Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: urtikarija-reakcija na antibiotik

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno urtikarija-reakcija na antibiotik

evo nas kod kuće nakon 4 dana bolnice (blagdani nam nisu baš najbolje prošli). krenulo je ovako:
    badnjak popodne: odjednom se začepio nos, petar nervozan, nemože spavati, kašlje. cijelu noć smo budni zbog kašlja i plakanja
    božić: ujutro temperatura 37,7 ,nos curi, oči vodene, nervozan je i stalno plače. na dežurnoj doktorica ustanovi jaku upalu uha i propiše amoxicilin. počeli ga piti popodne
    subota i nedjelja: situacija malo bolja ali kapci natečeni što pripisujem začepljenom nosu
    ponedjeljak: ujutro ga skidam iz piđame a obadvije nogice skroz osute. čista koprivnjača. nije tako crveno već više bijeli mjehuri. odmah idem svom pedijatru, ona sumnja na antibiotik ili hrenovke(ali prije hrenovke),dobiva injekciju s uputama da će mu se nakon ovoga brzo smiriti i proći. popodne situacija postaje gora. osip se širi, crveni, izgleda zabrinjavajuće. vodim ga u bolnicu gdje dobiva još jednu injekciju, infuziju te kapi protiv alergije. doma čekam da se stvar bar malo popravi ali sve je gore i gore. proširilo se po cijelom tijelu, najgore je na licu. u 1 u noći vodim ga poonovno u bolnicu. dr govori da bi ga zadržala ali njen nadređeni se ne slaže te uz injekciju šalje nas kući.
    mi smo jedva dočekali jutro, nema osipa, sve se spojilo u strašno vruće crvenilo, uši natečene. ponovno u bolnicu gdje nas i zadržavaju. uz sve injekcije, kapi, promjenu lijekova, povećane doze,jedva se počelo mrvicu povlačiti tek nakon tri dana. do sada NAJGORI dani u mom životu. da ne pričam o tome kako mi je bilo kad sam ga navečer morala ostaviti.
    dr pretpostavljaju s obzirom na jačinu (i oni su se čudili) i dužinu trajanja da je riječ o reakciji na antibiotik. kojeg mislim da nije niti trebao dobiti jer da je bila tako strašna upala ne bi prošla za dva dana.
    eto ako se nekom dogodilo sločno molimda podijelite iskustva: koliko je dana trajalo, je li imalo recidiv i slično

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

zaboravih napisati da oni natečeni kapci prva dva dana nisu imali veze sa prehladom već su bili prvi znak reakcije što meni nikad nitko nije rekao pa eto da i to znate

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, dogodilo nam se slično. Za Uskrs, L. je imao 14 mjeseci. Probudio se jedno jutro osut, lagano, a te je noći teže disao no ja to nisam nikako posebno protumačila (a zapravo je već bilo naoticanje sluznice u grlu). Ujutro smo odmah otišli kod dr, rekla je da je najvjerojatnije na hranu, moguće i na amoxil koji je pio tjedan dana ranije. Dobio je solumedrol injekciju i fenistil kapi za doma, bezproteinsku dijetu, kao, par dana, i popodne se osip počeo smirivati. Sljedeće noći počeo se gušiti, dala sam mu fenistil i već u pola šest drito u Klaićevu. Nije dolazilo u obzir da nas puste doma (zato me čudi kak su vas uopće pustili) tamo mu se počelo pogoršavati, kulminacija treći dan u bolnici - potpuna promjena tog osipa, ogromni flekovi plavo bijeli... katastrofa, a tamo je još i pobrao neku virozu i konjuktivitis, mislili su da ima pneumokoknu sepsu - sva sreća pa sam to tek nedavno saznala sasvim slučajno. Nakon dakle skoro tjedan dana počelo se smirivati, s time da u bolnici nije dobivao nikakvu antibiotsku terapiju, jer su naknadni brisevi bili ok, samo fenistil (antihistaminik). Dr su rekli da se može samo čekati da se tijelo samo obrani. Prestrašno, mislila sam da će umrijeti, doslovno, koliko je bio loše. Završilo je, a njihov zaključak je bio - obzirom da naknadna testiranja i na penicilin i na neznamvišekajsvene - da je to bila reakcija na nekakvu virusnu infekciju i da se može ponoviti bilo kada.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo imali urtikariju na Baktrim, i više ga od tada ne koristimo...s tim da je tada bila u jakom uroinfektu i na nekoliko puta smo mijenjali antibiotike...ja vjerujem da se organizam zasitio pa odreagovao...

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pio je amoxil radi upale uha i danas dobio urtikariju.primio je inekciju i čepić i sad čekamo kako će bit dalje.fleke se povlače.kaže pedica da ga stalno pratimo,ako se fleke pojave da trčimo na rebro s kapima i čepićima.ja se sad tresem u šoku jer mi nije svejedno ((((((((( moja sestra je alergična na penicil
    mali nam susjed nedavno preminuo od pneumokokne sepse.pedica nezna da li je reakcija od hrane,kukca ili amoxila ili sve nešto zajedno.unazad 2 tjedna je dva puta imao temp

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliko doza antibiotika je primio do reakcije? Koje je antibiotike do sada pio i je li bilo reakcije?
    Posljednje uređivanje od martinaP : 30.05.2012. at 07:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •