ova (moja) tvrdnja može biti netočna, ali ovo nije patetika.... barem nije trebala biti, ako si je tako i shvatio. ili kao neki vid emocionalne ucjene? to mi svakako nije bila namjera.zanimljivo je da sam u materiji gdje si ti stručan uvijek cijenila svaku tvoju napisanu riječ (razumijela je ili ne, informirala bih se, ali bih uvijek išla od toga da ti kao stručnjak znaš što govoriš), a ti ne osjećaš nimalo potrebe na terenu gdje je očigledno da nemaš pojma, zastati i oslušnuti što malo stručniji ljudi imaju za reći. ne nužno ja, nego bilo tko s tog područja.
jako poštujem tvoj stav tamo gdje si ti stručan, pa čak i ako negdje dobijem info o oprečnim tvrdnjama, tvoje mišljenje mi još uvijek bude dovoljno jako da ga ne odbacim, nego je i dalje "konkuretno" ostalima i važem i ne znam što da odlučim, baš iz razloga što vjerujem da znaš o čemu govoriš (konkretno o hpv cjepivu). ni ovo što sam napisala nije patetika niti neko povlađivanje.
na stranu što se donedavno ionako smatralo da su djeca svojima muškarca, kao uostalom i njegova žena. i što takvi principi i danas vladaju u nekim zemljama gdje djeca pripadnu očevoj obitelji bez pardona (to ne znači da muškarac preuzima ulogu roditelja, nego to uglavnom bude njegova mater ili sestra). tako da je ovo o čemu pričaš fenomen tek zadnjih 50-tak godina, ako ne i manje.pa ni razvod baš nije najpravedniji prema muškarcima.
djeca u 99% slučajeva ostaju s mamom.
u našem društvu se svakako treba mijenjati svijest o tome da nisu samo i jedino žene bolje roditeljice. tj. da i otac može biti divan i požrtvovan roditelj. to posebice važi za mlađe generacije muškaraca. također to znači da i muškarac može osjetiti potrebu postati roditeljem (što govori u prilog tome da i homo muškarac može osjetiti želju za roditeljstvom)
no, kad se navodi ovakva brojka, treba istovremeno skrenuti pažnju da djeca u ogromnom broju ostaju s majkom ne samo zato jer se ta roditeljska odgovornost kod muškaraca do sada nije dovoljno poticala ili jer se namjerno želi muškarce zakinuti i sl., nego i zato jer je ogromnom broju muškaraca tako više odgovara. onaj muškarac koji ima dovoljno moći i koji to uistinu želi (da li iz razloga ljubavi ili čiste objesti, tj. osjećaja moći i vlasništva) može dobiti dijete (iako sudska praksa jest takva da se bez puno razmišljanja dijete dodjeli majci).
hoću reći ta floskula da je majka najbolja, ne znači samo diskriminaciju za muškarce, nego i ogromno breme na ženama - one ispadaju uvijek bolje i požrtvovanije kad treba preuzeti brigu o djeci, nemoćnima i sl. tzv. etika brižnosti. to je nešto što se u našem društvu potiče. jer roditeljstvo ne znači samo šetnja parkom, nego briga i odgovornost za dijete i svakodnevni kućanski poslovi da bi se održala cijela ta infrastruktura.