Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    e... u tome je stvar.
    Zakon o MPO ne bi trebao uopće biti pisan prema željama jednih ili drugih ekstremista jer je posve nebitno što katolici žele, što udruga Roda želi, a što udruga Iskorak ili udruga piš'gavrit.
    Zakon se treba pisati prema postojećem medicinskom znanju, iskustvu i mogućnostima određene zemlje.
    Odluka o broju oplođenih zametaka, vremenu čuvanja, dobi majke i oca na koju se određeni postupci primjenjuju, brojevima pokušaja i raznim drugim stvarima koje bi se trebale regulirati zakonom trebaju biti temeljene isključivo na medicini, a na žalost, dijelom i na ekonomiji.
    Zato ga trebaju pisati oni koji provode postupke MPO, a to što se jedni svjetonazori s drugima prepiru po forumima je apsolutno nebitno.
    Udruga Roda se zalaže za sve ovo pobrojano, da bi Zakon o MPO-u trebala sastaviti struka i da zakon bude temeljen na smjernicama ESHRE-a. Ili sam ja nešto propustio u ovih par dana?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam ni ja zašto 12. Valjda striček zna.
    Ali nisam niti vidio da mu drugi stručnjaci prigovaraju na tom broju.
    Je li netko pitao druge stručnjake?
    Znamo li što oni o tom broju misle?

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne znam ni ja zašto 12. Valjda striček zna.
    Ali nisam niti vidio da mu drugi stručnjaci prigovaraju na tom broju.
    Je li netko pitao druge stručnjake?
    Znamo li što oni o tom broju misle?
    piše u članku...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ljufi prvotno napisa Vidi poruku
    piše u članku...
    Ne vidim. Osim što u podnaslovu piše da su medicinski stručnjaci nezadovoljni brojem 12, ali ne piše koji su to stručnjaci i ne piše žele li 6 ili 16.
    Tako da u tom članku nema odgovora na moja pitanja.

A najbolja mi je ova: "Sanja Juras. Smatra kako je Zakon pogotovo diskriminativan prema ženama koje nemaju problem s neplodnošću te transrodnim osobama."
    Pa zakon je o medicinski potpomognutoj oplodnji za žene koje imaju poteškoća sa začećem.
    Kamo se ona gura?

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne vidim. Osim što u podnaslovu piše da su medicinski stručnjaci nezadovoljni brojem 12, ali ne piše koji su to stručnjaci i ne piše žele li 6 ili 16.
    Tako da u tom članku nema odgovora na moja pitanja...
    ""Ovim zakonom postignut je značajan napredak", rekao je specijalist ginekologije i opstetricije Erden Radončić te dodao da je protiv bilo kakvog ograničenja koji zakon predviđa, bilo da se radi o broju oplodnji, dobnog ograničenja ili broja postupaka.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ljufi prvotno napisa Vidi poruku
    ""Ovim zakonom postignut je značajan napredak", rekao je specijalist ginekologije i opstetricije Erden Radončić te dodao da je protiv bilo kakvog ograničenja koji zakon predviđa, bilo da se radi o broju oplodnji, dobnog ograničenja ili broja postupaka.

vi'š, to mi je promaklo, jer Erden nije boldan. Dakle, Erden.
    Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •