Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da. s time da ne treba zanemariti da je ovo područje koje se ipak razlikuje od drugih područja medicine. od posebnog je interesa, ne samo za teologe. nego i za sekularne bioetičare.
    tako sam otprilike i napisala u svom prijašnjem postu koji ovdje više manje ponavljam.
    Ali kako je krenulo, ispalo je da ovdje nije odlučivala crkva nego da se radi o Šimunićevim mutnim poslovima, koje Crkva podržava zbog svojih interesa. Pa sam ostala malo zbunjena.

Tu sam se zapitala i slijedeće, ako se zaista ne radi o utjecaju KC, a zašto Crkva ne bi pošteno rekla da se u mpo zakonu radi o korupciji?
    Zašto ne reći - mi imamo stav kakav je (ispretresan je dovoljno ovdje), mislimo da bi zakon trebao izgledati ovako (...) ali ne podržavamo bogaćenje i korupciju koja se ovdje odvija?
    Nego se prišlepaju na ovakvo kaotično stanje i izazovu atmosferu maltene lova na vještice za mpo pacijente?
    (to zašto je više retorički, baš toliko blesava nisam)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    tako sam otprilike i napisala u svom prijašnjem postu koji ovdje više manje ponavljam.
    Ali kako je krenulo, ispalo je da ovdje nije odlučivala crkva nego da se radi o Šimunićevim mutnim poslovima, koje Crkva podržava zbog svojih interesa. Pa sam ostala malo zbunjena.

Tu sam se zapitala i slijedeće, ako se zaista ne radi o utjecaju KC, a zašto Crkva ne bi pošteno rekla da se u mpo zakonu radi o korupciji?
    Zašto ne reći - mi imamo stav kakav je (ispretresan je dovoljno ovdje), mislimo da bi zakon trebao izgledati ovako (...) ali ne podržavamo bogaćenje i korupciju koja se ovdje odvija?
    Nego se prišlepaju na ovakvo kaotično stanje i izazovu atmosferu maltene lova na vještice za mpo pacijente?
    (to zašto je više retorički, baš toliko blesava nisam)
    Zašto bi se to ticalo Crkvu? Oni valjda briju na bioetički aspekt, ne znam što imaju s financijskim.
    Kakvu Crkva može imati financijsku korist boreći se protiv MPO?
    Nema klinike, ne želi te postupke, nema ni financijsku dobit, ne znam na koju foru bi dobivali novce.
    A tko onda bi?
    Tko ima financijsku dobit i na osnovu kakvog zakona? Tko će dobiti dozvole, licence, profit, koliko, kako, pod kojim uvjetima?

Tko to zna? Ja ne znam jer nisam u tim vodama.
    Znaju li MPO pacijenti?

Briga li ih za to ili im je najbitnije da dobiju maksimum kako bi dobili dijete i manje im je važno tko pri tom koliko zarađuje, legalno ili nelegalno?
    Ne znam znaju li odgovor na to pitanje i znači li im to uopće nešto. Ovdje se slabo javljaju, tu filozofiraju uglavnom neki drugi.
    Ne znam ni je li taj dio priče u svemu jako bitan, je li netko zapravo oštetio pacijente radi vlastite dobiti i kako?
    Ne kužim kako, valjda ima neki način da se to izvede.(???)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •