Opet ja s banalnim pitanjima... Kako izgleda pisana privola da vrić sam može provjeriti podatke o rođenju djeteta, ne da mi se ovjeravati rodni list.
Opet ja s banalnim pitanjima... Kako izgleda pisana privola da vrić sam može provjeriti podatke o rođenju djeteta, ne da mi se ovjeravati rodni list.
Ako se ne varam, ne moraš nikakvu posebnu izjavu pisati. Na kraju samog zahtjeva je pitanje dozvoljavaš li ili ne provjeru navedenih podataka...zaokružiš da i ovjeriš potpisom.
mi idemo u petak na razgovor
tips&tricks?
Posljednje uređivanje od mala-vila : 15.05.2012. at 18:38
Naš razgovor je doslovno izgledao ovako;
psiholog čita upitnik - pitanje + odgovor, a ja klimam glavom potvrdno (ispunjavala sam ga dan ranije pa se ništa nije u međuvremenu promijenilo)
nakon toga me pitao što očekujem od vrtića i to je bilo to
pitao je curku kako se zove i koja joj je najdraža igračka, ona nije odgovorila, ali mu je pružila lopticu pa su se malo dodavali...ona se smijala i nakon toga smo bile slobodne. sve skupa je trajalo ne više od 12-13 min
i da, na samom početku je ispitivao neke osnovne info o porodu, težini, dužini, apgaru isl.
mislim da nema posebnih tips&tricks, samo nada da će ti dijete biti dobre volje pa da će razgovor proteći veselo![]()
nije mi bilo jasno to pitanje sto ocekujem od vrtica, ocekujem da ju cuvaju i "odgajaju" dok radim, sto bi trebalo reci na to? onako, da im se svidi.
kolko sam shvatila mi imamo razgovor s medicinskom sestrom. ili sam krivo shvatila?
mislim da je to pitanje postavljeno kako bi se procijenio stav roditelja prema vrtiću; da li je roditelj opušten, pozitivan i pun povjerenja ili je sumnjičav, zabrinut i općenito mu je muka što nema izbora...o tome ovisi i kako će se dijete prilagoditi.
ne znam kako je s vašim vrtićem, nama je na razgovoru bio vrtićki psiholog. možda nije svugdje isto...
Ja sam danas bila na razgovoru s obje curke i mogu reći da je razgovor bio baš kratak, prijateljski, s malom procjenom djeteta kroz igru, govor i općenito ponašanje. Sve skupa nije trajalo (za obje) 20 min. Prošle smo zajedno preko onog svega napisanog u obrascu, malo o ishrani, kakici, omiljenoj igrački i to je to. Čekamo 30.5. i rezultate. Jako sam zadovoljna.
A zašto i ti nebi bila zadovoljna, zbog čega si unaprijed nabijaš neki pressing? Samo ćeš biti sputana na razgovoru, a bome i dijete ti kao antena upija tvoju napetost... Nećete pisati prijemni ispit, neće boljeti... što da još nastavim? Sve će biti u redu, vidjet ćeš!![]()
fakat nam treba vrtić
nisam pod posebnim presingom zbog tog razgovora nego si samo zelim predociti kako to izgleda, nemam nikog oko sebe da pitam o bilo cemu vezano za djecu pa se oslanjam na rodin forum
Ma jasno! Djeca trebaju društvo druge djece, a roditelji trebaju malo osloboditi ruke i um za druge posle. Držim fige da sve super prođe i da se upišete...![]()
evo mi obavili razgovor jutros
sasvim ugodno iskustvo
20ak min
cura sa zaigrala na stoliću pored nas sa ponuđenim igračkama, tako da sam ja mogla suvislo odgovarati na pitanja
a ako ste ispunjavali onaj upitnik (sa zahtjevom), onda ti je lako predočiti što će vas pitati (samo neka od pitanja smo malo detaljnije prošli i to je sve)
čak me u više navrata potakla da i ja pitam šta god me zanima u vezi vrtića, nisam stekla dojam da želi na brzinu završit
kasnije smo razvezale o gužvi i upisima, al uglavnom ništa stresno
curu je samo pitala kako se zove i mahala joj kad je izlazila
eto - nije strašno![]()
Mene su htjeli dati na razgovor sa medicinskom sestrom jer dijete ima poteškoće u razvoju (fizičke), ali ne zahtjeva nikakvu posebnu skrb i pažnju u vrtiću. Pa sam tajnicu lijepo zamolila za razgovor sa psihologom ili pedagogom, obzirom da sam se dovoljno dao sada razgovarala sa medicinarima, pa su me naručilili psihologici.
Inaće , mogu vas naručiti na razgovor kod bilo koga iz tima:psihologa, logopeda, pedagoga ili zdravstvenog voditelja.
Danas smo obavili razgovor koji je protekao vrlo opušteno.
Posljednje uređivanje od sirius : 16.05.2012. at 15:09
nazalost, kako je nama objasnila tajnica u vrtiću kod predavanja, prvo se popune mjesta u opciji a, ako ti dijete ne upadne u taj vrtic daju ime tvog djeteta u vrtic pod opcijom b (dakle upadas u opciju b samo ako je njima ostalo mjesta). tako nam je objasnila kad smo htjeli predati u travno (iz dugava smo) pa je rekla da nemamo sanse, pa makar dv dugave stavili pod opciju b- automatski smo onda i njima (dugave) i dv travno (jer spadamo pod dugave) opcija b, tj. nemamo sanse. tako smo se odlucili staviti prvi vrtic kvartovski, da barem negdje budemo u prioritetnoj skupini
i ja sam predala u dugaveal stavila zaprudje ko rezervu jer je manja guzva. mada u dugave nema sanse jer i mali 3 godine pokusavam prebaciti iz zaprudja
nama razgovor trajao punih 30 minuta a radi se o 9,5 mj djetetu, koliko bi tek trajao da se radi o 1,5 ili 2 godišnjem djetetu ha ha..al prošlo super.
kakve veze ima dob s duljinom razgovora?
tocno
ovako je i nama objasnila teta u vrticu b) - nazvala sam telefonski da razrijesim dvojbe izravno tajnistvo vrtica pod b) i rekla mi je da njima stizu podaci iz vrtica pod a) ukoliko dijete nije primljeno a oni ce ga primit samo ako je njima ostalo mjesta i nas navodno obavijestit telefonski tijekom lipnja (jer sam ja pitala treba li dolazit gledat i njihovu listu)
ja se iskreno nadam upadu pod a) al obzirom na guzvu i broj neupisanih od prosle godine... ne znam...
Hvala na odgovoru. Ma i ja se ne nadam previše opciji b), ali sad bar znam kako to funkcionira.
ja sad povukla papire iz dugava i dala u zaprudje jer znam da u dugave nece upasti :/
mislim da nije baš tako ,bar nije bilo prije par godina
E je bila upisana jednu godinu u vrtić u drugom kvartu jer naš nismo dobili
dogodine smo u naš vrtić predali papire kada se i predaju
i na razgovoru su mi tada rekli da dobija vrtić sto posto jer se računa kao premještaj u naš kvart što im je prioritet ( kvart i brat koji je već u tom vrtiću )
i da se ne računa kao novo dijete upisano jer se naše mjesto u starom vrtiću oslobodilo
pa valjda takve što se puno više može reći o ponašanju 2 godišnjaka nego 9 mj. djeteta a i dijete može pokazat i reći više, meni su zato i rekli da ću ponovno ispuniti upitnik u rujnu ako nas prime jer se kod tako malog djeteta puno stavri promijeni u 3 mjeseca.
šta ja mogu napisat za tako malo dijete da samostalno odlučuje o ..... čemu molim te,a 2 god. ipak zna puno puno više.
i sama logopedica mi je rekla da je iznenađen da sam uopće uspjela tako opisno napisat ponašanej mog malog djeteta s obzirom na njegovu dob,a to je pak utjecaj ove naše predivne radionice od unicefa koju pohađam u leoninom vrtići svaki četvrtak. toplo je preporučam svima.
hvala na odgovoru
istina je da se o starijem djetetu može više razgovarati po pitanju navika, ali mislim da duljina razgovora ipak najviše ovisi o samom roditelju i osobi s kojom razgovara, u vašem slučaju logopedu.
moja curka je 2,5 g. i bili smo gotovi za 12-13 min. i sama sam bila iznenađena kako je kratko trajalo.
unicefove radionice - održavaju se samo u vrtićima? može li se negdje više saznati o tome?
http://www.unicef.hr/upload/file/343...A_-_ZA_WEB.pdf
Ovo je popis vrtica u kojima se odrzavaju radionice.
lili od kad su te radionice nisam znala
kavofob, slažem se.
jelena.O, bilo je izvješeno u Sunčani,idem već nekih 2 mjeseca, svaki četvrtak od 17-19h,al je bio ograničen broj polaznikam msilim 11-13 polaznika nešto tako (ukupno će bit 11 radionica), popunilo se istog dana, meni odmah javila frendica pa sam se prijavila, radionice su mraaak! a meni na porodiljnom čista psihoterapijamaknem se od muža i djece ha,ha,...
Jupi jeee upisali smo se u jaslice bas sam sretna, a vi ostali? Kako je proslo drzim fige svima
mi vec u pon imamo roditeljski.
i mi upali![]()
Nama su upale obje cure (vrtić i jaslice)!!!! Jeeeeee!!!!!!!! Sutra u 16,30 već imamo prvi roditeljski za djecu koja su primljena. Potpis ugovora je do 30.6. ili se smatra da si odustao od upisa.
Hvala Bogu, sad mogu računati i na prekid tog nesretnog porodiljnog i na jesenski povratak na posao i na svoju plaću.... Jeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!
jel potpisivanje ugovora traje samo jedan dan ili se to može kroz neki period?
Kod nas praksa da odmah nakon rofiteljskog potpisujemo i dobijemo onaj paketic papira o vrticu
sto je danas tako lijepi dan...o..la..la...bs sam happy
I mi smo primljenii happy smo do nebaaa
buba klara - čini mi se da to ovisi o vrtiću, kod nas su naveli 2 datuma za upis...trebalo bi vam negdje pisati na listi upisanih
I mi smo upali ove godine (prošle su nas fino otkantali).
Kod nas je roditeljski tek 29.08, a za potpisivanje Ugovora ima više termina tijekom 6. mjeseca.
ma pitam za taj termin jer (ako sam dobro vidjela) datum potpisivanja ugovora u našem vrtiću je 4.6. (to je ovaj ponedjeljak) i tad se treba donijeti potvrda o sistematskom pregledu
iskreno se nadam da sam krivo vidjela jer ne stignemo obaviti sistematski do tada, odnosno na knap je (ostaju dva radna dana)
plus što malena i nije baš najzdravija, virozna je
Ma kakav sistematski nesto si krivo pokopcala treba samo kopija zdravstvene i knjizica cijepljenja ako djetetu fali 1 cijepljenje to nitko ne pravi problem pa ne mozes je viroznu cijepit bitno da je prije cijepljena pozz
Moraš donijeti potvrdu:
V. UPISDjeca primljena slijedom ove obavijesti upisuju se u dječji vrtić početkom pedagoške godine (1. rujna 2012.), a neprimljena djeca mogu se upisivati tijekom pedagoške godine ukoliko postoji slobodno mjesto.Prije uključivanja djeteta u odgojno-obrazovnu skupinu, roditelj je obvezan:- dostaviti dječjem vrtiću potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić (Prilog 1. Pravilniku o obrascima zdravstvene dokumentacije djece predškolske dobi i evidencije u dječjem vrtiću – Narodne novine 114/02).- potpisati s dječjim vrtićem ugovor o ostvarivanju programa.
nazvala i vrtić i sestru
ipak sam dobro procitala: na potpisivanje ugovora trebamo donijeti tu potvrdu o sistematskom (ne znam je li tako i u drugim vrtićima)
i sestra mi je rekla da dodjem po potvrdu da će je samo vagati i pregledati, nema vađenja krvi, urina i sl.
eto, rjiešit ćemo to popodne![]()
I mi upali![]()
Jel vam naplačuju izdavanje tih potvrda za vrtić kod dr.? Nama izgleda da da, tak da ću trebat cca 400 kn za obje curke...![]()
Nama dr radi sutra popodne, a popodne imamo i roditeljski gdje ću čuti detalje. Anyway, bitno da smo upali...