Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ifigenija, ili me ne razumijes, ili zamjenjujes teze,
    nemam nikakve misionarske porive, u smislu da bih se trudila mijenjati vjernicka osobna uvjerenja. niti se izrugivati vjeri. imam prijatelje vjernike. sasvim se dobro druzimo i razumijemo.

moj interes za vjeru i ono oko nje, je vezan samo za situacije kada se institucije religije mijesaju u poslove sekularnog drustva i drzave. to ne smatram ispravnim, niti dobrim. za sebe i za drustvo u cjelini.

sto se tice rasprava na forumu ne iscudavam se, niti ironiziram postove: radim tako jer mi vjera tako nalaze, jer papa tako kaze.

tvrdnje: radim tako jer je to zakon prirode, logicka postavka, filozofski dokazano, znanstveno utemeljeno, socioloski ovako, onako, medicinsko ovo i ono, nisu ni vjera ni ateizam.
    to je umijece koncipiranja logickih i suvislih argumenata. njihovo promisljanje i propitivanje nije stvar ni ateizma ni vjere. i nije mi pretjerano simpaticno kada se u nedostatku argumentaciije navlace plastovi izama na njih.

konkretno kada ti kazes:
    "Nitko tko bi s nama vodio ljubav s kondomom, tko nas neće prihvatiti u svim našim blagoslovima koje nosimo - nije nas dostojan." + sva objasnjena koja se ne sluze samo argumentima vjere, vec logike, prirode i ostalog, tete pretendiraju baratanju sa apsolutnim kategorijama, moje pitanje:
    "To znaci da uzmimo hipoteticki, kada bi za 5 godina papa promjenio odluku u vezi kondoma, da bi osoba koja koristi kondom, postala odjednom dostojna katolika?"
    nikako nije izrugivanje. ono je vrlo logicno. i nije postavljeno iz pozicije ateista, postavljno je iz pozicije mislece osobe.

kad ja kazem:
    "onaj tko bi moju dostojnost, mjerio time da li ja upotrebljavam ili ne upotrebljavam kondom, nije dostojan ni mene, ni moje kceri, ni sestre, ni brata, ni bilo koga tko mi je drag"

hipoteticki, tvoje npr. pitanje tipa:
    "da li mozda sebe precjenjujem?" ne bi bilo pitanje sa pozicije vjernice, nego opet sa pozicije mislece osobe.

nadam se da sam bila jasna.
    Posljednje uređivanje od seni : 03.05.2012. at 16:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •