ja imam netoleranciju na laktozu, uocenu kad sam imala 3 mjeseca (nakon cega je moja mama prekinula dojenje) i cijeli zivot ne konzumiram mlijecne proizvode osim u formi tvrdog sira i ponekad malo jogurta u nekom kolacu.
moje dijete, iskljucivo dojeno, sada ima 7 tjedana i od svog 10 dana zivota ima nenormalne grceve po cijele dane i noci - on je stalno napuhan, stalno se muci prditi, kaka vodenasto i po 7 puta na dan i opcenito se cijelo vrijeme grci, stenje ili vristi od bolova. Ja u ovih 7 tjedana svoje dijete nisam vidjela u komadu pola sata mirno i zadovoljno, a kamoli da mogu s njim negdje ici ili malo uzivati u njemu, nego place on, placem ja.
procitala sam sve moguce teme o grcevima, kolikama, pustam ga da dugo cica svaku cicu prije prelaska na drugu, masiram mu trbuh, nosam ga po cijele dane, grijem termofor, probala sub simplex i bio gaia - nista, moje dijete i dalje place i svija se od bolova gotovo 20 sati na dan. Zbog tih bolova ne moze ni spavati, umoran je do beskraja, zaspi i za 5-10 minuta, najvise 20 (po noci sat i pol) on se budi vristajuci i svijajuci noge i ruke od grceva. Sto god ja probala jesti/ne jesti rezultat je isti, njemu grcevi nisu nista manji. U prvih mjesec dana je dobio 1000 grama od porodjajne tezine. Njega grci i dok cica, mozda jedan od 5 puta on jede mirno, a svaki ostali podoj on se grci i presavija cijelo vrijeme sisanja.
to je razlog zbog kojeg sam pocela sumnjati da ima netoleranciju na laktozu (imamo je i moja mama i ja) i ono sto me zanima je gdje se to moze klinicki provjeriti i ima li netko slicna iskustva sa svojom bebom? Citala sam i strana istrazivanja o prestanku dojenja i netoleranciji laktoze i dok jedni zastupaju prestanak, drugi kazu da treba samo promjenit majcinu prehranu i vuci do masnijeg mlijeka (sto ja radim od pocetka pa nema efekta).
Ja sam trenutno spremna napraviti bilo sta, samo da ova agonija prestane.