člana.
Sve oko bračne ljubavi je sveto,smisleno, lijepo, puno smisla, ljubav, topline i zajedništva.
No, kao što ne hodamo na rukama, kaošto ne trgamo svoju kičmu neprirodnim pokretima, tako i mi,Katolici, nastojimo pronaći prirodan način življenja svoje bračneljubavi, onako kako je zamišljena, onako kako je stvaran blagoslovza nas, onako kako nas spaja s bračnim drugom i Bogom.
Teologija tijela
www.christopherwest.com
http://www.youtube.com/results?searc...575.0j14.14.0.
današnjim jezikom, i uz pop-kulturnereference koje su nama danas jasnije od orgulja ili srednjevjekovnihprispodoba (protiv kojih ja nemam ništa, btw) govori o tome.
Nadam se da ćeš u najmanju ruku shvatiti zašto i kako, ne moraš prihvatiti, sve ovo ide od pretpostavke - ako vjeruješ... ali nadam se da uvažiš to vjerovanje - ostalo ima smisla![]()