Stranica 10 od 22 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1069

Tema: KC i MPO

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Da živimo po nauku, dakle po Isusovim riječima, ovaj svijet bi bio sve što želimo (ljubav, sreća, radost).
    Jest vala, al di je Isusov nauk od KC...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ifi, ova tvoja teorija o hormonima u pitkoj vodi mi malo vuče na homeopatiju. voda pamti.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nije moja teorija. A i voda pamti

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nema veze Beti3, vidim da se moj post mogao krivo iščitati, u jednu ruku Stray ima pravo, nekome je to pitanje preintimno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bi i trebala biti takva.
    Uvjerenja sam da ako se ne slažeš s programom neke stranke, da ne možeš ni biti njen član.
    A ja sam pak uvjerenja da vodstvo stranke nije stranka,već da stranku čine svi članovi stranke.
    OK. Ako vodstvo stranke krade, laže, vara i ubija, svatko pošten treba izaći iz stranke.
    Ali prije izlaska, isplati se pokušati djelovanjem iznutra ju popraviti...
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 21:25

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije moja teorija. A i voda pamti
    a što voda pamti?
    lica? riječi? mirise? imena? osjećaje?
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 21:27

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svezigledno uzroka neplodnosi....
    Gle, pa tu sve piše:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Infertility
    nema nikakvog smisla da jedni druge uvjeravamo o uzrocima, kad ima onih koji se time bav e, pa lijepo napišu na wikipediju,.

Iz tih uzroka, koji su tu navedeni, na većinu njih, koliko vidim, se ne može utjecati i biti "kriv" za njih.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, evo vidiš, ja sam godinama bila na hormonskoj kontracepciji, uspijela iz prve.
    identično. nakon rođenja sam iz nekih zdravstvenih (ne kontracepcijskih) razloga uzimala (opet) pilule. poznanici su nakon spontanog rekli da uzima 3 mj pilule da joj se hormoni i endometrij srede, prije nego što bude ponovno htjela biti trudna.

zar treba čuditi koliko se na ovom topicu raspravlja baš o tom jednom navodnom uzročniku neplodnosti, a ne o drugim toksinima.

Štogod se igra obiteljskom zajednicom, ženskim tijelim i brakom igra se opasne igre koja nikako ne može donijeti neko šire dobro.
    šta brak ima veze sa neplodnošću? i gdje su ti muška tijela?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    i gdje su ti muška tijela?
    Jedno imam, spava.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Inaće, homoseksualni parovi baš ne mogu imati vlastitu djecu. Nikako. I glupo je ne reći jasno i glasno: "Ne možete zatrudniti i imati dijete, jer ste istog spola!!!!!!!!".
    homoseksualne osobe mogu imati vlastitu djecu i imaju ih. već sad. to naravno nisu djeca iz njihovih homoseksualnih veza, ali su djeca koja sad odrastaju u tim (novim) vezama svojih roditelja u kojima partner/ica njihovih roditelja nema ista prava kao što bi to imao očuh/maćeha ili osoba koja bi ih posvojila u heteroseksualnoj vezi s njihovim roditeljem.

neka djeca odrastaju u samohranim obiteljima gdje je otac gay ili majka lezbejka. ta djeca već danas postoje, a to što su nevidljiva je druga priča.

ni milanka opačić nije po duhu svetome mogla zanijeti bez muškarca, pa je dobila pravo usvojiti dijete, a novi zakon joj daje za pravo i da ide na MPO.

da ne spominjem transrodne ili interseksualne osobe...

tako da stvarno ne razumijem što ovim argumentom želiš reći? to što ne mogu "nikako" zatrudniti i što se ne uklapaju u heteroseksualni normativ našeg društva ne znači da ne mogu osjetiti roditeljsku ljubav i čežnju. istu čežnju koju osjećamo svi mi, i koji imamo djecu, koji smo u postupcima, neplodni...

možda je m. opačić lezbejka ili biseksualka. tko zna što i koga voli i na koji način. ali zar je to uistinu presudno u odluci o tome što je i kakav roditelj? tko zna što i kako vole neki od naših forumaša i forumašica, kakve poze, igračkice, virtualne chatove, vanbračne veze upražnjavaju... pa ipak su i ostaju i postaju roditelji svojoj djeci.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jedno imam, spava.

Pridruži mu se... bit će ti ugodnije.

(Krasan ti je odgovor.)
    Posljednje uređivanje od Mojca : 01.05.2012. at 23:34

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možeš ti MC to izvrtati koliko hoćeš, ali Mirko i slavko nikad neće imati zajedničko biološko dijete.
    Kao niti Mirka i Slavica.

(I baš ne vidim razloga da im se to na neprirodne načine kompenzira, Ali to nije tema)
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 23:35

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tako da stvarno ne razumijem što ovim argumentom želiš reći? .
    To je prva stvar koja mi je pala na pamet kao primjer istina koje se iz političke korektnosti, liberalizma, tolerancije, itd... ne smije izgovoriti.
    Jednostavno mi se nadovezalo na neke istine o neplodnosti koje se iz istih razloga ovdje ne smiju izgovoriti (npr. da žena od 40 godina teže zatrudni nego žena od 25 godina).

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

homoseksualne osobe mogu imati vlastitu djecu i imaju ih. već sad. to naravno nisu djeca iz njihovih homoseksualnih veza, ali su djeca koja sad odrastaju u tim (novim) vezama svojih roditelja u kojima partner/ica njihovih roditelja nema ista prava kao što bi to imao očuh/maćeha ili osoba koja bi ih posvojila u heteroseksualnoj vezi s njihovim roditeljem.

neka djeca odrastaju u samohranim obiteljima gdje je otac gay ili majka lezbejka. ta djeca već danas postoje, a to što su nevidljiva je druga priča.

ni milanka opačić nije po duhu svetome mogla zanijeti bez muškarca, pa je dobila pravo usvojiti dijete, a novi zakon joj daje za pravo i da ide na MPO.

da ne spominjem transrodne ili interseksualne osobe...

tako da stvarno ne razumijem što ovim argumentom želiš reći? to što ne mogu "nikako" zatrudniti i što se ne uklapaju u heteroseksualni normativ našeg društva ne znači da ne mogu osjetiti roditeljsku ljubav i čežnju. istu čežnju koju osjećamo svi mi, i koji imamo djecu, koji smo u postupcima, neplodni...

možda je m. opačić lezbejka ili biseksualka. tko zna što i koga voli i na koji način. ali zar je to uistinu presudno u odluci o tome što je i kakav roditelj? tko zna što i kako vole neki od naših forumaša i forumašica, kakve poze, igračkice, virtualne chatove, vanbračne veze upražnjavaju... pa ipak su i ostaju i postaju roditelji svojoj djeci.
    MC, razumijem ja tebe. Prije 15 godina ovo bih i ja napisala. I sve mi je držalo vodu, ovo bi mirno, da sam onda pisala na netu, mogla naći pod svojim nickom.

Možda se ne možemo složiti jer polazimo od posve različitih postavki, i možda ćemo uvijek biti na različitim "stranama" po ovom pitanju. Mogu ja sad tebi govoriti do sutra da je čovjek samo pol čovjeka, da je čovjek zapravo žensko i muško, zajedno, i da dijete koje odrasta u sredini koja nije mama i tata uvijek zakinuto za to da vidi ophođenje sa suprotnim spolovima, da vidi PMS i ludovanje oko nogometa (karikiram...), da osjeti posebnu kategoriju odnosa muškog i ženskog i da primi različit odnos od roditelja koji su različitog spola - ali ako ti u toj različitosti koja nam je očito dana ne vidiš vrijednost po sebi - sve je uzalud.

Muškost i ženskost su vrijedne, i zapravo divne zajedno. No, ako misliš da je to stvar društvenog kondicioniranja - onda normalno da nećeš u tome vidjeti vrijednost...

Jung i psihoanalitičari, a to se govorilo i u starim mitovima, tvrde kako svatko od nas u sebi ima taj muški i ženski faktor, pa onda naši odnosi s roditeljima idu u te unakrsne odnose našeg muškog i ženskog, njihovog muškog i ženskog, i ja vjerujem da je i to samo po sebi važno priznati.

Vjernici rađaju djecu i želim da dok lijepo hoda kroz život ima što manje stramputica i nekakvih lažnih izbora i iluzija. Meni je to od životnog interesa.

