Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Koja prava se mogu ostvariti

fat-boy

Početno Koja prava se mogu ostvariti

Pisem u ime svoje sestre...

Dakle moja sestra je prije malo vise od godinu dana (17.02.) dobila zlato ujino Niku Zaru. Tada je sa njom zivio i njen decko u izvanbracnoj zajednici kod nas u kuci. Nakon tri-cetiri mjeseca decko ju je napustio o otisao zivjeti kod svojih. Uglavnom on je upisan kao otac. Nakon sto je otisao u godinu dana dva put je vidio malenu i nije dao ni mlipe za nju, kupio je jednom neku trenirkicu i jednu igracku, na nagovor njegove sestre koja je stvarno super osoba. Moja sestra je sve prijavila cetru za socijalnu skrb, u Benkovcu, usput, gdje su zene koje tamo rade totalno nekulturne, neupucene i bezobrazne ali eto.. CZSS je njenu prijavu uputio na sud i nekidan je sestra bila na vanparnicnoj raspravi. Uglavnom po oneome sto mi je rekla i po zapisniku sa suda sudac je u namanju ruku nepripremljen za obiteljsko pravo, rekao bih cak nema blage veze. uglavnom nadao sam se da bih ovjde mogao dobiti odgove na pra pitanja jer se oni u CZSS prave mutavi, a sudac nema pojma o tome.

Dakle:

1. Na koji nacin se ostvaruje, dobija status samohrane majke (roditelja)

2. Kad sud dodjeli malenu sestri, valjda bi trebao... jer kad su sudovi kod nas u pitanju... Na koji nacin ona moze za bebu dizati dokumente, recimo ako bi zeljele putovati kod kume u Njemacku, treba li za to pristanak oca ili... Ako da, na koji nacin se oca moze iskljuciti iz odlucivanja?

3. i jedno globalno pitanje o pravima... Koja sve prava moze ostavriti moja sestra i malena ako zive same? Moze samo ukartko popis prava sa linkovima ili slicno da to detaljnije proucimo. Trenutno sestru najvise zanima zbog stavljanja malene u jaslice (vrtic) da se malo druzi i sa drugom djecom) te djeciji doplatak jer bi za koji dan sestra trebala ponovno poceti raditi

Eto malo sam to skupusio... Zahvaljujem se unaprijed

Sani

Početno

Ovako, najprije treba tražiti da se dijete dodjeli njoj na skrb i odgoj.Prije je to radio Centar za socijalnu skrb, a sada se prijedlog podnosi sudu. Kada dobije takvo rješenje, za dobivanje putovnice i svega ostaloga nije potreban pristanak oca, takav pristanak zamjenjuje odluka suda.
    Ima pravo tužiti oca za naknadu štete u pogledu naknade troškova koje je majka imala do podizanja tužbe radi plaćanja alimentacije. Naime, alimentaciju može tražiti od dana podnošenja tužbe, a za onaj period od rođenja do tužbe može tražiti naknadu štete. Naravno, ako nije zastara.

fat-boy

Početno

Citiraj Sani prvotno napisa
    Ovako, najprije treba tražiti da se dijete dodjeli njoj na skrb i odgoj.Prije je to radio Centar za socijalnu skrb, a sada se prijedlog podnosi sudu. Kada dobije takvo rješenje, za dobivanje putovnice i svega ostaloga nije potreban pristanak oca, takav pristanak zamjenjuje odluka suda.
    Ovo je zaista super, ako to u policiji budu tako tumacili :/
    Inace sto se tice naknade stete i alimentacije, sister i nije toliko briga za novcima jer joj svi pomazemo, to je u biti vise oblik pritiska na bivseg jer bi ovaj htio sva prava, a da nema obaveza...

Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •