Naime, imam svijetlu put i svake godine otprilike u ovo doba (cim se pocne vise boraviti vani na suncu) pocnem koristiti Das Gesunde Plus - Carotin kapsule iz dm-a, kao neku vrstu preventive i priremu koze na sunce.

Primijetila sam da (uz normalnu ostalu zastitu) ne pocrvenim na suncu i da duze budem preplanula ujesen.
Takodjer stite vid, eto kuc-kuc-kuc vec mi se dugo dioptrija nije mijenjala, pa ako ima kakve uzrocno-posljedicne veze, super.
Ne koristim ih dugo - godisnje jedno pakovanje, jedna kapsula na dan (pise da se preporucuje i za vrijeme suncanja, no obicno kad potrosim jedno pakovanje ne nastavljam).

Uglavnom, zanima me da li se to smije dati i djeci?
E. je mrvicu tamnije puti nego ja, ali s obzirom na to da bude situacija kada je vani na suncu a ja nisam u situaciji adekvatno ju zastititi (tjelesni, odmori u dvoristu, skolski izleti.... mislim, pripremimo se mazanjem prije odlaska u skolu)... Plus toga, sve vise cita, a beta-karoten stiti vid, a i primijetila sam u zadnje vrijeme nekoliko novih madeza kod nje...

Uglavnom, da li postoji kakva prepreka da 8,5-godisnje dijete uzima ove kapsule?
I ako konkretno ove nisu pogodne, koje se sa tim sastojkom preporucuju za djecu?