Nena-Jabuka prvotno napisa
Meni je ovdje samo to bitno. Svjetovna smo, sekularna država, ovo je svjetovni, građanski zakon koji se odnosi na sve građane,
ali nije obvezujući za sve, njime se regulira pravo i način medicinskih postupaka za ljude, one koji su u nekoj zdravstvenoj potrebi.
Nije zakon obvezujući. Nije kao obvezna uplata poreza ili doprinosa, ili način obračuna mirovine.
Nije namijenjen svim građanima. Samo neplodnima.
Nije napisan za sve muslimane, za sve protestante, Židove, Jehovine svjedoke, ne za sve katolike...
Ne, samo za one koji to žele, kojima je sve to potrebno i prihvatljivo.
Ne ježim se iznošenja stava, svjetonazora (iako je i to ponekad suvišno, može sve uprskati), ježim se vjerske države, bilo koje, mogućnosti da mi bilo tko zakonom nametne da moram nositi maramu, ili u određene dane jesti to i to, ili bespogovorno slušati muža, ili hodati iza njega tri koraka...
Ne ježim se toga da mi to nametne religija kojoj dragovoljno pripadam, za moj osobni život, koji se nikoga ne tiče, nego da mi to kroz zakon nameće država.
Ne bi mi bilo ugodno živjeti u državi u kojoj se religije preziru ili zabranjuju, ali ni suprotno.
Postoji zakon o policiji, o državnim i javnim službenicima, o javnom okupljanju, o udomiteljstvu...., kad se oni donose, javljaju se za raspravu interesne skupine, one kojih se to izravno tiče, one na koje će se odnositi.
Ovdje su izravno zainteresirana skupina potencijalni roditelji koji imaju zdravstvenih problema i bez medicinske pomoći ne mogu dobiti dijete.
Ja tu sebe stvarno ne vidim kao zainteresiranu stranku, a bilo bi mi draže da tu sebe ne vidi ni Miletić, ali on se vidi.
Vjerske zajednice neka se izjasne, ako im je baš stalo, a ne znam je li im toliko stalo zbog drugih ili zbog vlastitih vjernika, ako su možda zabludjeli pa ne znaju što im vjera nalaže, no to je žalosno ako se treba i drugim građanima nametati nešto zakonom da bi se "vjernici" nečega pridržavali.
Onda su ti vjernici sjedili na ušima ili nije dobro vjersko vodstvo, nešto nije u redu.