Kad kažem djetetu da je obitelj najvažnija, da radi i šted i zasnuje obitejl čim to okolnosti dopuste i pronađe osobu i da je spremno na roditeljstvo, želim da i društvo to reflektira. Ne želim da mu u školi govore da uzme kontracepciju i istražuje s kim, kada i koliko puta, niti da mu govore da postoji neko "ja" koje se iživi, pa se onda "ide na dijete", da se djecu bira ili ne bira; želim da moje dijete zna da ako skoči kroz prozor - da ima šansu slomiti vrat, i isto tako ako se igra svojim tijelom i plodnosti - da isto tak može platiti cijenu i da nema tog trampolina ili kontracepcije koja će ga zaštititi od prirodnog poretka stvari.

Pa dobro. Ne slažemo se, ne moramo se slagati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možeš ti MC to izvrtati koliko hoćeš, ali Mirko i slavko nikad neće imati zajedničko biološko dijete.
    Kao niti Mirka i Slavica.

(I baš ne vidim razloga da im se to na neprirodne načine kompenzira, Ali to nije tema)
    nitko ništa ne izvrće. kao što rekoh, mirko ILI slavko već danas mogu imati tj. imaju svoje dijete/djecu. i što to dijete/djeca već danas doživljava/ju nezaštićeno/i od države i šikanirano/i od društva je tema za sebe. to što mirko I slavko zajedno (na sadašnjem stupnju medicine) nisu u mogućnosti imati biološko dijete i nije nekakva novost. ali bome i nikakav argument. posebice ako taj argument treba poslužiti da potkrijepi tvoja homofobna uvjerenja. biti homofob je tako out i seljački, okani se toga.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 01.05.2012. at 23:56

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ifi, divim ti se kako liepo pišeš, imaš savršeno definirane stavove i u stanju si živjeti u skladu s njima, bez relativiziranja u svrhu opravdavanja vlastitih slabosti.

Divim se i MC na isti način iz istih razloga.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mirko I Slavno mogu biti roditelji, jer im to omogućava zakon, a ne priroda
    I ja nisam homofob. I mislio sm da si to već shvatila.
    Niti se bojim homoseksualnih osoba, niti su mi mrske.
    Radi se samo o seksualnoj orijentaciji i ničem više.
    Samo smatram da homoseksualni parovi nemaju nikakvo prirodno pravo imati djecu.
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 23:59

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

biti homofob je tako out i seljački,
    Što nisi ranije rekla.
    Odmah bih prestao jer mi je strašno stalo da budem in i ne budem seljo.
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 00:02

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nitko ništa ne izvrće. kao što rekoh, mirko ILI slavko već danas mogu imati tj. imaju svoje dijete/djecu. i što to dijete/djeca već danas doživljava/ju nezaštićeno/i od države i šikanirano/i od društva je tema za sebe. to što mirko I slavko zajedno (na sadašnjem stupnju medicine) nisu u mogućnosti imati biološko dijete i nije nekakva novost. ali bome i nikakav argument. posebice ako taj argument treba poslužiti da potkrijepi tvoja homofobna uvjerenja. biti homofob je tako out i seljački, okani se toga.
    MC, ovo ide Mujici, ali ja mogu reći za sebe - ja nisam homofob, ali me boli briga i za IN i za OUT, a seljanka se ne bojim ispasti, velka stvar!

Nego, pitanje reakcija društva, "šikaniranje" u suvremenom se društvu pokušava svesti na nulu, tako da se svi možemo ponašati ravnodušno jedni prema drugima - kao ništa nije važno, sve super ma kako bilo... u stvarnosti ja ipak mislim da su neke ljudske reakcije - kad su onako iz hare (što bi rekli istočnjaci) puno puta točne i ispravne. Meni je draža seljačka žena koja uskoči kad treba i što treba, a pljune za nekiim tko se ponaša neopravdano bahato, od onih finih politički korektnih ljudi koji su od silne tolerancije i izvrtanja otupili na svaku ljudsku bol i više ne znaju jel gore da homoseksualac nema svoje dijete ili da je susjeda gladna.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

MC, nije tajna što ovaj seljački i OUT stožer misli dokle se ide i što treba, jel tako

Mene bi zapravo zanimalo s tvojih pozicija - a isto tako i svi ostali koji su za liberalne zakone regulacije MPO i liberalne školske programe zdravstvenog odgoja - gdje je crta što se više ne šika, gdje trebaju biti društvena ograničenja?

Tko može dobiti djecu, i koji su prihvatljivi i dugoročno dobri načini da se to dogodi, a što više nije prihvatljivo? Koje dijete ima pravo znati tko mu je majka, otac, odakle dolazi, a koje ne?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ifi, divim ti se kako liepo pišeš, imaš savršeno definirane stavove i u stanju si živjeti u skladu s njima, bez relativiziranja u svrhu opravdavanja vlastitih slabosti.

Divim se i MC na isti način iz istih razloga.
    Hvala na lijepim riječima To koliko sam u stanju živjeti bi trebao pitati mog jadnog muža (taj će bit proglašen svetim za našu 50 godišnjicu braka, ako je dočeka) :/ ali dobro MC lijepo piše, slažem se posve Al ti si valjda naš, nemaš se što diviti ovima iz drugog stožera ccccc!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne divim se njezinim stavovima,
    već načinu kako ih obrazlaže i kako čvrsto stoji na tim stavovima i kako vjerojatno živi u skladu s njima (ono, u stilu: svim srcem vjeruje da treba homoseksualnim parovima omogućiti usvajanje djece, jer smatra da ih se u suprotnom diskriminira a svaki čovjek mora imati jednaka prava. To zvuči plemenito)

nisam svjestan postojanja stožera...(?)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad kažem djetetu da je obitelj najvažnija, da radi i šted i zasnuje obitejl čim to okolnosti dopuste i pronađe osobu i da je spremno na roditeljstvo, želim da i društvo to reflektira. Ne želim da mu u školi govore da uzme kontracepciju i istražuje s kim, kada i koliko puta, niti da mu govore da postoji neko "ja" koje se iživi, pa se onda "ide na dijete", da se djecu bira ili ne bira; želim da moje dijete zna da ako skoči kroz prozor - da ima šansu slomiti vrat, i isto tako ako se igra svojim tijelom i plodnosti - da isto tak može platiti cijenu i da nema tog trampolina ili kontracepcije koja će ga zaštititi od prirodnog poretka stvari.
    ifigenija, ti kao da si s neke druge planete. kad bi život bio tako lako predvidiv kako ga ti opisuješ svima bi nam bilo lako. no tome nije tako. i vjeruj mi da naše roditeljske želje i nisu toliko različite koliko ti se čine. naravno da je i meni bitno da moje dijete pronađe tu osobu o kojoj govoriš, no kako da to učini, što da traži i gdje da ju traži, ako ni sama ne zna što da traži, što joj je bitno i što želi. da bi to znala dijete mora imati svoje "ja", mora naučiti i učiti, obrazovati se i raditi, mora sebe isklesati i stvoriti i takva kao čovjek znat će što tražiti i što je bitno za zajednicu. ali to sve ipak zahtijeva životnog iskustva - koje se, ne, ne pokazuje po broju kreveta u koje će uskočiti - i spoznavanja sebe. onda će pronaći svog basherta. i onda će biti i dovoljno jako da prevlada i nenadane prekide i razočaranja i da krene dalje svojim putem u potrazi za novom ljubavlju.

i kad bude našla i kad se bude "gnijezdo" svilo onda će izabrati i djecu imati.

i baš idući korak po korak neće morati iskakati kroz prozore...a svoje tijelo (a i um!) neće davati prvom/prvoj koji/a joj preko puta pređe. niti će taj um ili to tijelo biti prikovano u jednoj nesretnoj zajednici zbog sulude mlade brzopletosti.

tako da, ne razumijem taj ogromni strah od života. i zar taj život nudi samo ekstremne situacije u kojima se možemo kretati, zar ne nudi vijugave i raznorazne mogućnosti, lica i ljubavi kojima se možemo u nekim trenucima osjećati privrženi ili ne?

teško mi je zamisliti tvoj (i ne samo tvoj) tok misli... zar svako kontracepcijsko sredstvo znači promiskuitetni način življenja? što znači mnogo ljubavnika - samo kurvarluk? zar se ne može uživati samo uživanja radi, pa makar se to bilo jednom? zar ne postoji neka sredina u tim življenjima? zar nismo svi mi ovdje našle taj neki srednji put življenja...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A čuj, ja nisam naša srednji način življenja, ali tako je to u životu, jel tako. Uvijek će jedna grupacija pisati jedne zakone kojom druga neće biti zadovoljna, pa će druga napisati zakon i u svemu tome ćemo svi mi graditi sebe, nastojati odgojiti djecu prema svojim vrednotama i dobro... Uvijek će netko osjećati da je manjina u jednoj stvari, većina u drugoj...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zar ne postoji neka sredina u tim življenjima? zar nismo svi mi ovdje našle taj neki srednji put življenja...
    Ja jesam
    Ali siguran sam da ti i Ifi niste.
    Jednako ste ekstremne, netolerantne i pretjerujete, svaka na svoj način. Ni jedna od vas ne uvažava mogućnost da je netko tko drukčije misli podjednako u pravu.
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 00:41

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo smatram da homoseksualni parovi nemaju nikakvo prirodno pravo imati djecu.
    pa eto, zaniječeš im ljudska prava i diskriminiraš ih eto samo na osnovu njihove seksualne orijentacije (a to je prema zakon i ustavu zabranjeno).

žena, heteroseksualka, single ili ne - ima pravo usvajati dijete i ima pravo ići na MPO.

žena, homoseksualka, single ili ne - to pravo nema.
    žema, transeksualka, single ili ne - to pravo nema.
    žena, interseksualka, single ili ne - to pravo nema
    Posljednje uređivanje od mama courage : 02.05.2012. at 00:43

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A čuj, ja nisam naša srednji način življenja, ali tako je to u životu, jel tako. Uvijek će jedna grupacija pisati jedne zakone kojom druga neće biti zadovoljna, pa će druga napisati zakon i u svemu tome ćemo svi mi graditi sebe, nastojati odgojiti djecu prema svojim vrednotama i dobro... Uvijek će netko osjećati da je manjina u jednoj stvari, većina u drugoj...
    ovo nema veze s onim što sam te pitala.
    pitala sam te lijepo, zar korištenje kontracepcijskih sredstava znači odmah i promiskuitet?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja jesam
    Jednako ste ekstremne, netolerantne i pretjerujete, svaka na svoj način. Ni jedna od vas ne uvažava mogućnost da je netko tko drukčije misli podjednako u pravu.
    LOL. Ja mislila dva stožera, a ono tri.
    Jedan, drugi i srednji.

Što ti to točno znači - srednji? Tko može dobiti dijete, pod kojim uvjetima? Tko kome smije što donirati, pod kojim uvjetima, što dijete ima pravo, a što nema? Da li se može pri MPO raditi selektivni abortus? Ili genetske intervencije? Što sa zmrnutima? Što je srednje?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Čitam otpocetka ... I reci ću samo MC predivno!
    Doista, divno pišeš (i razmisljas; ja sam u tvom 'stozeru'), ali ti Ifi fantastično parira. Bravo cure.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja jesam
    ajme, i ti si profulao ceo fudbal. "sredina življenja" se odnosi na emocionalni život i ono o čemu je ifi pisala kako će svoje dijete podučavati da radi, nađe osobu i zatrudni a ne da ide okolo u kurvaluk.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

gluposti MC.

Usvajanje djeteta treba odobriti samo heteroseksualnim parovima, koji su uši u zajednicu s ciljem stvaranja potomstva, ali nisu u mogućnosti iz medicinskih razloga to potomstvo steči.

Svima ostalima, uključujući i solo ženama neovisno o seksualnoj orijentaciji ne treba omogućiti usvajanje djece jer je neprirodno. I te osobe nisu dio para kojem je cilj steči potomstvo

(kaj je to interseksualka? neka nova ugrožena i ugnjetavana skupina oko koje se trebamo brinuti? nikad čul)
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 00:51

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajme, i ti si profulao ceo fudbal. "sredina življenja" se odnosi na emocionalni život i ono o čemu je ifi pisala kako će svoje dijete podučavati da radi, nađe osobu i zatrudni a ne da ide okolo u kurvaluk.
    Ne vidim gdje sam fulao.
    I nakon tvog pojašnjenja sam uvjeren da ste obje jednaki ekstremi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ovo nema veze s onim što sam te pitala.
    pitala sam te lijepo, zar korištenje kontracepcijskih sredstava znači odmah i promiskuitet?
    Naravno da ne znači, i naravno da je i promiskuitet oprostiv i za ljude, da tako kažem.
    Stvar je znatno, znatno kompleksnija od neke pravocrtne linije između A i B.
    Netko od važnih ljudi iz Crkve, čak možda i Papa, je rekao da bi Crkva odmah rekla da je kondom ok kada bi postojao kondom za srce, pa da onda sve i ostane tako - da se ljudi ne izranjavaju vjerujući da ih kondom štiti.
    Prosto rečeno - tijelo je sveto, ljudi su sveti, ljudska zajednica je sveta i treba stoput promisliti prije nego što ideš u nešto - ako nisi siguran da možeš ti i onaj drugi prihvatiti cijeli paket (jer za nas nazad nema, začeto dijete se rađa i gotovo).
    U zajednici temeljenoj na ljubavi, uvažavanju, poštovanju svog i tuđeg tijela i svetosti života jednostavno nema praznog prostora za kontracepciju. Prirodna metoda je 100% učinkovita, četiri godine prakticiramo i dobili smo dijete (koje smo izgubili) kad smo ga željeli. I smatramo da je bolja jer potiče otvoren razgovor, međusobno poštovanje i užitak.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tko može dobiti dijete, pod kojim uvjetima? Tko kome smije što donirati, pod kojim uvjetima, što dijete ima pravo, a što nema? Da li se može pri MPO raditi selektivni abortus? Ili genetske intervencije? Što sa zmrnutima? Što je srednje?
    Ja ne znam odgovore na ta pitanja.
    Zato se i divim vama dvijema ekstremisticama - jer znate.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne vidim gdje sam fulao.
    I nakon tvog pojašnjenja sam uvjeren da ste obje jednaki ekstremi.
    A netko mora stajat na branicima tako da drugi mogu mirno birat sredinu, jel tako?
    Da decidirani Katolici omekšaju, sutra bi morao donirati spermu jednom godišnje uz poreznu prijavu za ugrožene interseksualke... Ovako još ne moraš.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa eto, zaniječeš im ljudska prava i diskriminiraš ih eto samo na osnovu njihove seksualne orijentacije (a to je prema zakon i ustavu zabranjeno).

žena, heteroseksualka, single ili ne - ima pravo usvajati dijete i ima pravo ići na MPO.

žena, homoseksualka, single ili ne - to pravo nema.
    žema, transeksualka, single ili ne - to pravo nema.
    žena, interseksualka, single ili ne - to pravo nema

Ljudsko pravo nije da ti netko da spermu u čašici. Vodu da, spermu ne.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kad sam pitala o "srednjem načinu življenja" nisam govorila o nečijim stavovima, nego o tome da pretpostavljam da ste i vi u svom životu živjeli prosječno kao svaki drugi građanin ove zemlje... da ste imali ljubavi u koje ste se zaljubili, s kojima ste imali više od poljupca, u koje ste se razočarale, za kojima ste plakali i na kraju za koje ste se vjenčale... ništa extravagantno, ne moramo navoditi broj, ali ih je bilo manje-više nekoliko, ali da je sve išlo svojim nekim tokom...

o tome sam govorila.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nitko ne vidi ništa tužno da muškarac svojim tijelom (spermu vidim kao dio tijela, a bome i duše) začinje djecu koju možda neće upoznati?
    Ili da će njegova djeca međusobno zasnovati obitelj, ugrožavajući time svoje potomstvo?
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 02.05.2012. at 01:01

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ljudsko pravo nije da ti netko da spermu u čašici. Vodu da, spermu ne.
    čudila bi se ti, što sve spada pod ljudska prava. na svu sreću.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 02.05.2012. at 01:04

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

čudila bi se ti, što sve spada pod ljudska prava. na svu sreću.
    Ne ozbiljno - ako prihvatimo Mujičin stav da je u redu heteroseksualnom paru omogućiti da savladaju prepreke u svom reproduktivnom zdravlju - na koji točno način netko tko nema partnera ima neko pravo na dijete? Zar nema dijete pravo na obitelj?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nitko ne vidi ništa tužno da muškarac svojim tijelom (spermu vidim kao dio tijela, a bome i duše) začinje djecu koju možda neće upoznati?
    Ili da će njegova djeca međusobno zasnovati obitelj, ugrožavajući time svoje potomstvo?
    želiš li time reći da odobravaš surogat majčinstvo kao način da muški gay par dobije dijete. u tom slučaju bi to dijete znalo tj upoznalo oca. čak bi ih imalo dva koja bi ga odgajala.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne ozbiljno - ako prihvatimo Mujičin stav da je u redu heteroseksualnom paru omogućiti da savladaju prepreke u svom reproduktivnom zdravlju - na koji točno način netko tko nema partnera ima neko pravo na dijete? Zar nema dijete pravo na obitelj?
    ti predlažeš da se svim samohranim roditeljima oduzmu djeca? de, ifigenija, ajd spat'. ovo fakat više nema smisla.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma daj, MC, zar ne razlikuješ samohranog roditelja od davanja tuđeg djeteta osobi koja živi sama sa sobom?
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 01:12

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Netko od važnih ljudi iz Crkve, čak možda i Papa, je rekao da bi Crkva odmah rekla da je kondom ok kada bi postojao kondom za srce, pa da onda sve i ostane tako - da se ljudi ne izranjavaju vjerujući da ih kondom štiti.
    bljuje mi se kad papa priča o kondomima.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

MC, mislim da kačenje cijele šarade sa inter-trans-homo pravima na dijete u osnovi otežava moralni status MPO-a za bračne parove jer u osnovi facilitira sve one postupke koji su moralno najupitniji.

Nema šanse da ću ja ikada sa svoje strane glasati u interesu zakona koji se na tako brutalan način, i to iz nečijih intelektualnih ambicija da se dokaže kao drugi, drugačiji i bolji igra životima djece i ljudskom zajednicom kao takvom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa eto, zaniječeš im ljudska prava i diskriminiraš ih eto samo na osnovu njihove seksualne orijentacije
    Nikome ja ne niječem ljudska prava.
    Priroda niječe pravo na potomstvo dvije osobe istog spola.
    Čak nisam siguran da se tu radi o ljudskim pravima.
    Mislim da je to više stvar različitih kromosoma u spolnim stanicama.
    To je što se tiče "prava" na vlastitu biološku djecu dvije osobe.

A što se tiče prava na usvajanje....
    Neka se prava trebaju steči. Za neka prava trebaš ispuniti minimalne uvjete.
    Epileptičari nemaju pravo biti piloti.
    Onaj tko ne plati porez nema pravo na "blagodati" koje nam država pruža.
    60-godišnjaci nemaju pravo dobiti stambeni kredit s rokom otplate od 25 godina.
    Mladi ljudi koji imaju mali stan nemaju pravo na državna poticajna sredstva za kredit za kupovinu prve nekretnine.
    Ifigenija nema pravo takmičiti se u muškom boksu.
    Ja nemam pravo roditi.

ma daj mi reci koje je bi to ljudsko pravo bilo prekršeno kad bi se samo parovima dozvolilo usvajanje djece?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma daj, MC, zar ne razlikuješ samohranog roditelja od davanja tuđeg djeteta osobi koja živi sama sa sobom?
    po čemu bi ih trebala razlikovati, mujice? po čemu je upravo milanka opačić problem u tvojim očima?

lupetaš ko maksim po diviziji. strašan je onaj tvoj gornji post na koji tek sad odgovaram. fyi, interseksualne osobe su hermafroditi. a tvoja bešćutnost me zgrozila. dosta mi je razgovora s tobom. laku noć

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bljuje mi se kad papa priča o kondomima.
    i meni

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ti predlažeš da se svim samohranim roditeljima oduzmu djeca? de, ifigenija, ajd spat'. ovo fakat više nema smisla.

MC, nikad se ne bih domislila nečeg tako apsurdnog!
    Jedino smatram da se samohranim roditeljima treba pomoći što je moguće više jer su u nezavidnoj poziciji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •