Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 224

Tema: upisi Zagreb 2012-2013

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Opet ja s banalnim pitanjima... Kako izgleda pisana privola da vrić sam može provjeriti podatke o rođenju djeteta, ne da mi se ovjeravati rodni list.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ako se ne varam, ne moraš nikakvu posebnu izjavu pisati. Na kraju samog zahtjeva je pitanje dozvoljavaš li ili ne provjeru navedenih podataka...zaokružiš da i ovjeriš potpisom.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se ne varam, ne moraš nikakvu posebnu izjavu pisati. Na kraju samog zahtjeva je pitanje dozvoljavaš li ili ne provjeru navedenih podataka...zaokružiš da i ovjeriš potpisom.
    Fakat. Nisam to ni primjetila jer dolje pišu prilozi rodni list ili privola, pa sam mislila da treba posebno pisati. Thnx

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mi idemo u petak na razgovor
    tips&tricks?
    Posljednje uređivanje od mala-vila : 15.05.2012. at 18:38

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Naš razgovor je doslovno izgledao ovako;

psiholog čita upitnik - pitanje + odgovor, a ja klimam glavom potvrdno (ispunjavala sam ga dan ranije pa se ništa nije u međuvremenu promijenilo)

nakon toga me pitao što očekujem od vrtića i to je bilo to

pitao je curku kako se zove i koja joj je najdraža igračka, ona nije odgovorila, ali mu je pružila lopticu pa su se malo dodavali...ona se smijala i nakon toga smo bile slobodne. sve skupa je trajalo ne više od 12-13 min

i da, na samom početku je ispitivao neke osnovne info o porodu, težini, dužini, apgaru isl.

mislim da nema posebnih tips&tricks, samo nada da će ti dijete biti dobre volje pa da će razgovor proteći veselo

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nije mi bilo jasno to pitanje sto ocekujem od vrtica, ocekujem da ju cuvaju i "odgajaju" dok radim, sto bi trebalo reci na to? onako, da im se svidi.
    kolko sam shvatila mi imamo razgovor s medicinskom sestrom. ili sam krivo shvatila?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mislim da je to pitanje postavljeno kako bi se procijenio stav roditelja prema vrtiću; da li je roditelj opušten, pozitivan i pun povjerenja ili je sumnjičav, zabrinut i općenito mu je muka što nema izbora...o tome ovisi i kako će se dijete prilagoditi.

ne znam kako je s vašim vrtićem, nama je na razgovoru bio vrtićki psiholog. možda nije svugdje isto...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam danas bila na razgovoru s obje curke i mogu reći da je razgovor bio baš kratak, prijateljski, s malom procjenom djeteta kroz igru, govor i općenito ponašanje. Sve skupa nije trajalo (za obje) 20 min. Prošle smo zajedno preko onog svega napisanog u obrascu, malo o ishrani, kakici, omiljenoj igrački i to je to. Čekamo 30.5. i rezultate. Jako sam zadovoljna.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    mi idemo u petak na razgovor
    tips&tricks?
    Nauči ju tablicu množenja, kemijske formule... hihihi...
    Draga, opusti se, sve će biti o.k.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Nauči ju tablicu množenja, kemijske formule... hihihi...
    Draga, opusti se, sve će biti o.k.
    je, lako vama zadovoljnima

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

je, lako vama zadovoljnima
    vjeruj, i ja sam imala tremu da curka neće biti raspoložena za suradnju...a to zna biti jaaako glasno

stvarno, taj pritisak da o intervjuu ovisi hoće li biti primljena ili neće stvarno nije ok

zato znam kako ti je i držim fige da budete opušteni i veseli

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A zašto i ti nebi bila zadovoljna, zbog čega si unaprijed nabijaš neki pressing? Samo ćeš biti sputana na razgovoru, a bome i dijete ti kao antena upija tvoju napetost... Nećete pisati prijemni ispit, neće boljeti... što da još nastavim? Sve će biti u redu, vidjet ćeš!

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

fakat nam treba vrtić
    nisam pod posebnim presingom zbog tog razgovora nego si samo zelim predociti kako to izgleda, nemam nikog oko sebe da pitam o bilo cemu vezano za djecu pa se oslanjam na rodin forum

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma jasno! Djeca trebaju društvo druge djece, a roditelji trebaju malo osloboditi ruke i um za druge posle. Držim fige da sve super prođe i da se upišete...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

fakat nam treba vrtić
    nisam pod posebnim presingom zbog tog razgovora nego si samo zelim predociti kako to izgleda, nemam nikog oko sebe da pitam o bilo cemu vezano za djecu pa se oslanjam na rodin forum
    evo mi obavili razgovor jutros
    sasvim ugodno iskustvo
    20ak min
    cura sa zaigrala na stoliću pored nas sa ponuđenim igračkama, tako da sam ja mogla suvislo odgovarati na pitanja
    a ako ste ispunjavali onaj upitnik (sa zahtjevom), onda ti je lako predočiti što će vas pitati (samo neka od pitanja smo malo detaljnije prošli i to je sve)
    čak me u više navrata potakla da i ja pitam šta god me zanima u vezi vrtića, nisam stekla dojam da želi na brzinu završit
    kasnije smo razvezale o gužvi i upisima, al uglavnom ništa stresno
    curu je samo pitala kako se zove i mahala joj kad je izlazila
    eto - nije strašno

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

nije mi bilo jasno to pitanje sto ocekujem od vrtica, ocekujem da ju cuvaju i "odgajaju" dok radim, sto bi trebalo reci na to? onako, da im se svidi.
    kolko sam shvatila mi imamo razgovor s medicinskom sestrom. ili sam krivo shvatila?
    Mi isto sa zdravstvenom voditeljicom. Možda su nas pročitali odmah vezano za ono s pp.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Mi isto sa zdravstvenom voditeljicom. Možda su nas pročitali odmah vezano za ono s pp.
    Mene su htjeli dati na razgovor sa medicinskom sestrom jer dijete ima poteškoće u razvoju (fizičke), ali ne zahtjeva nikakvu posebnu skrb i pažnju u vrtiću. Pa sam tajnicu lijepo zamolila za razgovor sa psihologom ili pedagogom, obzirom da sam se dovoljno dao sada razgovarala sa medicinarima, pa su me naručilili psihologici.
    Inaće , mogu vas naručiti na razgovor kod bilo koga iz tima:psihologa, logopeda, pedagoga ili zdravstvenog voditelja.

Danas smo obavili razgovor koji je protekao vrlo opušteno.
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.05.2012. at 15:09

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima, ako netko zna od prošle godine, kako funkcionira ta "umreženost"?
    naš kvartovski vrtić koji želimo pod a) prilično je bukiran, pa namjeravamo staviti jedan pod b) (u susjednom kvartu) i jedan pod c) (u blizini posla). Sve mi je jasno - nosi se zahtjev u 1, ostalo se piše na tom istom papiru.
    e, sad - zanima me, ukoliko dijete ne bude primljeno u željeni vrtić pod a) - da li onda u istom krugu tj. na dan rezultata gledamo i vrtić pod b i c ili tek naknadno, primjerice, kad završe rokovi za žalbe u lipnju ili na jesen?
    Primjetila sam da nitko još nije odgovorio na ovo pitanje, a i mene bi jako zanimalo pa kopiram još jednom ukoliko ima netko tko zna odgovor...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nazalost, kako je nama objasnila tajnica u vrtiću kod predavanja, prvo se popune mjesta u opciji a, ako ti dijete ne upadne u taj vrtic daju ime tvog djeteta u vrtic pod opcijom b (dakle upadas u opciju b samo ako je njima ostalo mjesta). tako nam je objasnila kad smo htjeli predati u travno (iz dugava smo) pa je rekla da nemamo sanse, pa makar dv dugave stavili pod opciju b- automatski smo onda i njima (dugave) i dv travno (jer spadamo pod dugave) opcija b, tj. nemamo sanse. tako smo se odlucili staviti prvi vrtic kvartovski, da barem negdje budemo u prioritetnoj skupini

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ja sam predala u dugaveal stavila zaprudje ko rezervu jer je manja guzva. mada u dugave nema sanse jer i mali 3 godine pokusavam prebaciti iz zaprudja

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nama razgovor trajao punih 30 minuta a radi se o 9,5 mj djetetu, koliko bi tek trajao da se radi o 1,5 ili 2 godišnjem djetetu ha ha..al prošlo super.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

kakve veze ima dob s duljinom razgovora?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nazalost, kako je nama objasnila tajnica u vrtiću kod predavanja, prvo se popune mjesta u opciji a, ako ti dijete ne upadne u taj vrtic daju ime tvog djeteta u vrtic pod opcijom b (dakle upadas u opciju b samo ako je njima ostalo mjesta).
    tocno
    ovako je i nama objasnila teta u vrticu b) - nazvala sam telefonski da razrijesim dvojbe izravno tajnistvo vrtica pod b) i rekla mi je da njima stizu podaci iz vrtica pod a) ukoliko dijete nije primljeno a oni ce ga primit samo ako je njima ostalo mjesta i nas navodno obavijestit telefonski tijekom lipnja (jer sam ja pitala treba li dolazit gledat i njihovu listu)
    ja se iskreno nadam upadu pod a) al obzirom na guzvu i broj neupisanih od prosle godine... ne znam...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala na odgovoru. Ma i ja se ne nadam previše opciji b), ali sad bar znam kako to funkcionira.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sad povukla papire iz dugava i dala u zaprudje jer znam da u dugave nece upasti :/

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo mijenjali vrtic prosle godine, jer smo preselili.
    Predali smo papire u zeljeni vrtic na redovnom natjecaju u svibnju, obavili razgovor i sve, i bili primljeni.
    S novom skolskom godinom krenuli smo u taj novi vrtic, a iz starog smo se ispisali prije toga.

Dakle, sve jednako kao i da nismo bili prethodno upisani negdje drugdje.
    mislim da nije baš tako ,bar nije bilo prije par godina
    E je bila upisana jednu godinu u vrtić u drugom kvartu jer naš nismo dobili
    dogodine smo u naš vrtić predali papire kada se i predaju
    i na razgovoru su mi tada rekli da dobija vrtić sto posto jer se računa kao premještaj u naš kvart što im je prioritet ( kvart i brat koji je već u tom vrtiću )
    i da se ne računa kao novo dijete upisano jer se naše mjesto u starom vrtiću oslobodilo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    kakve veze ima dob s duljinom razgovora?
    pa valjda takve što se puno više može reći o ponašanju 2 godišnjaka nego 9 mj. djeteta a i dijete može pokazat i reći više, meni su zato i rekli da ću ponovno ispuniti upitnik u rujnu ako nas prime jer se kod tako malog djeteta puno stavri promijeni u 3 mjeseca.
    šta ja mogu napisat za tako malo dijete da samostalno odlučuje o ..... čemu molim te,a 2 god. ipak zna puno puno više.

i sama logopedica mi je rekla da je iznenađen da sam uopće uspjela tako opisno napisat ponašanej mog malog djeteta s obzirom na njegovu dob,a to je pak utjecaj ove naše predivne radionice od unicefa koju pohađam u leoninom vrtići svaki četvrtak. toplo je preporučam svima.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala na odgovoru

istina je da se o starijem djetetu može više razgovarati po pitanju navika, ali mislim da duljina razgovora ipak najviše ovisi o samom roditelju i osobi s kojom razgovara, u vašem slučaju logopedu.

moja curka je 2,5 g. i bili smo gotovi za 12-13 min. i sama sam bila iznenađena kako je kratko trajalo.

unicefove radionice - održavaju se samo u vrtićima? može li se negdje više saznati o tome?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

http://www.unicef.hr/upload/file/343...A_-_ZA_WEB.pdf

Ovo je popis vrtica u kojima se odrzavaju radionice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lili od kad su te radionice nisam znala

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kavofob, slažem se.

jelena.O, bilo je izvješeno u Sunčani,idem već nekih 2 mjeseca, svaki četvrtak od 17-19h,al je bio ograničen broj polaznikam msilim 11-13 polaznika nešto tako (ukupno će bit 11 radionica), popunilo se istog dana, meni odmah javila frendica pa sam se prijavila, radionice su mraaak! a meni na porodiljnom čista psihoterapija maknem se od muža i djece ha,ha,...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jupi jeee upisali smo se u jaslice bas sam sretna, a vi ostali? Kako je proslo drzim fige svima

mi vec u pon imamo roditeljski.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mi upali

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama su upale obje cure (vrtić i jaslice)!!!! Jeeeeee!!!!!!!! Sutra u 16,30 već imamo prvi roditeljski za djecu koja su primljena. Potpis ugovora je do 30.6. ili se smatra da si odustao od upisa.
    Hvala Bogu, sad mogu računati i na prekid tog nesretnog porodiljnog i na jesenski povratak na posao i na svoju plaću.... Jeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jel potpisivanje ugovora traje samo jedan dan ili se to može kroz neki period?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas praksa da odmah nakon rofiteljskog potpisujemo i dobijemo onaj paketic papira o vrticu

sto je danas tako lijepi dan...o..la..la...bs sam happy

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I mi smo primljeni i happy smo do nebaaa

buba klara - čini mi se da to ovisi o vrtiću, kod nas su naveli 2 datuma za upis...trebalo bi vam negdje pisati na listi upisanih

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jel potpisivanje ugovora traje samo jedan dan ili se to može kroz neki period?
    ispod liste primljenih i neprimljenih ti treba stajati papir sa tim podacima
    mi za upis imamo 4 dana u 6 mjesecu, roditeljski je 30.8 (jer se radi o područnom vrtiću koji je preko ljeta zatvoren)

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

za sve koji su upali!!!

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I mi smo upali ove godine (prošle su nas fino otkantali).
    Kod nas je roditeljski tek 29.08, a za potpisivanje Ugovora ima više termina tijekom 6. mjeseca.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma pitam za taj termin jer (ako sam dobro vidjela) datum potpisivanja ugovora u našem vrtiću je 4.6. (to je ovaj ponedjeljak) i tad se treba donijeti potvrda o sistematskom pregledu
    iskreno se nadam da sam krivo vidjela jer ne stignemo obaviti sistematski do tada, odnosno na knap je (ostaju dva radna dana)
    plus što malena i nije baš najzdravija, virozna je

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma kakav sistematski nesto si krivo pokopcala treba samo kopija zdravstvene i knjizica cijepljenja ako djetetu fali 1 cijepljenje to nitko ne pravi problem pa ne mozes je viroznu cijepit bitno da je prije cijepljena pozz

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma pitam za taj termin jer (ako sam dobro vidjela) datum potpisivanja ugovora u našem vrtiću je 4.6. (to je ovaj ponedjeljak) i tad se treba donijeti potvrda o sistematskom pregledu
    iskreno se nadam da sam krivo vidjela jer ne stignemo obaviti sistematski do tada, odnosno na knap je (ostaju dva radna dana)
    plus što malena i nije baš najzdravija, virozna je
    Potvrdu o sistematskom, barem kod nas, izdaje sestra na temelju podataka iz kartona. Nazoveš je da ti pripremi i samo odeš po to.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kakav sistematski nesto si krivo pokopcala treba samo kopija zdravstvene i knjizica cijepljenja ako djetetu fali 1 cijepljenje to nitko ne pravi problem pa ne mozes je viroznu cijepit bitno da je prije cijepljena pozz
    Moraš donijeti potvrdu:

V. UPISDjeca primljena slijedom ove obavijesti upisuju se u dječji vrtić početkom pedagoške godine (1. rujna 2012.), a neprimljena djeca mogu se upisivati tijekom pedagoške godine ukoliko postoji slobodno mjesto.Prije uključivanja djeteta u odgojno-obrazovnu skupinu, roditelj je obvezan:- dostaviti dječjem vrtiću potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić (Prilog 1. Pravilniku o obrascima zdravstvene dokumentacije djece predškolske dobi i evidencije u dječjem vrtiću – Narodne novine 114/02).- potpisati s dječjim vrtićem ugovor o ostvarivanju programa.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Potvrdu o sistematskom, barem kod nas, izdaje sestra na temelju podataka iz kartona. Nazoveš je da ti pripremi i samo odeš po to.
    nazvala i vrtić i sestru
    ipak sam dobro procitala: na potpisivanje ugovora trebamo donijeti tu potvrdu o sistematskom (ne znam je li tako i u drugim vrtićima)
    i sestra mi je rekla da dodjem po potvrdu da će je samo vagati i pregledati, nema vađenja krvi, urina i sl.
    eto, rjiešit ćemo to popodne

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I mi upali

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i mi smo upali u jaslice

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel vam naplačuju izdavanje tih potvrda za vrtić kod dr.? Nama izgleda da da, tak da ću trebat cca 400 kn za obje curke...

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Jel vam naplačuju izdavanje tih potvrda za vrtić kod dr.? Nama izgleda da da, tak da ću trebat cca 400 kn za obje curke...
    ne naplačuju
    nazvala sam sestru i biti će mi spremna sutra
    kakvo naplačivanje ?!
    i nikakav sistematski mi nemamo
    Posljednje uređivanje od mona : 30.05.2012. at 14:52

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama dr radi sutra popodne, a popodne imamo i roditeljski gdje ću čuti detalje. Anyway, bitno da smo upali...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •