a ako ne možemo novo dijete iz nekog razloga - par dana apstiniramo. I to je sve.

a koji bi to bili razlozi? ne mislim opet ovdje osobno tvoji, nego općenito. soba manjka? krevet manjka? posao? karijera? zašto je i samom papi prihvatljivo da parovi danas imaju jedno/dvoje djece? ako to tako žele?

opet izbjegavaš odgovor. znam da nije vadi ga van prihvaćena prirodna metoda (iako najraširenija). spomenula sam i promatranje cervikalne sluzi, što papa, eto, voli, za razliku od kondoma. ništa meni nije misteriozno u prirodnom planiranju. imaš danas i personu. gori lampica. zeleno - može. crveno - ne može.

jedino što mi je misteriozno je njena neupitna moralna prihvatljivost.

a kad je riječ o MPO, ajmo sa strane staviti ovo što emsa priča. to mi je jasno da se nikad nećeš složiti.
ali, izvlačite te neke primjere trudne djevice koja će si umisliti da je djevica marija, kraj toliko realnih, životnih (kako ti to voliš nazvati) problema. i jako ste sve to dobro proučili i eto, zabrinuti ste za budućnost svijeta i svjetski moral.
da parafraziram njemačke teologe, koji traže temeljite reforme unutar KC, samodopadna moralna rigoroznost ifi, ne stoji ti dobro.