ifi, ne, ovo je tako krivo. i, molim te mi odgovori na moj post.
cijela ova diskusija polazi od pokušaja najljućijih katolika (ili we) da reguliraju moj život. putem zakona. biraj ti vako nako, ma ko sam ja da ti branim, da te radi tvog izbora smatram ovakvom ili onakvom? kad ti pišeš o apstinenciji, vjeruj mi, prva mi je pomisao, majke ti koliko se ova seksa kad apstinira samo u plodne dane?

nije moj cup of tea, što se kaže, to davanje duhovnog značaja seksu. ja sam više ono - praktični tip. al to ne samo oko seksa, nego oko svega. nisam taj duhovni tip i gotovo. frendica nije vjernik pa posti. da se pročisti tjelesno i duhovno. i to joj je super. ja ti to ništa ne razumijem, ta čišćenja, ni tjelesna, kamoli duhovna.
ali onog trena kad ti smatraš da radi općeg dobra trebaš po svojoj dogmi regulirati svijet, da se usuđuješ meni zabraniti ići na mpo postupak radi toga što to vodi moralnoj degradaciji čovječanstva...
tko tebi uskraćuje tvoj izbor?
to bi bilo kao da se donese zakon da se svećenici moraju ženiti. tako. moraju. po zakonu. jer je to za opće dobro hrvatske države. dobro za moral. dobro za natalitet. svašta nešto dobro iz te bi odluke moglo proizaći. dobro za crkvu. samo vi to ne znate. al za sto godina ćete uvidjeti da je to dobra odluka za crkvu.