Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
... Pokušajmo na tren zamisliti svu onu silu hormona, buru svih mogućih kemijskih tvari, od feromona i oksitocinaa, preko andrenalina i kortizola, a zatim i svih nama još nepoznatih tvari kako se kroz vođenje ljubavi između muškarca i žene isprepliću i stvaraju neku specifičnu mikroklimu unutar oba organitzma. Pretpostavimo da se taj koktel prenosi iz muškog tijela u žensko putem izmjena tjelesnih tekućina (i obratno); zamislimo sada da koktel hormona zadovoljstva, ljubavi, oksitocina (ovdje se o tom hormonu puno pisalo...) ide u spermu, sperma se spaja sa tekućinama ženskog tijela u kojima su isto tako hormoni, kemijske tvari kojih možda nismo svjesni... Zamislimo da sam taj susret stvara neku treću buru, dodir, neke kemijske tvari koje znamo i neke koje ne znamo, i zamislimo da u toj "auri" i mediju nastaje novi život. Zamislimo da je predviđeno da se sav taj užitak, radost, ljubav, svo događanje kemijski upucava u nastali novi život, na kemijskoj razini. Idemo i korak dalje. Taj novonastali život otpušta u ženino tijelo hormone (ovo zasigurno znamo), koji povratno odlaze u muško tijelo putem poljupca... stapa se sa ženiim, pa natrag u ženu, pa kroz krvotok kod djeteta...
možda se netko i napali na ovaj opis, ne znam, pa si učinila dobro djelo spajanja dvoje individua...

ajme, umjesto da se pakiram, ja čitam i smijem se, uspjela sam se uzdići iznad svoje želje da pametujem, ali ne i iznad one da me zabavi tuđi napor da obrazloži svoje stajalište.
Zapravo mi je sve bilo zanimljivo čitati, fakat zanimljivo,
naročito mujica koji je došao do diskriminacije muškaraca, eh, kad sam ja na to došla, no onomad sam, davno, zaključila da je to, moguće, zato jer je njima put do "dobivanja gotovog" djeteta s razlogom otežan,
baš zato što im je put do oplodnje puno lakši. Prirodno su predoređeni da mogu x žena x puta puta pokušati oploditi, pa kod koje uspije,
dok je za svaku ženu to velih rizik jer dok on hoda i sije i glavinja dalje, ako hoće,
ona ostaje s tim plodom 9 mjeseci pa kasnije i čitav život...
sve to ima neke svoje pozadinske razloge...baš one iskonske, biološki postavljene, a na nama je da ih svojim ljudskim promišljanjem i odlukama podignemo na višu razinu, da sve to nekako izreguliramo.
no, hvala svima što su me potaknuli na bezbroj ideja, nemam vremena ih iznositi, a i bolje ne, sasvim je dovoljno čitati, tnx