Mislim da može. Ako dobiješ otkaz na radnom mjestu, imaš pravo od HZZ (burza) dobivati još određeni broj mjeseci naknadu. Ali, gubiš posao.
Možeš uzeti par (3?) mjeseci neplaćenog.
Neki privatni vrtići primaju i kasnije djecu.
[QUOTE=Lili75;2156279]kod nas definitivno ne treba potvrda o obavljenom sistematskom nego onako kako sam gore navela: kopija zdravstvene i knjizice cijepljenja, tako nam piše na obavijesti na vratima vrtića.
ne sjećam se da su me tražili to ni za upis starije kćeri (3 god), bio je možda neki papirić od pedijatra ali nije bilo nikakvog sistematskog.
/QUOTE]
sistematski se radi pred ulazak djeteta u kolektiv, tj. pedijatar nekaj napiše
glacova, piši žalbu, možda i upadne
Evo nas!!! Potpisani ugovori, ne piše rok na njima (piše da je od 1.9. do ispisa), juhuuuuu!!!!!!!!!!!!
Hvala cure! Moram sjesti s mm i sve isplanirati! Em ti državu u kojoj je upis u jaslice kao zgoditak na lutriji!
Vidim da su na ovoj temi bile uključene mame i iz istočnog dijela (Sesvete), i ako možda postoji netko tko je van Sesveta, a tko bi spadao u područni vrtić Prekvršje, imam jednu zamolbu, tj. tražim jednu informaciju:
Već sam bila napisala da smo mi ove godine napokon, nakon dva neuspjela pokušaja prošlih godina, primljeni u vrtić, i bez obzira što sam ja tražila mjesto u vrtiću Luka, Sesvete, jer tamo imamo već jedno dijete koje pohađa vrtić, našu curicu su na svoju ruku preraspodijelili u vrtić Prekvršje.
Meni treba neki roditelj koji je ove godine uspio upisati dijete u vrtić, a živi na našem području, i dijete mu je primljeno u Sesvete, a njemu bi više odgovaralo Prekvršje. Ako postoji mogućnost da se naša djeca zamjene za vrtiće....
Znam da je ovo kao igla u plastu sijena, ali ja sam toliko očajna, da sam morala i ovdje postaviti upit, pa možda slučajno, netko zna za ovakav slučaj, i možda uspijemo riješiti nastalu situaciju.
lani je jedna mama išla razgovarati (čitaj svađati) s ravnateljicom i uspjela je prebaciti dvoje djece iz prekvršja u vrtić na luci.
isto tako lani je dosta djece s luke bilo upisano u onaj novi objekt u brestju. sad sam čula od dvoje da su se za iduću godinu prebacili na luku.
p.s. u kojem si ti dijelu?
Da, za vrijeme ovih upisa bilo je dosta premještaja iz brestja, i dr. vrtića u centralni na luci, i ta su djeca imala prednost, u odnosu na prijem nove djece. navodno je u centralnom vrtiću bilo samo 15 slobodnoh mjesta, a ostalo je još 180 djece koja nisu primljena...
Mi smo tražili englesku grupu, a tamo je primljeno samo troje nove djece...
katastrofa...
jurisnik, ja sam pored prekvršja, u kučilovini...
znam da je veeeliki problem što se tiče vrtića u sesvetama, ali mi svejedno nije jasan sistem razdvajanja braće...nije stvar u tome da idu u istu grupu, ali da barem idu u isti objekt, a ne, kako bi bilo sada u našem slučaju, skoro 10 km jedno od drugoga...
u svakom slučaju, moram naći nekog roditelja koji se spreman iz sesveta premjestiti u prekvršje...
Mi smo visibabe...
glavova - ja sam normalno upisala dijete u privatni vrtic u veljači. i jos se je iza nas upisalo desetak djece. btw, moj je dobio konacno drzavni, pa ce ici u ovaj privatni samo do jeseni. ako si u zapadnom dijelu grada, posalji pp.
jel i u vašim vrtićima stopirano potpisivanje ugovora za primljenu djecu? na našem osvanula obavijest da se prema naputku iz grada do daljnjega odgađa potpisivanje radi provjera potvrda o zaposlenju (očigledno se dosta ljudi žalilo na te falše radne ljude)
i što sad sa nama koji smo već potpisali? jel sve ide iznova ili?
a što sa nama koji smo već potpisali (uredne potvrde)? jel i mi moramo ponovo ili?
evo osvanula nova obavijest na vrtiću sa potpisom Lovrića - potpisivanje ugovora se nastavlja a provjeravanje potvrda će se vršiti samo u slučaju prijave sa strane i valjanih indicija, u tom slučaju će se tražiti radna knjižica na uvid
za sve ostale - potpisivanje se uredno nastavlja
evo da napisem nakon sto smo obavili upis.
otisli smo u vrtic prosli tjedan i rekli da bi se htjeli prebaciti. u vrticu u starijim grupama imaju izgleda dosta mjesta, tako da smo se upisali jucer.
donjeli smo ispisnicu iz starog vrtica i sve papire koji su i inace potrebni za upis u vrtic. mala obavila inicijalni razgovor i to je to.