Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam, kao dijete samohranog roditelja, ne mogu zamisliti uopće situaciju da moja obitelj nije bila obitelj. ne samo to. nego da nije bila najoptimalnija obitelj za nas, djecu, koja smo u njoj odrastali. samo s mamom.
    što je obitelj, ta pod osobitom zaštitom države?
    jel to mora biti brak ili vanbračna zajednica? a što ako tip napravi dijete i ode? jel to isto onda obitelj? dakle, ako je dijete napravio pijani kreten, to može. al bez pijanog kretena koga si vidjela tad i nikad više - ne može?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, kao dijete samohranog roditelja, ne mogu zamisliti uopće situaciju da moja obitelj nije bila obitelj. ne samo to. nego da nije bila najoptimalnija obitelj za nas, djecu, koja smo u njoj odrastali. samo s mamom.
    što je obitelj, ta pod osobitom zaštitom države?
    jel to mora biti brak ili vanbračna zajednica? a što ako tip napravi dijete i ode? jel to isto onda obitelj? dakle, ako je dijete napravio pijani kreten, to može. al bez pijanog kretena koga si vidjela tad i nikad više - ne može?

cvjeto, ne uzrujavaj se.

"OBITELJ (DEFINICIJA)
    =najstarija i najvažnija društvena institucija; osnovna društvena jedinica
    obitelj je relativno trajna grupa povezana srodstvom, brakom ili usvajanjem , čiji članovi žive zajedno, ekonomski surađuju i skrbe za potomstvo
    obitelj od riječi obitavati tj. živjeti zajedno,, a porodica od poroditi i odnosi se na srodstvo (obitelj≠srodstvo, obitelj nije jednako srodstvo)
    razlike su u uređivanju obiteljskih, srodničkih i bračnih odnosa u različitim kulturama"

Nismo ni mi baš tako (zakonski) bedasto društvo da nismo uzeli u obzir odvajkada poznatu činjenicu da žena ostaje sama s djecom, a muškarac odleprša.
    Nekad je ženi bilo daleko teže u tim situacijama, ako nije mogla zarađivati sama pa je ovisila o pomoći rodbine ili šire zajednice, a kasnije je mogla i sama pa je nešto lakše. I dalje nezgodno, ali se može, osobito ako je tako bolje za djecu.
    U mnogim kulturama oduvijek se forsirala institucija braka jer su jedino u njoj bila zajamčena neka prava ženi i djeci, izvan toga bili su na vjetrometini.
    Zna se za "prirodnu" potrebu pojedinih muškaraca da raspu sjeme i odlutaju kojekuda, a žena ostaje s djetetom.

Za dijete je bitno da živi u zdravoj obitelji, sad, brojčano manje bitno kakvoj, evo, pogledajmo samo SOS Dječja sela, pa to su male obitelji sa SOS mamama. Nema baš SOS tata.
    Žene, mame, bake, oduvijek su bile neka jezgra oko koje su se okupljala djeca, uvijek su bile sklonije toj životnoj ulozi i zašto bismo to zanemarili. Ima iznimaka, ali to je uloga koja je oduvijek bila više vezana za žene.

Najbolje je ono klasično- mama, tata, dijete, sreća i veselje, no znamo da to u praksi ne ide uvijek idealno, a tada obitelj postaje nešto drugo, svakako treba postati ono što je najbolje za dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Trogodišna kćer mi je maloprije zasjela za komp. i u 3 sek. poremetila font, tako da vas jedva čitam, slova su toliko sitna da ću poludit, uopće ne vidim kako to vratiti. Samo je moj post ispao s nekim ogromnim slovima. Ispričavam se ako i vama tako izgleda, ne znam gdje iskopati tu promjenu, ne znam gdje je ta genijalka stiskala.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Trogodišna kćer mi je maloprije zasjela za komp. i u 3 sek. poremetila font, tako da vas jedva čitam, slova su toliko sitna da ću poludit, uopće ne vidim kako to vratiti. Samo je moj post ispao s nekim ogromnim slovima. Ispričavam se ako i vama tako izgleda, ne znam gdje iskopati tu promjenu, ne znam gdje je ta genijalka stiskala.
    Znaju to male maherice napraviti. Zato sam naučila kako:
    "ctrl" i "+" toliko puta pritisneš koliko želiš povećati slova."ctrl" i "-" za smanjiti.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf, hvala, beti, roni, tako jednostavno. već mi se to bilo dogodilo,ali ja obavezno zaboravim što sam tada napravila.
    sad ću se bar sjetiti tko mi je rekao pa ću upitati ponovno ako se ova biserka opet dograbi nečega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •