Uf, kompleksno je pitanje i tema. Mišljenja sam da jednoznačnog odgovora nema. Nedvojbeno je da mobiteli zrače, kakav utjecaj oni izravno imaju najvjerojatnije se zna ali se o tome ne govori, prodaj, samo prodaj.

Kao takvi, mobiteli u životu imaju i mane i prednosti kao i većina stvari, ali ja sam stava da nema nekog pretjeranog smisla manično djetetu branit bilo kakav kontakt sa mobitelom, jer je to u današnjem svijetu u kojem je i sunce štetno, u kojem skoro da nemamo drugog izbora osim GMO/pesticidne hrane, u kojem živimo u kućanstvima u kojem imamo gro tehnikalija koje zrače (monitori, televizori,MIKROVALNE, frižideri, telefoni, računala, nekoliko mobitela....) a koje zrače čak i kad su samo uključeni u struju (znači stand by funkcija), zračenje repetitora i antena za mobitele, žica tramvaja i vlakova...

treba naći granicu, umjerenost je ključ po meni. Ko što neko reče, i sve što nabrojah, koliko gore može biti ako dijete razgovara npr. 2 min tjedno na mobitel? Manično branit mobitele i malte ne ih bacat drugima iz ruku a živjet u suludim uvjetima (zračenja u ovom slučaju) koji ti nameće ovaj svijet (osim ako ko amiš ne odeš u planinu bez struje) meni osobno je pomalo besmisleno.

Kako objasnit djetetu (koje shvaća stvari - o davanju moba bebama je bespredmetno raspravljat) da je to štetno a ti pričaš na njega? To je ko da djetetu objašnjavaš da je štetno pušit sa cigaretom u čvaljama!

Sad da ja postavim jedno pitanje. OK, priča se o zračenju mobitela, a što kažete na to što se događa kada (kako sam stekao dojam) veliki broj mama dnevno sjedi dojeći bebe barem 20-ak min ISPRED MONITORA - na cca 10 cm (nemojte sad fore tipa to zrači manje - 10 cm * dosta minuta!, i još ako je CRT) pišući postove na rodi???