Kod nas su četiri škole u samom centru grada i od toga dvije imaju boravak, a dvije nemaju. Boravak imaju škole koje imaju uvjete za boravak, a to je prvenstveno opremljena kuhinja i blagovaona gdje se mogu spremiti obroci za učenike boravka. Zbog sve većeg zahtjeva za boravkom, kod nas je situacija takva da dvije škole imaju minimalni broj učenika, razredi su oko 16 učenika u razredu, a u druge dvije škole gdje je boravak tamo je do 26 djece u razredu i po jedan razred više učenika. Prvenstveno mislim da do kada će trajati boravak ( do kojeg razreda) sve ovisi o kapacitetu škole, tako da je prvenstveno sve na ravnatelju, a onda na gradskim uredima ili županijskim, sve ovisi gdje je škola. Kod nas u VG grad iz proračuna osigurava plaću za učitelje koji rade u boravku, a roditelji plaćaju hranu. Moje dijete je zadnja godina boravka i kako će biti od jeseni vidjet ćemo. Mi se često našalimo i kažemo da za nas škola tek počinje. Do sada su najveći dio učenja odradili u boravku, kako će biti od jeseni vidjet ćemo.
Što se tiče nastave u jednoj smjeni kod nas je od prošle godine uveden boravak po principu da je nastava u dva turnusa, a boravak je jedan tjedan ujutro, a jedan popodne, tako da djeca iz škole (kada je nastava popodne) ne izlaze prije pet, pet i trideset. Ta kombinacije je meni grozna, ali kad nemaš izbora ...