Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kako neplodna single žena ustanovi da je neplodna?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna prijateljica je na facebooku napisala: "Danas mi je 36. rođendan. Ni muža, ni djeteta, ni posla nemam..."
    Što da prvo traži? Hoće li išta od toga ikad naći? I ne vjerujem da bi se usudila ići na inseminaciju kao single. A htjela bi dijete. I ne zna da li je plodna ili ne. I ne zna kako saznati. Treba prvo naći onaj "y". Ili posao. A godine idu i idu. A ne želi usputni seks.

Već i mogućnost liječenja neplodnosti nekome je nedostižna. Jer je sam samo pola. Nema bebe bez x I y.

Puno je faktora u igri, Treba biti stvarno mudar pri stvaranju pravila i zakona, nikoga ne diskriminirati, nikome ne onemogućiti liječenje.
    A opet sama žena može postati roditelj, sam muškarac to ne može. Sama priroda diskriminira po spolu...Gora je ta priroda nego KC...

KC se može i zaobići, tko to želi. Protiv prirode ponekad ništa ne djeluje.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

.

Ja bih ti rekla ali se bojim da ces ostati sokirana jer naime more biti da je ta single zena bila seksualno aktivna I stonobisereklo "otvorena blagoslovima koje joj je bog namijenio" I cak se seksala bez kondoma...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ne mora uopce pokusavati ostati trudna u nekim prethodnim vezama. Moze, na primjer, koristiti kontracepciju, 'prirodnu' ili 'neprirodnu'. Svejedno. Ili ne mora nikad u zivotu ni pokusati biti seksualno aktivna.

Moze kao ja (a i muz mi) otici doktoru, napraviti par pretraga i prije nego sto je ikad pokusala (pokusali) ostati trudna, saznati da se to vrlo vjerojatno (najvjerojatnije ili posve sigurno) nece dogoditi. Tako smo mi saznali, na primjer. Ok, nismo dosli doktoru kao dvije blazene djevice Marije (ili neke druge), ali imali smo nula iskustva u pravljenju bilo kakvog podmlatka (ja na zlu od hormonalne kontracepcije, religiozno). Sve u svemu, poucen nasim primjerom, predstojnik klinike na kojoj smo se pojavili odlucio ponuditi paket dijagnostike neplodnosti/smanjene plodnosti parovima ili pojedincima koji se u datom trenutku uopce ne trude imati djecu. Ono, informativno. A u znanju je spas. (Osim poprilicnog cuda prirode, glavni razlog moje trudnoce je upravo to znanje. Da nisam pitala, jos uvijek bih cekala... a limune, valjda. Kojih za koju godinu najvjerojatnije stvarno ne bih bilo.)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne mora uopce pokusavati ostati trudna u nekim prethodnim vezama. Moze, na primjer, koristiti kontracepciju, 'prirodnu' ili 'neprirodnu'. Svejedno. Ili ne mora nikad u zivotu ni pokusati biti seksualno aktivna.

Moze kao ja (a i muz mi) otici doktoru, napraviti par pretraga i prije nego sto je ikad pokusala (pokusali) ostati trudna, saznati da se to vrlo vjerojatno (najvjerojatnije ili posve sigurno) nece dogoditi. Tako smo mi saznali, na primjer. Ok, nismo dosli doktoru kao dvije blazene djevice Marije (ili neke druge), ali imali smo nula iskustva u pravljenju bilo kakvog podmlatka (ja na zlu od hormonalne kontracepcije, religiozno). Sve u svemu, poucen nasim primjerom, predstojnik klinike na kojoj smo se pojavili odlucio ponuditi paket dijagnostike neplodnosti/smanjene plodnosti parovima ili pojedincima koji se u datom trenutku uopce ne trude imati djecu. Ono, informativno. A u znanju je spas. (Osim poprilicnog cuda prirode, glavni razlog moje trudnoce je upravo to znanje. Da nisam pitala, jos uvijek bih cekala... a limune, valjda. Kojih za koju godinu najvjerojatnije stvarno ne bih bilo.)

O, pa nisam znala da si trudna!
    Čestitam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •