Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
X potpisujem ti ovaj kraj......razumijem ja o čemu ti ali draga dobro znamo da se djete često "dogodi" u u braku i to možda baš kada ženi nije do vođenja ljubavi, jer eto neke žene "obavljaju bračnu dužnost"....po tome ispada da i takva djeca nisu prožeta "svim tim hormonima ljubavi" (mislim koliko začete djece nije pa su ljubljena i Božija) mislim da žene koje idu npr na IVF jako mole za to svoje dijete i žele ga možda više nego one koje ga mogu imati.......

Nije mi jasno ovo zadnje što si rekla da Bog ne djeluje van naravi (zašto?nemojmo o slobodnoj volji) osim kad mora (kad je to?) hvala
Ako hoćeš, možemo lamentirati da je to kemijski način prenošenja istočnoga grijeha... u trenu nastanka ljudskog bića u njega se upisuje ljudska, bračna zbilja para... Možda oksitocinska, puna radosti, možda gorka... zato smo pozvani uvijek biti radosni, rasti u ljubavi, i obnavljati bračni zavjet u vjeri, miru i predanju. No, nema razloga za strah. vjerujem da istina tijela uvijek krije više dobra od onoga što naša psiha i lamentacija mogu nanijeti zla.

Bog je usustavio svijet koji funkcionira - ako skočiš s nebodera slomit ćeš vrat, jer te gravitacija čuva da ne poletiš u Svemir. Tako je to uređeno i ima slučajeva kad je Bog činio čuda, pa je Isus npr. hodao po vodi, ili kad se ljudi bilociraju, Bog ih prenosi i prkosi zakonima fizike, ali većinom smo pozvani živjeti taj obični život i u njegovim okolnostima, pravilnostima i okvirima tražiti Boga i njegovu ljubav.