Ajme, već sam se uspaničila što je mrazovac, kad to šafran! Nije mi u planu brati šafran, iako priznajem kad odcvate lako ga je zamijeniti s drugim biljem.
Ja sam danas napravila salatu od mišjakinje; mišjakinju sam pomiješala s alfa-alfa klicama i rotkvicama.
Bila je prefina osim što treba paziti da se kao i kod šparoge bere samo gornji mekani dio izdanka.
Napravila sam za sutra savijaču sa sirom, koprivama, mišjakinjom, sedmolistom i plućnjakom (otprilike 2/3 koprive i 1/3 sveg ostalog bilja).
Imam u planu još ovih dana juhu od koprive (imam 2 verzije recepta - krem juha i juha sa zobenima pahuljicama) te tempuru sa cvjetovima maslačka i listovima gaveza (ako ga nađem)




Odgovori s citatom
). Netko je spomenuo žutenicu - mislim da to nije radič nego cikorija, iako je to iz iste porodice. To se isto češće koristi u Dalmaciji, iako ima i ovdje - biljka se zove vodopija, ali nikad mi nije palo na pamet da ju uberem.