-
combosov test pozitivan, rh0+
Ja sam 0+ i muž isto, u prvoj trudnoći sve je bilo uredu iako sam rodila u 37 tj. i dijete curica mi je rođena s neutropenijom ( manjak bijelik krvnih zrnaca ), bila je malo žuta ništa pretjerano. Dijete mi je zdravo i bez ikakvih problema sada je 4 god. Sad sam ponovo trudna i dr. me posalo da vadim test senzibilizacije kad ono indirektni coombosov test pozitivan i neka neidentificiranana antieritrocitna antitijela ( samo teća lagano + ), i svaki mjesec ja vadim taj IAT i on je redovno pozitivan, nitko mi ništa ne govori, sad sam trudna 25 tj. i zanima me zašto su se kod mene razvila ta antitijela, i kakav to utjecaj ima na dijete i mene i ako trebam nešto poduzeti što da poduzmem. Hvala na pomoći.
-
jesi li dobila rogham inekciju nakon poroda? ja jesam, ja sam -rh a cure su mi + kao tata
-
Ali ona nije Rh negativna, nije bilo razloga da primi Rhogam.
-
zxr, a zašto to ne pitaš liječnika? On (ona) će ti najtočnije reći.
Test je rijetko pozitivan kod Rh+ trudnica, ali dobrim praćenjem titra bit će sve u redu.
No, smatram da ti trebaju reći što je to, zašto ti je pozitvno i što se može zbog toga dogoditi. Ako misliš da ti ginekolog ne zna objasniti, upitaj svoju obiteljsku liječnicu. Možda da te pošalju u ZG na pregled ako se titar poveća.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma