Samo bih mogla primijetiti da nisam baš od puno forumaša pročitala neku cjelovitu sliku njhovih uvjerenja, misli i potreba i kako bi se to demostriralo u zakonima, osim MC koja bi htjela da muškarci rađaju (inače, ja sam mrtvo ozbiljno čula feministička lamentiranja koja i sama znam izvesti iz ozbiljne postfeminističke literature, da muškarci više-manje ne rađaju jer im se ne da i prave su muške sebične svinje), i isvetice, koja bi automatsku maternicu, da radi njezin posao, pa da onda ona nema mučninu i strije, i rado bi u tu svrhu kupila čak i agregat. Okej. Fakat razumijem i jednu i drugu poziciju.

I ja bih da mi muž bude trudan, i da se budi noću i da njega bole cice, i isto bih da meni nije muka i da ne dobim hemeroide, to bi meni išlo fakat na vodu. Samo što iznad onoga što bih sve ja vjerujem da postoji nadređena istina koja meni ipak donosi više dobra, u to sam uvjerena, od toga da nemam striju, hemoroid i da mogu uprijeti prstom u muža i reć - a ha, vidiš sad kako je to.

Odakle tebi da je meni do izgleda baš toliko stalo? Istini za volju nikad nisam ljepše izgledala nego u trudnoćama, blagoslovljena sam dobrim genima, nemam strija vezanih za trudnoću, a i sviđaju mi se moje cice dojilice, hemeroide imam jer mnogo volim čokoladu...
Imam manjkav hardver, volila bih da je moje dijete na sigurnom u rukama stručnjaka, nego se tresti 9 mjeseci hoću li se prehladiti, doživjeti stres, prenaglo ustati iz kreveta, doživjeti prometnu, uhvatiti starije dijete u padu... i zato izgubiti dijete.