Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Bus redovna linija - pojas?

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Bus redovna linija - pojas?

Postoje li na međugradskim busevima pojasevi kojima bi se moglo privezati dijete (7 godina)?
    Imaju li autoprijevoznici uopće obvezu da nekoliko sjedala (možda u prvim redovima) imaju pojaseve? Mama mi je rekla da je vidjela zavezanu djecu u busevima (međugradski), ali ja se ne sjećam da sam to ikada vidjela...?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imaju. Ali ga znaju sakriti ispod sica. Turistički, tj. za izlete, imaju svi, a za redovne linije nisam sigurna, ali mislim da moraju imati i oni po novom zakonu.
    Pojas ide samo preko bokova (kao u avionu).

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala ti, Beti3.
    Ali, ako takvi pojasevi idu samo preko bokova - koliko je to uopće sigurno za dijete?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nedovoljno. Ali bolje i to nego ništa.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da vec vecina autobusa ima pojaseve preko trbuha, a rijetki one u tri tocke
    autobusi za skolski prijevoz (ne oni za izlete i ekskurzije, nego bas skolski busevi, za svakodnevni skolski prijevoz) imaju pojaseve u tri tocke
    ja sam se prosli vikend vozila takvim na jedan izlet, iznajmili smo ga od gradskog prometnog poduzeca (dbk)

pojasevi s tri tocke su super, uvijek cu ga vezati, kad god imam priliku
    za pojase u dvije tocke - priznajem da kad putujemo takvim busevima najcesce biram ne vezati nas (osim kad me uhvati frka od provalija i sl)
    njihova zastita kod prevrtanja autobusa je vjerujem neupitna jer ce te taj pojas zadrzati na mjestu, tj neces izletjeti (od 5 izlijetanja iz vozila 4 zavrsavaju smrtnim ishodom)
    ali dvojbe postoje, kazu one koje to prate , u ostalim sudarima i situacijama, kad ti se tijelo poput dzepnog nozica presavija u sudaru

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala na odgovorima.
    Vidjet ću hoće li me samo "bljedo pogledati" kad ih u busu priupitam imaju li pojaseve - nazvala sam opće informacije Autobusnog kolodvora i pomalo začuđeno na moje pitanje odgovorili su da ne znaju postoje li pojasevi te da moram nazvati pojedinog prevoznika - kojeg nisam dobila...
    Vozimo se po ravnici, bez provalija, ali nije mi baš ugodna pomisao da će mi dijete biti (najvjerojatnije) nezavezano.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam slično pitanje...

Imamo priliku ići na dječji izlet minibusom, vožnja će trajati cca 45min.
    Ne znam da li bus ima pojaseve ali me mogu zamisliti skoro dvogodisnje dijete da se vozi bez AS u krilu a niti samo na sjedalu vezan pojasima...

Nisam pametna što da napravim. Osim kontaktirati nekako vozača i ako ima pojaseve uzeti AS?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da vec vecina autobusa ima pojaseve preko trbuha, a rijetki one u tri tocke
    autobusi za skolski prijevoz (ne oni za izlete i ekskurzije, nego bas skolski busevi, za svakodnevni skolski prijevoz) imaju pojaseve u tri tocke
    zetovi autobusi oni mali plavo-žuti koji služe za prevoz djece imaju vezanje prek bokova klinka se vozilqa zadnjih 10 dana s njim.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ostala sam dužna javiti kako je prošao izlet....dakle išli smo minibusom i sva sjedala su imala pojaseve, ja sam samo iz auta prebacila autosjedalicu i svi sretni i zadovoljni

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A busevi s kojim klinci idu na izlet s vrtićem?

Pretpostavljam da nemaju pojaseve, a trebali bi, šta ne?!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo išli sa osnovnoškolskom djecom, bus je noviji i rekao nam je vozač da samo novi autobusi imaju svi pojaseve.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    A busevi s kojim klinci idu na izlet s vrtićem?

Pretpostavljam da nemaju pojaseve, a trebali bi, šta ne?!
    Ovo i mene zanima. Je li vrtić dužan osigurati bus sa pojasevima ako se ide na izlet van grada?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

http://forum.roda.hr/threads/48682-P...ece-u-autobusu

pravilnik je u narodnim novinama br. 100 iz 2008.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala daddy. Ja sam jutros pitala, naša vrtićka kuća ima ugovor sa agencijom čiji svi autobusi imaju pojaseve.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •