-
Ja bih bila prilično oprezna sa argumentacijom koštanja medicinskih intervencija.
Uz to, uopce mi se ne sviđa tendenciozna argumentacija mpo žena određene dobi - versus jadna djecica bolesna od raka. Tko tome moze proturjeciti?
I pripazite na formulaciju: ne formulirati prijatelj ginekologa "omogućiti skupe ljekove i tretmana", sto bi bila ispravna formulacija,
nego: "spasiti nekoliko života"! Znamo kakve su maligne bolesti.
Ali ovako zvuči super, zar ne? I implicira kako su te žene ni manje ni vise krive za smrt te djece.
No, pogledajmo malo bolje tu argumentaciju. Sto vi mislite, zaslužuju li naše bake recimo umjetni kuk? Ako vasa baka ima recimo 78 godina, te statistički ima jos par godina života, sto ne bi bilo bolje da jos sepa uz stap, ili samo sjedi i leži? Sigurno bi se s tim novcem moglo spasiti preko nekoliko djecice?
Pa recimo vaše dijete ima tešku i rijetku bolest, te su statistike loše. E pa dragi roditelji, sto ste tako sebicni, s tim bi se novcem moglo sigurno spasiti nekoliko života djece na onkologiji. Odite lijepo doma i ne budite sebicni.
Hoćete li da nastavim s primjerima?
Na srecu, na srecu, i zdravstvo i medicina ipak ne funkcionira bas ovako, kao sto gore navedoh.
A inaca, imam nekoliko prijedloga za kolegu ginekologa u svrhu ušteda i spašavanja dječjih života:
Porod kod kuće je puno jeftiniji.
Ne upotreba dripa i ostalih pomagala također.
Smanjenje broja nepotrebnih ultrazvukova isto tako.
Prima je na porodu s jeftinije od liječnika....
Itd...
Posljednje uređivanje od seni : 02.05.2012. at 08:43
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma