Stranica 18 od 22 PrviPrvi ... 81617181920 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1069

Tema: KC i MPO

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ili ctrl i skrolaš prema gore za povećati

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf, hvala, beti, roni, tako jednostavno. već mi se to bilo dogodilo,ali ja obavezno zaboravim što sam tada napravila.
    sad ću se bar sjetiti tko mi je rekao pa ću upitati ponovno ako se ova biserka opet dograbi nečega.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    A čak ako je taj novi MPO zakon toliko "opasan" jer regulira pravo na MPO i u slučajevima kad se ne radi o liječenju neplodnosti, tj. ako regulira i koja plodna žena smije a koja ne smije pristupiti MPO-u s doniranim spermijima, ne vidim da se time krši time ni UN deklaracija, niti Ustav RH
    Jer i prema UN deklaraciji, čl. 16.

i prema Ustavu RH, čl. 61.

čini mi se da je dopustivo obitelji pružiti neka veća prava nego pojedincima.
    Čak ako u ovom slučaju pogrešno interpretiram Ustav i Deklaraciju, radi se o mom stavu.
    Mozda bismo prvo trebali definirati sto je to obitelj, ne mislis li?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni isto nikako nije jasno sa kojim bi se to argumentima (a ne mislim na pravne ili na povelju o ljudskim pravima, nego, onako, zdravorazumskim) branilo nešto što se ionako svakodnevno događa u životu, da žena sama odgaja dijete.
    Kad bi MPO zakon dozvoljavao MPO samo neplodnim parovima a samcima ne, ne bi se nikome ništa branilo. Žene bi i dalje same odgajale djecu. Samo se to ne bi poticalo.

ne znam, kao dijete samohranog roditelja, ne mogu zamisliti uopće situaciju da moja obitelj nije bila obitelj. ne samo to. nego da nije bila najoptimalnija obitelj za nas, djecu, koja smo u njoj odrastali. samo s mamom.
    a tko kaže da majka s djetetom (ili djecom) nije obitelj?
    Međutim, solo žena sa željom da ima dijete nije obitelj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda bismo prvo trebali definirati sto je to obitelj, ne mislis li?
    piše u obiteljskom zakonu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

indirektno

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo ovdje raznih definicija:

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...8Os4nw&cad=rja

Ni u jednoj nije solo žena koja si želi dijete.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kad bi MPO zakon dozvoljavao MPO samo neplodnim parovima a samcima ne, ne bi se nikome ništa branilo. Žene bi i dalje same odgajale djecu. Samo se to ne bi poticalo.

a tko kaže da majka s djetetom (ili djecom) nije obitelj?
    Međutim, solo žena sa željom da ima dijete nije obitelj.
    Majka s djetetom je prije nego je dobila dijete isto bila solo zena sa zeljom da ima dijete. Me razumijem razliku. I ne znam sto pise u obiteljskom zakonu, mozes kopirati?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad počinje Provjereno s prilogom o MPO.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Majka s djetetom je prije nego je dobila dijete isto bila solo zena sa zeljom da ima dijete. Me razumijem razliku. I ne znam sto pise u obiteljskom zakonu, mozes kopirati?
    Ne znam kako bih ti objasnio razliku između žene s djetetom i žene sa željom ako ti nije iz ovako napisanoga jasno.
    Možda ovako:
    1+1=2
    1+0=1
    Ne mogu ti kopirati cijeli obiteljski zakon. tj. neću. Niti bi imalo smisla jer je obitelj definirana indirektno, pa bi se opet praivila da ne vidiš.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja ne mogu prihvatiti kao svoju tu girl power - mi imamo maternicu, posao, diplomu, svoj stan, i sad sve što hoćemo od muškarca je sjeme, ono sljedovanje u čašici. Ako je prošlost pokazivala tendenciju potcjenjivanja i zloupotrebe žene, meni bi ta sperma u čašici bila isto tako okrutna zloupotreba i ponižavanje muškarca, mislim na institucionaliziranje takvog postupka.

Muž i ja smo se jučer drapali - da ja zvučim kao Montipajtoni - every sperm is sacred, ali u osnovi da, oni su pametni pa su dobro ubrali o čemu se radi.

Sperma nije ispljuvak, pa da ga skupiš s ceste ako ti se sviđa i nikom ništa (to zakon nikome ne brani), to je genetski materijal jednog čovjeka, i iz njega postoji potencijal da nastane krv njegove krvi, meso njegovog mesa, potomak, i meni je to ozbiljno - da ga ubiješ.i

Možemo mi indoktrinirati djecu koliko hoćemo, ali vjerujem da će svako dijete osjetiti čežnju, i interes za svoga oca, i vjerujem s pravom tugu - jer njegovom ocu nije dana prilika da ga voli, gleda, čuje, odgaja, da voli njegovu majku, da budu zajedno. Možda se majci ne sviđa tuljan koji ide sa spermom, i ja to mogu razumjeti, ali - uz spermu ide neki tuljan i to ti je to, to je tako. Moraš voljeti tog čovjeka, pa onda sve ima više smisla.

A onda iz drugog kuta - dijete, kao nemoćno i slabo, ima višestruke safety netove (kak se to kaže na hrvatskom, ja ko da sam emigrirani Sansigot, al što ću) - mamu i tatu, pa onda maminu familiju, tatinu familiju - sve je to jako puno ljudi, pa opet Crkva traži i kumove, da se i oni nađu, i još zapovijeda da se udovicama pomaže, siročiće štiti (što bi rekli - treba selo da se digne dijete).

Sve je dobro dok je dobro, ali ako dijete ima samo mamu s familijom koja nije u slučaju zla u stanju preuzeti brigu o djetetu, imamo vrlo lošu situaciju. Kad je uduplo, ipak su uduplo šanse da će se nemoćno dijete zaštititi. Tako da ideja da mi sve možemo, ako samo hoćemo drži vodu - dok drži.

Nema smisla da u interesu dokazivanja temeljnih dogmi liberalnog svjetonazora ugrožavamo najslabije i pritom ponižavamo muškarce, svodeći ih na manje od objekta - na izvor dobra koje nam je potrebno i koje se kupi za štojaznam - 500 kn.

Novi život sjedinjuje ljude i stvara okrilje u kojem, prema učenju Crkve u koje ja vjerujem, svi imaju priliku i trebaju imati mogućnost dozreti u zajedništvu i ljubavi. Recimo da je netko začet doniranom spermom, ili je majka odabrala spermu, a pri tom odbacila muškarca i da dijete spozna da živi u izobilju, lijepo, a da istodobno njegov otac negdje skapava sam i gladan? Koja je to poruka o životu, ljudskim odnosima i ljudima?

Uzmiš to ti paše, a ostalo škartiraj - i to još na uputnicu HZZO-a?

Čovjek nije za upotrebu. Kao što žene ne trebaju biti udavane s 12 i pretvarane u matice koje rađaju svake godine po jedno ni muškarac ne može biti izvor sperme nekome.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne znam kako bih ti objasnio razliku između žene s djetetom i žene sa željom ako ti nije iz ovako napisanoga jasno.
    Možda ovako:
    1+1=2
    1+0=1
    Ne mogu ti kopirati cijeli obiteljski zakon. tj. neću. Niti bi imalo smisla jer je obitelj definirana indirektno, pa bi se opet praivila da ne vidiš.
    Pa znam razliku izmedju zene s djetetom I bez djeteta, samo izgleda da je ti vids I tamo gdje je nema.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne mogu prihvatiti kao svoju tu girl power - mi imamo maternicu, posao, diplomu, svoj stan, i sad sve što hoćemo od muškarca je sjeme, ono sljedovanje u čašici. Ako je prošlost pokazivala tendenciju potcjenjivanja i zloupotrebe žene, meni bi ta sperma u čašici bila isto tako okrutna zloupotreba i ponižavanje muškarca, mislim na institucionaliziranje takvog postupka.

Muž i ja smo se jučer drapali - da ja zvučim kao Montipajtoni - every sperm is sacred, ali u osnovi da, oni su pametni pa su dobro ubrali o čemu se radi.

Sperma nije ispljuvak, pa da ga skupiš s ceste ako ti se sviđa i nikom ništa (to zakon nikome ne brani), to je genetski materijal jednog čovjeka, i iz njega postoji potencijal da nastane krv njegove krvi, meso njegovog mesa, potomak, i meni je to ozbiljno - da ga ubiješ.i

Možemo mi indoktrinirati djecu koliko hoćemo, ali vjerujem da će svako dijete osjetiti čežnju, i interes za svoga oca, i vjerujem s pravom tugu - jer njegovom ocu nije dana prilika da ga voli, gleda, čuje, odgaja, da voli njegovu majku, da budu zajedno. Možda se majci ne sviđa tuljan koji ide sa spermom, i ja to mogu razumjeti, ali - uz spermu ide neki tuljan i to ti je to, to je tako. Moraš voljeti tog čovjeka, pa onda sve ima više smisla.

A onda iz drugog kuta - dijete, kao nemoćno i slabo, ima višestruke safety netove (kak se to kaže na hrvatskom, ja ko da sam emigrirani Sansigot, al što ću) - mamu i tatu, pa onda maminu familiju, tatinu familiju - sve je to jako puno ljudi, pa opet Crkva traži i kumove, da se i oni nađu, i još zapovijeda da se udovicama pomaže, siročiće štiti (što bi rekli - treba selo da se digne dijete).

Sve je dobro dok je dobro, ali ako dijete ima samo mamu s familijom koja nije u slučaju zla u stanju preuzeti brigu o djetetu, imamo vrlo lošu situaciju. Kad je uduplo, ipak su uduplo šanse da će se nemoćno dijete zaštititi. Tako da ideja da mi sve možemo, ako samo hoćemo drži vodu - dok drži.

Nema smisla da u interesu dokazivanja temeljnih dogmi liberalnog svjetonazora ugrožavamo najslabije i pritom ponižavamo muškarce, svodeći ih na manje od objekta - na izvor dobra koje nam je potrebno i koje se kupi za štojaznam - 500 kn.

Novi život sjedinjuje ljude i stvara okrilje u kojem, prema učenju Crkve u koje ja vjerujem, svi imaju priliku i trebaju imati mogućnost dozreti u zajedništvu i ljubavi. Recimo da je netko začet doniranom spermom, ili je majka odabrala spermu, a pri tom odbacila muškarca i da dijete spozna da živi u izobilju, lijepo, a da istodobno njegov otac negdje skapava sam i gladan? Koja je to poruka o životu, ljudskim odnosima i ljudima?

Uzmiš to ti paše, a ostalo škartiraj - i to još na uputnicu HZZO-a?

Čovjek nije za upotrebu. Kao što žene ne trebaju biti udavane s 12 i pretvarane u matice koje rađaju svake godine po jedno ni muškarac ne može biti izvor sperme nekome.

Tko tjera muškarce na donaciju?
    Hipotetsko pitanje: Žena ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debela je, dovoljno da je muškarci ne žele za ženu, ne kao posljedicu njena nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je njena se seksualnost ne zna. Može li ona na MPO ili ko je j...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa znam razliku izmedju zene s djetetom I bez djeteta, samo izgleda da je ti vids I tamo gdje je nema.
    Ozbiljno?
    Gdje vidim razliku između majke s djetetom i majke bez djeteta tamo gdje je nema?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ozbiljno?
    Gdje vidim razliku između majke s djetetom i majke bez djeteta tamo gdje je nema?
    :yawn:
    Majka s djetetom je prije nego je dobila dijete isto bila solo zena sa zeljom da ima dijete. Piše li negdje u zakonu da nije smjela ostati trudna? Ah da... u toj situaciji muškarac nije izgubio svoje dostojanstvo svršavanjem u čašicu. Izgleda da je ustvari čašica izvor svih problema.
    Dakle, ok je da solo žena zatrudni na klupici u parkiću, na plaži, na haubi i u krevetu ali nije ok da zatrudni na ginekološkom stolcu?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Hipotetsko pitanje: Žena ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debela je, dovoljno da je muškarci ne žele za ženu, ne kao posljedicu njena nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je njena se seksualnost ne zna. Može li ona na MPO ili ko je j...
    500 kn je nekome puno novaca. Imaš one žene u Gajevoj, njima je 50 E isto tako puno novaca, pa to ne ide na uputnicu.
    Imaš razne ljude, ali činjenica da smo takvi kakvi jesmo ne znači da čim netko hoće nešto raditi da je to u konačnici dobro za svih nas.

A za ovu hipotetsku debelu ženu.. ja znam vitke, prelijepe i dobre žene, i zgodne muškarce koji u svojim kasnim tridesetima nisu našli partnera, a nekima od njih je prvotni cilj bio brak i obitelj.

No ma kako velika tragedija bila te osobe, ne opravdava da se svjesno ide u tragediju doniranog sjemena i djeteta odgajanog za nečiju komociju.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

:yawn:
    Majka s djetetom je prije nego je dobila dijete isto bila solo zena sa zeljom da ima dijete. Piše li negdje u zakonu da nije smjela ostati trudna? Ah da... u toj situaciji muškarac nije izgubio svoje dostojanstvo svršavanjem u čašicu. Izgleda da je ustvari čašica izvor svih problema.
    Dakle, ok je da solo žena zatrudni na klupici u parkiću, na plaži, na haubi i u krevetu ali nije ok da zatrudni na ginekološkom stolcu?
    Nije u redu napisati zakon kojim se smije ubiti babu zbog 100 000 E koji ti trebaju. Ipak, svako toliko netko ubije babu. Da li da to ozakonimo - kad se već babu može ubiti? Ja bih rekla ne, a i Dostojevski isto...

Voditi ljubav s nekim nije zločin kategorije ubiti babu pa da se ide u zatvor (iako i takvih zakona ima); mogu se ljudi i zaljubiti, mogu se sabrati i reći - okej, ajmo probati biti mama i tata, baš lijepo... ali i dalje su to preozbiljne stvari za klupicu u parku.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hipotetski ti odgovaram. Zakon kaže nek' se j...A hipotetski, ako posluša zakon možda na kraju bude imala željeno dijete. Muškarac se može j... koliko hoće, neće imati dijete. Pošteno?

Pošteno ili ne, ali tako je to. Sama žena može imati, sam muškarac ne. Da li moraju biti ravnopravni?

Ustvari, lako je nama koje smo našle svog producenta sperme, pa ako je još upakiran u dobru ambalažu i ima debeli džep...Smijemo li mi diskriminirati one koje nisu to našle? I to zakonski diskriminirati. Zar to nije licemjerno, a možda i zlobno.

Malo me večerašnje "Provjereno" potaklo na ovakvo razmišljanje...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sudeći po reakciji Sanje Juras na novi MPO zakon, rekao bih da ne može.
    Sanja Juras. Smatra kako je Zakon pogotovo diskriminativan prema ženama koje nemaju problem s neplodnošću te transrodnim osobama
    I mislim da je to u redu.

A sad da se malo pokušam svidjeti onima koji brinu o diskriminaciji na ovom forumu:

Kad bi se njoj dozvolilo da putem MPO dobije dijete, time bi se diskriminiralo muškarca koji ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debeo je, dovoljno da ni jedna žena ne želi s njime imati spolne odnose a kamo li imati ga za muža, ne kao posljedicu njegova nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je i njegova seksualna orijentacija je posve nebitna.

Jer to bi bilo omogućeno ženi koja je po svemu jednaka kao on, a njemu ne bi bilo omogućeno samo zato što je muškarac. Ne bi li to bilo uvođenje spolne diskriminacije putem zakona?
    Posljednje uređivanje od mujica : 04.05.2012. at 00:18

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

500 kn je nekome puno novaca. Imaš one žene u Gajevoj, njima je 50 E isto tako puno novaca, pa to ne ide na uputnicu.
    Imaš razne ljude, ali činjenica da smo takvi kakvi jesmo ne znači da čim netko hoće nešto raditi da je to u konačnici dobro za svih nas.

A za ovu hipotetsku debelu ženu.. ja znam vitke, prelijepe i dobre žene, i zgodne muškarce koji u svojim kasnim tridesetima nisu našli partnera, a nekima od njih je prvotni cilj bio brak i obitelj.

No ma kako velika tragedija bila te osobe, ne opravdava da se svjesno ide u tragediju doniranog sjemena i djeteta odgajanog za nečiju komociju.
    Da, ali ove vitke i prezgodne imaju bar šansu na klupici u parkiću. Koliko god ti tvrdila suprotno, ni ti nisi imala djecu na slavu Božiju, nego za vlastitu komociju ili su ti tvoja djeca teret koji vučeš radi višeg dobra?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne bih se složila da je to tragedija, a još manje da je odgajanje djeteta za nečiju komociju. Vjerujem da mnogi od nas znamo žene koje su majke, a nikad se ime oca ne spominje. I da su to djeca daleko od tragedija, odgajana uz puno ljubavi bez obzira što su narušila maminu komociju.
    Da vidiš to dijete moje poznanice, ma nikad ne bi tako nešto napisala. Vjeruj mi.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A sad da se malo pokušam svidjeti onima koji brinu o diskriminaciji na ovom forumu:

Kad bi se njoj dozvolilo da putem MPO dobije dijete, time bi se diskriminiralo muškarca koji ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debeo je, dovoljno da ni jedna žena ne želi s njime imati spolne odnose a kamo li imati ga za muža, ne kao posljedicu njegova nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je i njegova seksualna orijentacija je posve nebitna.

Jer to bi bilo omogućeno ženi koja je po svemu jednaka kao on, a njemu ne bi bilo omogućeno samo zato što je muškarac. Ne bi li to bilo uvođenje spolne diskriminacije putem zakona?

Nažalost, sve dok se ne osmisle i ne uvedu umjetne maternice u igru, teško da će mu MPO koristiti, osim ako se zakonskom regulativom ne sredi pitanje surogat majki, ovim tempom će se načekati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Hipotetski ti odgovaram. Zakon kaže nek' se j...A hipotetski, ako posluša zakon možda na kraju bude imala željeno dijete. Muškarac se može j... koliko hoće, neće imati dijete. Pošteno?

Pošteno ili ne, ali tako je to. Sama žena može imati, sam muškarac ne. Da li moraju biti ravnopravni?
    Prema nekima ovdje, moraju biti ravnopravni. I ako se to omogući ženama, mora i muškarcima. Zvuči pošteno.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Ustvari, lako je nama koje smo našle svog producenta sperme, pa ako je još upakiran u dobru ambalažu i ima debeli džep...Smijemo li mi diskriminirati one koje nisu to našle? I to zakonski diskriminirati. Zar to nije licemjerno, a možda i zlobno.

Malo me večerašnje "Provjereno" potaklo na ovakvo razmišljanje...
    !

Kad bih ja napisala listu svega onoga što nisam našla, dobila i što mi fali to bi isto bila potresna lista, pa koga briga. Nitko mi na uputnicu neće dati ono što ja mislim da bi meni trebalo.

Dostupnost MPO-a stvara iluziju da mi možemo i trebamo dobiti sve. Have it all, po svaku cijenu, preko mrtvih, i to doslovce, ako treba.

Pa nije dijete nečije pravo; za dijete treba tata i mama.

U djetetu žive očevi geni; brinemo se da li jedemo pesticid ili hormon straha od zaklane životinje, a genetski kod u čovjeku - glupost, sve dok ja imam koga prošetat parkom, da nisam sama!

Moja djeca se guraju u svaki zagrljaj mene i mogu muža. U svaki ples. Oduvijek, od kad su propuzali. Oni nekako znaju i osjećaju odakle su potakli, i gdje im je mjesto. Uguraju glave između naših trbuha i budu u našem zagrljaju dok se ne pustimo. Oni nekako znaju da nisu ni mamini ni tatini, nego u tom prostoru između nas.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prema nekima ovdje, moraju biti ravnopravni. I ako se to omogući ženama, mora i muškarcima. Zvuči pošteno.
    Naravno da zvuči pošteno, znanost se razvija, pokušavaju napraviti umjetne maternice koje će pomoći ženama koje ne mogu nositi dijete, kao i muškarcima koji to ne mogu zbog svoj osnovnog dizajna, kod nas je i razgovor o tome sajns fikšn.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da, ali ove vitke i prezgodne imaju bar šansu na klupici u parkiću. Koliko god ti tvrdila suprotno, ni ti nisi imala djecu na slavu Božiju, nego za vlastitu komociju ili su ti tvoja djeca teret koji vučeš radi višeg dobra?

To s klupicom nije život koji bi si netko pri zdravoj pameti poželio.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nažalost, sve dok se ne osmisle i ne uvedu umjetne maternice u igru, teško da će mu MPO koristiti, osim ako se zakonskom regulativom ne sredi pitanje surogat majki, ovim tempom će se načekati.
    Ne prihvaćam to što muškarci ne mogu roditi kao opravdanje za spolnu diskriminaciju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dobro, Ifigenija, o cemu pricas, tj. s cime usporedjujes zelju za djetetom? Nemas treci/sedmi/dvadeseti auto u obitelji? Zavjese su ti jos uvijek ruzne? Zelis li to na teret HZZO-a? Ili ipak razgovaramo o nekim drugim stvarima. Stvarno, briga zdravstveni sustav za tvoje zavjese ili svecanu veceru, ali ako ti usfali bubreg, pomoci ce ti.

A neka pomogne i zeni bez jajovoda, s losim hormonima ili muskarcu bez ijednog spermija. Ili paru koji ima bilo koju mogucu ili nemogucu kombinaciju. Ako nije rijec o bolesti, vec samo o zelji, neka plate sto zele. Kao sto mozes platiti tu tvoju veceru, zavjese ili umjetne sise. Sto kom treba.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Maternicu na uputnicu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sudeći po reakciji Sanje Juras na novi MPO zakon, rekao bih da ne može. I mislim da je to u redu.A sad da se malo pokušam svidjeti onima koji brinu o diskriminaciji na ovom forumu:Kad bi se njoj dozvolilo da putem MPO dobije dijete, time bi se diskriminiralo muškarca koji ima Hašimoto sindrom, smanjenu plodnost, i debeo je, dovoljno da ni jedna žena ne želi s njime imati spolne odnose a kamo li imati ga za muža, ne kao posljedicu njegova nedostatka kontrole, nego bolesti. Ima osiguranu egzistenciju, podršku obitelji i višak novca i vremena. Želi dijete, single je i njegova seksualna orijentacija je posve nebitna.Jer to bi bilo omogućeno ženi koja je po svemu jednaka kao on, a njemu ne bi bilo omogućeno samo zato što je muškarac. Ne bi li to bilo uvođenje spolne diskriminacije putem zakona?
    Maternica na uputnicu.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

!

Kad bih ja napisala listu svega onoga što nisam našla, dobila i što mi fali to bi isto bila potresna lista, pa koga briga. Nitko mi na uputnicu neće dati ono što ja mislim da bi meni trebalo.

Dostupnost MPO-a stvara iluziju da mi možemo i trebamo dobiti sve. Have it all, po svaku cijenu, preko mrtvih, i to doslovce, ako treba.

Pa nije dijete nečije pravo; za dijete treba tata i mama.

U djetetu žive očevi geni; brinemo se da li jedemo pesticid ili hormon straha od zaklane životinje, a genetski kod u čovjeku - glupost, sve dok ja imam koga prošetat parkom, da nisam sama!

Moja djeca se guraju u svaki zagrljaj mene i mogu muža. U svaki ples. Oduvijek, od kad su propuzali. Oni nekako znaju i osjećaju odakle su potakli, i gdje im je mjesto. Uguraju glave između naših trbuha i budu u našem zagrljaju dok se ne pustimo. Oni nekako znaju da nisu ni mamini ni tatini, nego u tom prostoru između nas.
    A ti si muža birala baš po genetskom kodu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prekrasno. Tvojoj djeci. Neka djeca se guraju samo mami u trbusinu, neka tati, a neka teti u SOS selu ili u nekom domu. Neka nikome.

I ovi bez mamine i tatine trbusine takodjer odrastaju, vrlo cesto, u sasvim normalne ljude. Meni nista ne fali, stvarno, a odrasla sam u samohranoj obitelji.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne prihvaćam to što muškarci ne mogu roditi kao opravdanje za spolnu diskriminaciju.
    Ni ja.Kočenje razvoja reproduktivne medicine uzrokuje spolnu diskriminaciju muškaraca.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

otkud odjednom tolika briga za spolnu diskriminaciju? cijelo ti je vrijeme pred nosom, ti ju otvoreno i zagovaraš i sad ovog trenutka postoji u ovom prijedlogu zakona, a ti se brineš o mogućoj diskriminaciji koja bi se dogodila samo ako (!) bi se ova postojeća diskriminacija neutralizirala.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

znači mirko i slavko ipak mogu ići na MPO? ajd, de. ipak neki pomak.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se uvijek borio protiv spolne diskriminacije.

Samo ju ne vidim na svakom koraku. Ali kad ju vidim, reagiram.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    znači mirko i slavko ipak mogu ići na MPO? ajd, de. ipak neki pomak.
    Ako se omogući Slavici, mora se i Mirku.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

.. a ako Mirko ipak ne može - ne može ni Slavica.
    Mogu zajedno.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako se omogući Slavici, mora se i Mirku.

Tako je! Samo je stvaranje okoliša u kojem se dijete može neometano dalje razvijati nešto složenije od pukog spajanja jajne stanice i spermija, i medicina pokušava premostiti taj jaz dok mi palamudimo, treba pripremiti teren, zakonski i moralno, da nema osnova za takvu vrstu diskriminacije tako da, kad medicina bude spremna, Mirko, Slavko, Mare i Kate mogu svi imati jednaka prava i mogučnosti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    otkud odjednom tolika briga za spolnu diskriminaciju? cijelo ti je vrijeme pred nosom, ti ju otvoreno i zagovaraš i sad ovog trenutka postoji u ovom prijedlogu zakona, a ti se brineš o mogućoj diskriminaciji koja bi se dogodila samo ako (!) bi se ova postojeća diskriminacija neutralizirala.
    Sad stvarno, bez ironije pitam.
    Zar je u posojećem prijedlogu zakona doista prisutna spolna diskriminacija?
    Iskreno, nisam nikad vidio prijedlog zakona, jer koliko god tražio po internetu, nisam ga uspio pronaći.
    Znam o prijedlogu zakona samo onoliko koliko se može isčitati iz komenara na prijedlog, od strane političara i raznih zainteresiranih stranaka.
    O kakvoj je spolnoj diskriminaciji riječ u prijedlogu zakona?
    (gdje si ga uopće imala priliku pročitati)
    Posljednje uređivanje od mujica : 04.05.2012. at 00:50

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mogu zajedno.
    E, da, zajedno. Tako je u idealnom svijetu.
    A u ovom običnom? Baš i nije.

I sad, pustiti da bude kako jest ili se potruditi usvajanjem zakona i razvojem medicine da bude što bliže idealnom.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

isvetice! Revolucije i bojni pokliči uvijek jednu svoju djecu!
    Jesi li svjesna da bi ta mogućnost otvorila vrata tvornici djece za pedofilsku upotrebu, za roblje ili za nadomjesne organe? Smanjenje patnje neke Slavice u realiziranju ovakvog scenarija uzrokovalo bi patnju milijuna ljudi, i to onih najslabijih.
    Intimna veza majke i djeteta, s igrom svih onih čudesnih hormona priprema ženu za majčinstvo na načine koji još nisu otkriveni; nedavno su otkrili da stanice djeteta ostaju u majci zauvijek, upisuju se u njezin kod - pa ona misao - uvijek si u meni u srcu nije uopće patetika nego faktična materijalna istina; dijete i majka međusobno se štite; koliko bi lakše bilo napraviti zlo djetetu bez te biološke pripreme koju još ni ne razumijemo?
    A da ne govorimo da bi dijete iz vešmašine išlo u ruke muškarcu, koji nema čak ni tu mogućnost da mu se tijelo na direktan način pripremi na prihvaćanje djeteta na dubokoj, tjelesnoj, materijalnoj ravni?
    Za koga točno je to dobro? Tko time išta dobiva, a da vrijedi?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mogu zajedno.
    Da onda prenamjenimo sve MPO klinike u dejting agencije, fino spojimo donore sa stanicama na licu mjesta, uz izričitu naredbu da nema odbijanja ponuđenog partnera, a i riješimo pitanje komocije, nikome takva situacija ne bi bila komodna, a tebi duša na mjestu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sad stvarno, bez ironije pitam.
    Zar je u posojećem prijedlogu zakona doista prisutna spolna diskriminacija?
    Iskreno, nisam nikad vidio prijedlog zakona, jer koliko god tražio po internetu, nisam ga uspio pronaći.
    Znam o prijedlogu zakona samo onoliko koliko se može isčitati iz komenara na prijedlog, od strane političara i raznih zainteresiranih stranaka.
    O kakvoj je spolnoj diskriminaciji riječ u prijedlogu zakona?
    (gdje si ga uopće imala priliku pročitati)
    zanimljivije od toga što postoji u ovom zakonu (u raznim oblicima) je ono gdje govorim da ti je pred nosom tj. još bitnije da ju cijelo vrijeme aktivno zagovaraš. il je i to bilo ironično?

na stranicama ministarstva pravosuđa imaš prijedlog zakona. ima nekoliko diskriminacija u tom zakonu, ne samo po spolu. ali mislim - eto stvarno - da gubim vrijeme ovdje to objašnjavati. onima koji su bitni i koji znaju o čemu govorim su me razumijeli. ova rasprava je pokazala da ionako ničemu vodi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pronašao sam prijedlog zakona.
    Odredba o tome tko može koristiti MPO se nije promijenila u odnosu na stari zakon:
    Pravo na medicinsku oplodnju uz uvjete iz članka 3. ovoga Zakona imaju punoljetni i
    poslovno sposobni žena i muškarac koji su u braku i koji su s obzirom na životnu dob i opće
    zdravstveno stanje sposobni za roditeljsku skrb o djetetu.
    Ne kužim gdje je tu spolna diskriminacija. Je li diskriminirana žena ili muškarac?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nije to odredba iz prijedloga zakona.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

isvetice! Revolucije i bojni pokliči uvijek jednu svoju djecu!
    Jesi li svjesna da bi ta mogućnost otvorila vrata tvornici djece za pedofilsku upotrebu, za roblje ili za nadomjesne organe? Smanjenje patnje neke Slavice u realiziranju ovakvog scenarija uzrokovalo bi patnju milijuna ljudi, i to onih najslabijih.
    Intimna veza majke i djeteta, s igrom svih onih čudesnih hormona priprema ženu za majčinstvo na načine koji još nisu otkriveni; nedavno su otkrili da stanice djeteta ostaju u majci zauvijek, upisuju se u njezin kod - pa ona misao - uvijek si u meni u srcu nije uopće patetika nego faktična materijalna istina; dijete i majka međusobno se štite; koliko bi lakše bilo napraviti zlo djetetu bez te biološke pripreme koju još ni ne razumijemo?
    A da ne govorimo da bi dijete iz vešmašine išlo u ruke muškarcu, koji nema čak ni tu mogućnost da mu se tijelo na direktan način pripremi na prihvaćanje djeteta na dubokoj, tjelesnoj, materijalnoj ravni?
    Za koga točno je to dobro? Tko time išta dobiva, a da vrijedi?
    Jadan ti sam ja revolucionar kad se ovako raspravljamo po forumima. Oni što stražare ispred klinika, na transparentima, e, to su ti koje bi njihova revolucija lako mogla pojesti. Tvoje viđenje savršene obitelji je jako slatko, malo i naivno. Izraz dijete iz vešmašine me jezivo podsjeća na onaj o djeca iz epruvete, a to smo valjda nadišli. Neću uopće ulaziti u tvoje horor fantazije najgorih mogućih scenarija, ali ako bi se uspjelo kopirati blizu savršenstva, ako ne već savršeno uvjete u maternici, ja bih svoje dijete tako i razvijala.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da onda prenamjenimo sve MPO klinike u dejting agencije, fino spojimo donore sa stanicama na licu mjesta, uz izričitu naredbu da nema odbijanja ponuđenog partnera, a i riješimo pitanje komocije, nikome takva situacija ne bi bila komodna, a tebi duša na mjestu.
    Na ovom topicu zadnjih par stranica se nije javio niti jedan par koji samo želi pripomoć u realiziranju začeća u okviru bračne zajednice.
    Samo dva Slavka ili dvije Slavice, koji su debeli i sami i treba im da im netko samo da maternicu ili sperm i pusti ih na miru, i hoće da svi budemo sili time oduševljeni i da to dobiju na uputnicu HZZO-a.
    A sad ti kažeš da MPO pretvorimo u dejting agencije.

Meni je fakat više neumjesno raspravljati s radikalnim liberalima (ili kako se već zovu - antidiskriminacionisti) čije djelovanje samo zamračuje i još ocrnjuje samu ideju MPO.
    Na koncu od ovih Slavko-Mirko upadica će opet fasovati neplodni parovi, i zapravo bi na njima bilo da MPO definiraju i obrane od malverzacija, političkih agendi, prostora za manipulaciju i zla i traže zaštitu dostojanstva sebe i svog potomstva.

Koliko kategorično su to spremni, i koliko smo svi mi jaki, na ovom polju, ili na drugom, da radije sebi uzmemo nešto, nego da drugom nanesemo ozbiljnu štetu - o tome, vjerujem, ovisi daljnji razvoj MPO tehnologije i odnosa Crkve i MPO-a.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jadan ti sam ja revolucionar kad se ovako raspravljamo po forumima. Oni što stražare ispred klinika, na transparentima, e, to su ti koje bi njihova revolucija lako mogla pojesti. Tvoje viđenje savršene obitelji je jako slatko, malo i naivno. Izraz dijete iz vešmašine me jezivo podsjeća na onaj o djeca iz epruvete, a to smo valjda nadišli. Neću uopće ulaziti u tvoje horor fantazije najgorih mogućih scenarija, ali ako bi se uspjelo kopirati blizu savršenstva, ako ne već savršeno uvjete u maternici, ja bih svoje dijete tako i razvijala.
    Ja ne bih. Pa da nestane struje ili se zblesa programator i ode moje dijete...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=Ifigenija;2133015]Na ovom topicu zadnjih par stranica se nije javio niti jedan par koji samo želi pripomoć u realiziranju začeća u okviru bračne zajednice.
    Samo dva Slavka ili dvije Slavice, koji su debeli i sami i treba im da im netko samo da maternicu ili sperm i pusti ih na miru, i hoće da svi budemo sili time oduševljeni i da to dobiju na uputnicu HZZO-a.
    A sad ti kažeš da MPO pretvorimo u dejting agencije.

Bila sam sarkastična.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •