Stranica 15 od 22 PrviPrvi ... 51314151617 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1069

Tema: KC i MPO

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uživaj.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se čini da taj "gay is ok" ministar baš i ne zna o čemu govori !!? Koliko ja znam - a evo slušala sam M Opačić neki dan o tome - ovaj zakon pokriva liječenje neplodnosti i nema uopće veze sa pravima istospolnih zajednica, tako da baš i ne razumijem povodom čega je on ispalio taj gejokej.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na žalost ja u glupostima i zlocestoci ne uzivam.
    Stegne me oko srca.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovaj zakon pokriva liječenje neplodnosti i nema uopće veze sa pravima istospolnih zajednica
    mima, hoćeš da seni pukne od smijeha?
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 23:43

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mujica ako se nismo dobro razumjeli, nemam ja problem sto gay populacija vodi borbu za svoja prava, stvarno mislim da su oni isto ljudska bica, kako ovo glupo zvuci, i imaju sva prava kao ljudi, nemam cak ni problem da gy parovi posvajaju i imju djecu, jer imati mamu i tatu razlicitog spola nije garancija sretnog djetinjstva i zdravog odrastanja
    ali mi je sumanuto traziti pravona MPO gay parovima, kad je i gay parada jednom godisnje u ovoj zemlji strahota svemirskih razmjera, a osim toga oni su se samo uhvatili za rijec ministra koji je to ispalio u nekakvom populističkom stilu ima za sve
    znam da ce zvucati okrutno ali ajte korak po korak
    vidite kako mi napredujemo, u 2 i pol godine od 3 jajne stanice smo dosli na 12

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postoji jedna sasvim jasna digresija između tvoje i mimine konstatacije. To bi čovjek tvog intelektualnog kalibra trebao znati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne razumijemo se krivo.
    mujica ako se nismo dobro razumjeli, nemam ja problem sto gay populacija vodi borbu za svoja prava
    Nemam niti ja ništa protiv gay pojedinaca niti protiv hetero pojedinaca.
    Mislim da je nečija seksualna orijentacija potpuno nebitna u svim sferama života, osim u intimnoj. Tako da ne vjerujem niti u postojanje "gay zajednice".
    Zajednice su obično skupine ljudi koje se okupljaju radi nekih otvorenih i javnih društvenih interesa, a ne nečega što je tako intimno da je individualno.

Dakle, ne brini. Nisam homofob koji je pogrešno shvatio da si i ti sličan homofob.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji jedna sasvim jasna digresija između tvoje i mimine konstatacije. To bi čovjek tvog intelektualnog kalibra trebao znati.
    Moj je intelektualni kalibar da ne razumijem niti što riječ digresija znači u ovom kontekstu.

Izgleda da precjenjuješ moj kalibar. Objasni mi. Što je u mojim postovima "glupo i zločesto"

A možeš mi i objasniti digresiju između mog i miminog posta. Hvala.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    ali me ljuti sto je zakon o MPO postao kamen spoticanja u ionako podijeljenoj drzavi, pa sad i oni koji su liberalni sto se tice MPO, zaziru kad je gay populacija u pitanju i eventualno uskracuju podrsku,
    mislim ko da nemamo dovoljno neprijatelja i ovako, stvarno se u ovoj raspravi izgubila sustina problema, a to je optimalno lijecenje
    ali ovo nema veze s vezom. sadašnji prijedlog zakona o MPO je tako gay-unfriendly da nema govora da ga netko ne podupire zato jer postoji mogućnost da će se pederi i lezbe namnožiti pomoću MPO. ne padajte na te spinove, ne dozvolite da se zavadite međusobno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ajme meni ljudi... pa ima li ovom kraja...? Kako vam se da? I Santana koji vrag je uš'o u te, pa si morala zaustit?

Mujica, spavaš li ti uopće?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    znam da ce zvucati okrutno ali ajte korak po korak
    vidite kako mi napredujemo, u 2 i pol godine od 3 jajne stanice smo dosli na 12
    ONKNP, gay populacija je itekako svjesna u kojoj državi živi i u kojem društvu. prije svega je svjesna da se preko zakona o liječenju neplodnosti ne dobijaju nikakva sveobuhvatna prava koja njima trebaju. njima treba promjena obiteljskog zakona.

no, namjerno se pravi spin... kao što su se crkvenjaci uhvatili prava embrija, a u biti su protiv svih postupaka, tako su se neki uhvatili gay prava, a zaboravlja se da ovim novim prijedlogom je samo pod nekim čudnim uvjetima dozvoljeno single ženi da ide na oplodnju. ženi koja ne mora biti lezba, ali očigledno nije dovoljno dobra bez muškarca na svojoj strani.

i da, parada ti je smeće od filma.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne bih ti objasnjavala. Ako te tvoja uloga ovdje usrecuje, samo naprijed.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zakon o istospolnim zajednicama potpuno je drugi zakon i druga materija, pa nije dobro da se u zakon o MPO-u, koji govori isključivo o metodi liječenja, stavljaju stvari koje on ne regulira, rekla je Opačić.
    (izgleda da nemam nikakvih problema s gospodičnom Opačić )

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne bih ti objasnjavala. Ako te tvoja uloga ovdje usrecuje, samo naprijed.
    Onda nemoj niti vrijeđati.

Jer uvrijediti, a ne pokazati da doista imaš valjanog razloga za to je prilično jadno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Opačić je naglasila kako je predloženi zakon "prvenstveno medicinski i bazira se na tome da osigura pravo za sve one koji se liječe od neplodnosti".
    Baš je dobra ova Opačić žena. Kuži stvari.
    Dakle, to nije niti zakon za solo žene koje nisu neplodne.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vrijedam te? Gdje?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    a zaboravlja se da ovim novim prijedlogom je samo pod nekim čudnim uvjetima dozvoljeno single ženi da ide na oplodnju. ženi koja ne mora biti lezba

i da, parada ti je smeće od filma.

Meni je u redu da single žena ide na oplodnju samo ako je po Duhu Svetom.
    Kad se bude moglo imati dijete samo od ženskih ili samo od muških stanica, nek ih rađaju, takve, što ja mogu, ti ljudi koji su privučeni tim istospolnim stanicama.
    Dokle je dijete x i y - treba brate i x i y i treba da se poznaju i zajedno jure noću u Klaićevu kad je djetetu upao grah u uho.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kako neplodna single žena ustanovi da je neplodna?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vrijedam te? Gdje?
    tamo gdje moje postove nazivaš glupošću i zločestoćom

daklem, ja sam glup i zločest,

ja ne iskljućujem mogućnost da sam glup i nenamjerno zločest, pa sam mislio da bi bio red da mi objasniš zakaj sam glup i zločest
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.05.2012. at 00:26

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tako što nije uvijek bila single.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Napisala sam da su tvoji postovi glupost i zlocestoca? Gdje?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

post 703

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam sada također došla do zaključka, da se transplantacija bubrega ili jetre, moze obaviti samo ako je po tori.
    Ili tek onda kad tijelo od svojih vlastitih stanica uzgoji novu jetru, npr. na nozi, onda se ona moze presaditi u tijelo. I to samo ako te doticne stanice daju pristanak.
    Inače se dovodi u pitanje dostojanstvo i čovjeka i života, i te nesretne stanice. Koja je da se razumijemo, život. Dostojanstven i nedodirljiv.
    I da ne zaboravim, proteze nogu i ruku, bih isto dozvolila samo onda kada tijelo bude sposobno samo proizvesti titan, čelik i aluminij.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

OK. To je tvoje pravo tako misliti.

Ali nisi mi odgovorila zašto su moji postovi glupi i zločesti.
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.05.2012. at 00:46

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U postu piše da ja ne uživam u glupostima i zlocestocama. (inace bi ovaj topik lakse varila)
    Ne piše da mujica piše gluposti i zlocestoce.
    Znaš li ti nešto sto ja ne znam?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna prijateljica je na facebooku napisala: "Danas mi je 36. rođendan. Ni muža, ni djeteta, ni posla nemam..."
    Što da prvo traži? Hoće li išta od toga ikad naći? I ne vjerujem da bi se usudila ići na inseminaciju kao single. A htjela bi dijete. I ne zna da li je plodna ili ne. I ne zna kako saznati. Treba prvo naći onaj "y". Ili posao. A godine idu i idu. A ne želi usputni seks.

Već i mogućnost liječenja neplodnosti nekome je nedostižna. Jer je sam samo pola. Nema bebe bez x I y.

Puno je faktora u igri, Treba biti stvarno mudar pri stvaranju pravila i zakona, nikoga ne diskriminirati, nikome ne onemogućiti liječenje.
    A opet sama žena može postati roditelj, sam muškarac to ne može. Sama priroda diskriminira po spolu...Gora je ta priroda nego KC...

KC se može i zaobići, tko to želi. Protiv prirode ponekad ništa ne djeluje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Onda oprosti, seni.

Nisam skužio da ti se sviđa što pišem, pa sam pomislio da se taj post odnosi na moj prethodni post u kojem sam ti napisao
    Uživaj
    , nakon što si mi ti napisala

Čovjek se na ovo mora nasmijati. Da ne bi plakao.
    kao ogovor na ovaj dio mog ranijeg posta
    I to brkanje jedne borbe (za liječenje) s drugom (za prava gay populacije) nije slučajno! To potonji namajerno rade iz sebičnih razloga, a na štetu prvih.
    pa sam eto, pogrešno zaključio da se i taj tvoj ost o gluposti i zločestoći nadovezuje na moje ranije postove.

Drago mi je što smo to sad razriješili i znam da ti se u stvari sviđa što pišem.

Pusa.
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.05.2012. at 00:56

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno si se potrudio.
    Malo si doduse zbrzao sa konstatacijom, da mi se sviđa to sto pišeš, ali nitko nije savršen.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ti si i dalje nepristojna uskraćujući mi odgovor.

više me ni ne zanima, nakon toliko vremena.
    bitno da imaš jednake stavove o MPO zakonu kao i ja. sve drugo bumo lako riješili.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme meni ljudi... pa ima li ovom kraja...? Kako vam se da? I Santana koji vrag je uš'o u te, pa si morala zaustit?

Mujica, spavaš li ti uopće?
    rijetko

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

.

Ja bih ti rekla ali se bojim da ces ostati sokirana jer naime more biti da je ta single zena bila seksualno aktivna I stonobisereklo "otvorena blagoslovima koje joj je bog namijenio" I cak se seksala bez kondoma...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Inace mi se svidja sve sto je rekla seni

Nemam vise nista nadodati osim pisma

http://www.snopes.com/politics/religion/drlaura.asp

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ne mora uopce pokusavati ostati trudna u nekim prethodnim vezama. Moze, na primjer, koristiti kontracepciju, 'prirodnu' ili 'neprirodnu'. Svejedno. Ili ne mora nikad u zivotu ni pokusati biti seksualno aktivna.

Moze kao ja (a i muz mi) otici doktoru, napraviti par pretraga i prije nego sto je ikad pokusala (pokusali) ostati trudna, saznati da se to vrlo vjerojatno (najvjerojatnije ili posve sigurno) nece dogoditi. Tako smo mi saznali, na primjer. Ok, nismo dosli doktoru kao dvije blazene djevice Marije (ili neke druge), ali imali smo nula iskustva u pravljenju bilo kakvog podmlatka (ja na zlu od hormonalne kontracepcije, religiozno). Sve u svemu, poucen nasim primjerom, predstojnik klinike na kojoj smo se pojavili odlucio ponuditi paket dijagnostike neplodnosti/smanjene plodnosti parovima ili pojedincima koji se u datom trenutku uopce ne trude imati djecu. Ono, informativno. A u znanju je spas. (Osim poprilicnog cuda prirode, glavni razlog moje trudnoce je upravo to znanje. Da nisam pitala, jos uvijek bih cekala... a limune, valjda. Kojih za koju godinu najvjerojatnije stvarno ne bih bilo.)

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ali ovo nema veze s vezom. sadašnji prijedlog zakona o MPO je tako gay-unfriendly da nema govora da ga netko ne podupire zato jer postoji mogućnost da će se pederi i lezbe namnožiti pomoću MPO. ne padajte na te spinove, ne dozvolite da se zavadite međusobno.
    mC pa o tome se upravo i radi, uopce ne mislim sada o prijeldlogu zakona, nego o raspravi koja se povela u medijima gdje je bombasticnim najavama skrenuta pozornost na gay populaciju u kontekstu MPO zakona, a u zakonu ni rijeci o tome ili vrlo malo, na to se odnosio moj citirani post s druge teme
    spin ili ne dovoljno da se masa pomami kako je to zakon kojim ce ce isti razmnozavati na nacin na koji se razmnozavamo mi "normalni"
    a sto se tice filma PARADA smece ili ne nakon sto sam taj dan dobila jos jednom minus nakon zadnjeg postupka, dobro mi je došlo da se nasmijem i ne tulim vise
    dakle ispricavam se ako sam nekog uvrijedila jer mi to nije bila namjera

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne mora uopce pokusavati ostati trudna u nekim prethodnim vezama. Moze, na primjer, koristiti kontracepciju, 'prirodnu' ili 'neprirodnu'. Svejedno. Ili ne mora nikad u zivotu ni pokusati biti seksualno aktivna.

Moze kao ja (a i muz mi) otici doktoru, napraviti par pretraga i prije nego sto je ikad pokusala (pokusali) ostati trudna, saznati da se to vrlo vjerojatno (najvjerojatnije ili posve sigurno) nece dogoditi. Tako smo mi saznali, na primjer. Ok, nismo dosli doktoru kao dvije blazene djevice Marije (ili neke druge), ali imali smo nula iskustva u pravljenju bilo kakvog podmlatka (ja na zlu od hormonalne kontracepcije, religiozno). Sve u svemu, poucen nasim primjerom, predstojnik klinike na kojoj smo se pojavili odlucio ponuditi paket dijagnostike neplodnosti/smanjene plodnosti parovima ili pojedincima koji se u datom trenutku uopce ne trude imati djecu. Ono, informativno. A u znanju je spas. (Osim poprilicnog cuda prirode, glavni razlog moje trudnoce je upravo to znanje. Da nisam pitala, jos uvijek bih cekala... a limune, valjda. Kojih za koju godinu najvjerojatnije stvarno ne bih bilo.)

O, pa nisam znala da si trudna!
    Čestitam!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam sada također došla do zaključka, da se transplantacija bubrega ili jetre, moze obaviti samo ako je po tori.
    Ili tek onda kad tijelo od svojih vlastitih stanica uzgoji novu jetru, npr. na nozi, onda se ona moze presaditi u tijelo. I to samo ako te doticne stanice daju pristanak.
    Inače se dovodi u pitanje dostojanstvo i čovjeka i života, i te nesretne stanice. Koja je da se razumijemo, život. Dostojanstven i nedodirljiv.
    I da ne zaboravim, proteze nogu i ruku, bih isto dozvolila samo onda kada tijelo bude sposobno samo proizvesti titan, čelik i aluminij.
    e, baš si me nasmijala

mujice, ne stoji ti dobro uloga uvrijeđene durilice, više te volimo kad si čovjek sa stavom a ne plačipi*ka.

ifigenija, meni je vrh vrhova oholosti kad ti iz svoje udobne građanske fotelje uz argument svetosti spajanja i ne znam čega određuješ (srećom, samo u svojoj glavi) tko na što ima pravo i pod kojim uvjetima, ali odbijaš seni odgovoriti na pitanje.

i da, uživala sam u sexu prije braka, i ne, ne mora biti sveto da bi bilo dobro čak naprotiv

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joe nemoj jos jednom ponoviti pitanje, jer će opet biti 40 rečenica. (meni su dovoljne dvije kao odgovor)
    10 puta će biti spomenuta svetost, 7x blagoslov, 6x sebedarje, 10x ljubav.....itd (da li sam ja to krivo shvatila da je isus zbog kondoma sišao na zemlju?)
    I da je kondom minimum minimuma. Bome do ovog topika nisam znala da je taj škartoc tako moćna stvar.
    On je u mojim očima naprosto stvar, kao mantil, tanjur, krema, kredenca.
    Niti minimum minimuma niti maksimu maksimuma.

Meni je npr. minimum minimuma los karakter, zlocestoca, namjerno skodenje drugima, pokvarenost, glupost, lopovluk, laganje...itd

A lonac mi je lonac i kondom kondom. Stvar.

Nemam ništa protiv da je nekima/mnogima mnogo vise. Ili mnogo manje.

I volim kad mi se odgovori direktno, a ne okolo kole pa na mala vrata. Ali i neodgovor je odgovor. Prilično jasan.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako pretpostaviš da su sluz i čovjek isto, onda možeš izvući koji god zaključak želiš.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Seni, zlonamjerna si.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

niti je sluz čovjek, niti je osam stanica čovjek. a seni nije zlonamjerna nego netolerantna na patetiku kao argument.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam. Ponešto sarkasticna. S dobrom namjerom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bubreg nije sluz. Ni jajna stanica nije sluz. One su naprosto stanice.
    A jedne se smiju donirati, a druge ne smiju. Kaže crkvena dogma. Sve 5. Tko se kao pojedinac izborom vlastite volje tome želi povinuti, njemu na izbor.

Meni je to dovoljno. Ne trebaju mi kvazi logicka objašnjenja, koja bi da ne zvuče kao dogma, nego kao filozofija, logika, znanost...itd. jer dogme nisu ni filozofija ni logika ni znanost.

Pa se sklapaju cudnovate kvazilogike, u kojima stanice bubrega ne ugrožavaju dostojanstvo, svemir i šire, a jajne stanice to čine.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U vezi neplodne single žene evo što piše u prijedlogu zakona:

(3) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju ima i punoljetna, poslovno sposobna .žena kojane .živi u braku ili u izvanbrač
    noj zajednici, čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalobezuspješno ili bezizgledno te koja je s obzirom na životnu dob i opće zdravstveno stanje
    sposobna za roditeljsku skrb o djetetu.

Dakle, ako će ovaj članak zaista ovako izgledati u zakonu, jasno je da se mogućnost mpo odnosi na ženu koja se liječi od neplodnosti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali to se ne odnosi samo na konzervativce (Ifi), već i na one koji pretjeruju u liberalizmu (većina ostalih), jer često pod kišobranom zaštite ljudskih prava omalovažavaju stavove konzervativnih i izvrgavaju ih ruglu što je degutantno i nije u skladu s duhom tolerancije u koji se kunu.

A.
    mislim da je emsa to napisala, ima jedna velika razlika u tome, a razlika je - zakon. kako može biti isto tražiti nečija prava i braniti prava? kako može biti isto tražiti prava na optimalan medicinski postupak koji uključuje zamrzavanje embrija, i braniti pravo na optimalan medicinski postupak?
    prvo ne brani nikome pravo na izbor po vlastitoj savjesti.
    drugo - brani.
    da li je netko od ovih koji pretjeruju u liberalizmu (?) podržavao zakon koji bi branio misu? branio crkvu? nek je ukinu. zašto? jer je to u skladu s mojim uvjerenjem da organizirane religije čine zlo za moral čovječanstva.

mislim nije u skladu s mojim uvjerenjem da se razumijemo, al primjera radi.

meni je isto zanimljivo čitati podlogu vjerskih stavova. i ne zatvaram vrata mogućnosti da bi bila sretnija da tako živim. možda i bi. mislim, prihvatljiviji su mi od npr. šta ja znam, jedenja placente

al ifi, a i pikula koja se povukla iz rasprave i ostavila samu ifi na megdanu su u par navrata izjavile da podržavaju takve restriktivne zakone. bilo da se radi o ab, o gay populaciji, o mpo. da ne bi počinile grijeh propustom il kako već to ide. žao mi je što opet spominjem sve to, al za KC je očito da su to sve jako povezane tematike. s pozadinom očuvanja obiteljskih vrijednosti.

i tu je ta razlika. dok nitko na topiku ne podržava zakonsku zabranu KC ili zakonsko određivanje i ograničavanje unutarnjih stvari KC, , možemo reći da je topik - tolerantan. a malo sarkazma i ironije nikoga nije ubilo

nikoga se od nas ne pita, niko od nas nije saborski zastupnik, ovo je forumska rasprava s argumentima, gdje argument podržavanja zakona ima jednaku težinu dizanja ruku u saboru.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cvijeta, mudro zboriš. imam dojam da su već slični argumenti bivali iznešeni, ne sjećam se da je netko na njih smisleno replicirao, bez metafizike i sličnih opsjena.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I jos sam zaboravila. Dogma nije ni etika.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeta, mudro zboriš. imam dojam da su već slični argumenti bivali iznešeni, ne sjećam se da je netko na njih smisleno replicirao, bez metafizike i sličnih opsjena.
    Točno tako.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je emsa to napisala, ima jedna velika razlika u tome, a razlika je - zakon. kako može biti isto tražiti nečija prava i braniti prava? kako može biti isto tražiti prava na optimalan medicinski postupak koji uključuje zamrzavanje embrija, i braniti pravo na optimalan medicinski postupak?
    prvo ne brani nikome pravo na izbor po vlastitoj savjesti.
    drugo - brani.
    da li je netko od ovih koji pretjeruju u liberalizmu (?) podržavao zakon koji bi branio misu? branio crkvu? nek je ukinu. zašto? jer je to u skladu s mojim uvjerenjem da organizirane religije čine zlo za moral čovječanstva.

mislim nije u skladu s mojim uvjerenjem da se razumijemo, al primjera radi.

meni je isto zanimljivo čitati podlogu vjerskih stavova. i ne zatvaram vrata mogućnosti da bi bila sretnija da tako živim. možda i bi. mislim, prihvatljiviji su mi od npr. šta ja znam, jedenja placente

al ifi, a i pikula koja se povukla iz rasprave i ostavila samu ifi na megdanu su u par navrata izjavile da podržavaju takve restriktivne zakone. bilo da se radi o ab, o gay populaciji, o mpo. da ne bi počinile grijeh propustom il kako već to ide. žao mi je što opet spominjem sve to, al za KC je očito da su to sve jako povezane tematike. s pozadinom očuvanja obiteljskih vrijednosti.

i tu je ta razlika. dok nitko na topiku ne podržava zakonsku zabranu KC ili zakonsko određivanje i ograničavanje unutarnjih stvari KC, , možemo reći da je topik - tolerantan. a malo sarkazma i ironije nikoga nije ubilo

nikoga se od nas ne pita, niko od nas nije saborski zastupnik, ovo je forumska rasprava s argumentima, gdje argument podržavanja zakona ima jednaku težinu dizanja ruku u saboru.
    Hm... nisi napisala onaj dio - imaš li ti koji "nacrt zakona" koji oslikava ono prihvatljivo i neprihvatljivo vezano uz postanak ljudskse osobe i njezinu sudbinu u kontekstu MPO? Ili smatraš da je to područje koje može biti posve ajmo reći - neregulirano, smije se sve što se može, pa neka svatko iz toga bira što mu se čini okej?

Jer u pitanju prava ljudi nekako nije uključeno pravo djeteta - na ono najbolje za njega (pa smo opet na polju filozofije i uvjerenja... ali to je tako). Zakon u ovom slučaju mislim da štiti ili odraslog, i njegovu želju da radi što želi, i što se može, ili uključuje tu djecu, i zaštitu njihovih interesa.

Mislim da razumiješ da ako mi polazimo od točke da se u život ne smije dirati i da je meni ajmo reć svejedno je li netko uštrcao injekciju u srce sedmogodišnjeg djeteta, ili fetusa starog sedam tjedana da smatram da nitko nigdje ne smije dobiti odriješene ruke da naškodi čovjeku, ma kako mali on bio.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

U interesu diskusije ja ću reći da osobno podržavam bračne parove koji zbog neplodnosti koriste MPO tehnike, i nadam se da će svatko od njih držati svoju zdravu bebicu u rukama. Sve dok je život kao takav poštivan.
    Ipak, cilj ne opravdava sredstvo, ako to sredstvo uključuje abortus, manipulacije na embrijima ili bilo koje diranje u integritet života, stvorenog u okrilju obitelji (makar i u labosu, Bogu hvala da se može).

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Bubreg nije sluz. Ni jajna stanica nije sluz. One su naprosto stanice.
    A jedne se smiju donirati, a druge ne smiju. Kaže crkvena dogma. Sve 5. Tko se kao pojedinac izborom vlastite volje tome želi povinuti, njemu na izbor.

Meni je to dovoljno. Ne trebaju mi kvazi logicka objašnjenja, koja bi da ne zvuče kao dogma, nego kao filozofija, logika, znanost...itd. jer dogme nisu ni filozofija ni logika ni znanost.

Pa se sklapaju cudnovate kvazilogike, u kojima stanice bubrega ne ugrožavaju dostojanstvo, svemir i šire, a jajne stanice to čine.
    Idemo reći ovako. Ja tebi doniram jajnu stanicu, ti rodiš sina, ja rodim kćer i nakon 25 godina ti i ja lijepo slavimo vjenčanje naše djece, braceka i seke... teško da će se naši bubrezi ikada upoznati i stvoriti potomstvo koje može imati genetske poteškoće (jer su braća).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •