-
ja stvarno ne znam smanjuje li korištenje hormonskih kontraceptiva plodnost (kasnije kada se poželi imati dijete).
Ali kada bi korištenje hormonskih kontraceptiva doista ugrožavalo plodnost i smanjivalo mogućnost trudnoće kasnije, te ako bi osoba to dobro znala i unatoč tome uzimala hormonske kontraceptive - sami su svjesno doprinijeli svojoj neplodnosti.
To ne znači da su "krivi". Niti ne znači da ih ne treba liječiti jer su "si sami krivi". Ali, dam treba priznati da su svjesno preuzeli rizik.
Kao kad pušač oboli od raka pluća. Nije kriv, jer obolijevaju i nepušaći, a ima i pušaća koji nikad ne obole. I naravno da mu nitkoneće odbiti liječenje jer "si je sam kriv". Ali, svaki će mu doktor reći da je tome sam doprinio i da je svjesno preuzeo rizik svojim pušenjem. I to bez imalo uvijanja i uljepšavanja.
Zakaj bi sad tu trebalibiti uvijeni i sve govorili u rukavicama? --- ako je doista istina da hormonska kontracepcija povećava rizik za neplodnost i to znaju osobe koje ju koriste ---
Ali, činjenica je da spolne bolesti, npr. kronična upala uzrokovana klamidijom povećavaju rizik za neplodnost. Zakaj to ne bi jasno i glasno rekli?
Opet - to ne znači da su te žene "krive" što imaju začepljene jajovode i da ih ne treba liječiti. Ali, bilo bi glupo to prešućivati.
Inaće, homoseksualni parovi baš ne mogu imati vlastitu djecu. Nikako. I glupo je ne reći jasno i glasno: "Ne možete zatrudniti i imati dijete, jer ste istog spola!!!!!!!!".
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma