Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: poslodavac ne želi produžiti ugovor a majka treba i dalje biti na produženoj njezi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno poslodavac ne želi produžiti ugovor a majka treba i dalje biti na produženoj njezi

Prijateljica mi ima problem pa vam ga prosljeđujem ako joj možete s pravne strane pomoći

Pozdrav!
    Majka sam 3,5 godišnjeg hiperaktivnog djeteta. Cijelo to vrijeme sam na produženoj njezi majke koja mi ističe 6.6.2012. Sljedeči tjedan predajem papire za produženje. Isto tako sam cijelo to vrijeme prijavljena kod poslodavca kod kojega mi ugovor o radu ističe kad i produžena njega i ne želi mi više produžavati ugovor. Zanima me dali mi zakonski može prekinuti ugovor ukoliko mi se njega ipak produži? Dali imam ipak pravo na naknadu? Šta napraviti u slučaju da mi se ugovor o radu ne produži i kako ostvariti pravo na naknadu? Djetetu je ipak potrebna njega i zbog toga se nemogu vratiti na posao. Dali postoji mogućnost da se prijavim kod drugog poslodavca kako nebi izgubila naknadu i koji su uvjeti da se to ostvari? Dali to naš zakon podržava?
    Hvala

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj twins mama prvotno napisa Vidi poruku
    Prijateljica mi ima problem pa vam ga prosljeđujem ako joj možete s pravne strane pomoći

Pozdrav!
    Majka sam 3,5 godišnjeg hiperaktivnog djeteta. Cijelo to vrijeme sam na produženoj njezi majke koja mi ističe 6.6.2012. Sljedeči tjedan predajem papire za produženje. Isto tako sam cijelo to vrijeme prijavljena kod poslodavca kod kojega mi ugovor o radu ističe kad i produžena njega i ne želi mi više produžavati ugovor. Zanima me dali mi zakonski može prekinuti ugovor ukoliko mi se njega ipak produži? Dali imam ipak pravo na naknadu? Šta napraviti u slučaju da mi se ugovor o radu ne produži i kako ostvariti pravo na naknadu? Djetetu je ipak potrebna njega i zbog toga se nemogu vratiti na posao. Dali postoji mogućnost da se prijavim kod drugog poslodavca kako nebi izgubila naknadu i koji su uvjeti da se to ostvari? Dali to naš zakon podržava?
    Hvala
    ako imaš ugovor na određeno, a koliko sam shvatila imaš, pravo poslodavca je da ti takav ugovor ne produži
    ako imaš ugovor na neodređeno onda ti ne smije dati otkaz ako si na njezi...

koliko znam o njezi, ako si nezaposlena, nemaš pravo na nju jer si ionako doma

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da na žalost ima ugovor na određeno i to sam i pretpostavljala da ako ne želi ne mora joj produžit ugovor.
    Da li postoji mogućnost da se prijavi kod drugog poslodavca i ostvari prava na naknadu za njegu.
    tj. da li mora prekinuti bolovanje i opet ga otvoriti ili može nastaviti koristiti bolovanje a samo promjeniti poslodavca, kakav je zakon u vezi takvog slučaja?

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj twins mama prvotno napisa Vidi poruku
    da na žalost ima ugovor na određeno i to sam i pretpostavljala da ako ne želi ne mora joj produžit ugovor.
    Da li postoji mogućnost da se prijavi kod drugog poslodavca i ostvari prava na naknadu za njegu.
    tj. da li mora prekinuti bolovanje i opet ga otvoriti ili može nastaviti koristiti bolovanje a samo promjeniti poslodavca, kakav je zakon u vezi takvog slučaja?
    Meni je bila slična situacija, po isteku porodiljnog, s datumom 23.12. (produljenje do očekivanog poroda za prijevremeni porod), na isti dan su mi prekinuli ugovor. Sutradan sam odmah potpisala ugovor u novoj firmi i otišla na bolovanje za dijete do donošenja pravomoćnog rješenja za produženu njegu (komisiju sam odradila točno 23.12.), rješenje je bilo pravomočno brzo, cca 16.01. za taj period mi je isplačena plaća od poslodavca koju je HZZO uredno refundirao poslodavcu mislim za 6mj.
    poslije sam mijenjala to pravo na rad s pola radnog vremena, mijenjala firme, uredno su mi izdavali nova rješenja na novog poslodavca. samo to je bilo 2005, ne znam kako je sada...ali možeš na tu verziju ići.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala Nine daješ mi barem malu nadu, prosljediti ću joj tvoju poruku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •